Pagina's

vrijdag 31 december 2010

Goede voornemens

De laatste dag van het jaar is het goed om na te denken over goede voornemens voor het volgende jaar. Zelf doe ik dat al een aantal jaren niet meer. Ik neem de koe meteen bij de horens en probeer mijn gedrag meteen te verbeteren.

Vaak zij die voornemens ieder jaar hetzelfde: stoppen met roken (ben ik gelukkig nooit mee begonnen) of minder eten ofwel afvallen. Die laatste die herken ik wel. Ik ben heel mij leven al te zwaar geweest. En in mijn herinnering was ik jaren lang aan het lijnen. Dat is natuurlijk niet waar, maar zo voelde het wel.

Het verpeste aardig mijn humeur. Ja ook ik kan sjagrijig zijn. En op mijn 18e heb ik mijzelf beloofd nooit meer te lijnen. Dus toen ik onderstaand patroontje zag, moest ik het gewoon maken.


Het is een freebie van Joanne Sanderson. Misschien staat het nog op haar site, anders hoor ik het wel. Ik heb het een beetje aangepast. Eigenlijk staat er een vraagteken achter het laatste woord, maar dat moest een uitroepteken zijn, vond ik.
En jullie begrijpen natuurlijk wel dat het laatste woord met flinke nadruk gezegd moet worden.


Fijne jaarwisseling allemaal. Wij gaan dit met onze hele vriendenkring vieren. Dus 20 volwassenen en zo'n 15 kinderen van 1,5 tot 14 jaar.

En tot in het volgend jaar.
.

donderdag 30 december 2010

Winter wonder land

Ik krijg geen genoeg van winter wonderland foto's. Doordat ik moest werken heb ik er zelf niet zo veel kunnen maken. En ook vergat ik vaak het toestel mee te nemen.
Maar met kerst gingen we te voet naar mijn ouders. Lekker ouderwets door de sneeuw baggeren. Zij wonen namelijk in een echte woonwijk, waar niet geveegd wordt, zodat de kinderen lekker in de sneeuw kunnen spelen. En op sommige plekken werd helemaal niet geveegd, zoals paadjes en zo. Dus echt baggeren, soms wel tot ver over je enkels in de sneeuw.

Veel foto's heb ik niet gemaakt, maar een paar wil ik jullie niet onthouden. Geniet maar mee.

Dit is ongeveer het zicht vanaf ons huis, met de kerk. Zien jullie die pijpen op het dak? Die zijn van een bakkerij. Wij worden regelmatig gewekt door de geur van heerlijk vers gebakken brood.
De kerk nogmaals, maar nu recht van onder. Het is bijna niet te zien, maar over de galmgaten hangen lichtjes die samen een grote ster vormen. In het donker is dat een geweldig gezicht: onze eigen ster van betlehem.
Dit huis kwamen we onderweg tegen. Hopenlijk slaan de bewoners hun voordeur niet te hard dicht, want dan krijgen ze vast nog een kleine, plaatselijke sneeuwbui.
En hoe vinden jullie onze eigen adventskrans? Prachtig he. Dit wordt volgend jaar verwerkt in onze kerstkaart.
.

woensdag 29 december 2010

One Flower Wednesday

Het middenstuk van mijn tafelkleed is af! Hoera!
Ik had dit stuk en de randstoffen op Kerstdag meegenomen naar mijn moeder. Ik had haar hulp nodig bij het maken van de rand, die wil ik zeskantig houden, net als de hexjes. Ziet mijn nichtje (en petekind) dit, roept ze: "Oh zo wil ik wel een sprei voor op mijn bed!`



Groot compliment van een puber van 12. Ik heb toch voor die eer bedankt, het zijn allemaal hexjes van 0,5 inch !!!. Ze zou 80 zijn als ze de sprei klaar was. . .

Ik hoop de top in mijn kerstvakantie nog af te krijgen. Hebben jullie overigens al eens de achterkant van mijn bloem gezien? Oke, dan hier komt ie.



Het is net alsof de bloemen zo meer nadrukkelijk naar voren komen, vind je niet?

PS: voor nichtje kan ik misschien een andere, minder bewerkelijke, sprei maken.
.

dinsdag 28 december 2010

Top 2000

Riet vroeg op haar blog naar mijn (en jullie) favoriet uit de top 2000. De mijne is The Rose van bette Midler. En wel om een paar redenen.

Ten eerste bewonder ik haar al lange tijd, als mens, als actrice, als zangeres. Ze heeft een geweldige stem.

Ten tweede spreekt de tekst van het nummer me enorm aan. Het gaat over liefde die onoverwinnelijk is.

En als laatste ben ik helemaal weg van haar humor. Ik ken haar natuurlijk niet persoonlijk, maar uit optredes en de keuze van films kun je toch wel wat afleiden. Ik zou haar graag eens persoonlijk ontmoeten, maar dat zal wel een droom blijven.


Voor de mensen die mee willen zingen, staat hieronder de tekst.

Some say love it is a river
That drowns the tender reed
Some say love it is a razor
That leaves your soul to bleed

Some say love it is a hunger
An endless, aching need
I say love it is a flower
And you its only seed

Its the heart afraid of breaking
That never learns to dance
Its a dream afraid of waking
That never takes the chance

Its the one who wont be taken
Who cannot seem to give
And the soul afraid of dying
That never learns to live

When the night has been too lonely
And the road has been too long
And you think that love is only
For the lucky and the strong

Just remember in the winter
Far beneath the bitter snow
Lies the seed that with the sun's love
In the spring, becomes the rose
.

maandag 27 december 2010

Vijf jaar geleden

Voor ons huis staan 2 grote bloempotten. Tot een paar jaar geleden stonden er prachtige rozen in. Een handig soort overigens, want ze bloeiden twee keer per jaar. Eenmaal in de zomer, en nogmaals in de winter!!!

Oh, jullie geloven mij niet? Dan kijk maar mee.



Deze foto's zijn genomen op 27 decemer 2005. Vijf jaar geleden dus, in de winter, en in de sneeuw. Helaas moest ik de rozenstruiken twee jaar geleden wegdoen. Mijn eigen schuld, ik vergat ze in de zomer water te geven. Dom natuurlijk. Tegenwoordig staan er wintergroene planten in.

SAL Lizzie KATE

Het laatste borduurtje van deze SAL is ook weer af: December. Prachtige kleurencombo, dat blauw en rood. Het was overigens al langer klaar, maar ik vergat iedere keer het te fotograferen. Dat krijg je als je ouder dan 40 bent.


Ik ga ze allemaal apart op een kartonnetje spannen. En dan uiteraard mooi afwerken. Op die maier ka ik ze iedere maand apart ophangen. Als ik dan nog cijfers borduur, heb ik een originele kalender. Het zal nog haasten worden voor januari, die ligt nog gewoon in de kist met affo's.
.

zondag 26 december 2010

Kerstvakantie

Eindelijk is het dan vakantie. Wat heb ik er lang op moeten wachten, althans zo leek het. Twee weken heerlijk niets doen. Of eigenlijk wel. Allerlei dingen inhalen die al zo lang liggen te liggen. Kortom ik kom tijd te kort in mijn vakantie.

Hoe zit dat met jullie. Ik heb wat gevonden voor mensen (en kinderen) die zich vervelen.

Filmpje van Richard Wiseman met 10 truukjes om zelf ook uit te proberen.

De site van Richard Wiseman staat vol met allerlei grappige ontdekkingen en dingen die je zelf ook kun uitproberen.

zaterdag 25 december 2010

Kroamschudd´n in Mariaparochie

Een oud Twents kerstverhaal.

deel 1
deel 2

Veel plezier. En hiermee wens ik alle lezers en lezeressen fijne kerstdagen toe. Geniet van elkaar, van de witter wonder wereld en denk aan het goede dat iedereen te bieden heeft.

vrijdag 24 december 2010

Stel je eens voor dat . . .

. . . het kerstverhaal van de geboorte van Jezus zich nu afspeelde. Zou het verhaal dan anders verlopen? Volgens de makers van het volgende filmpje op Youtube wel. Kijk maar mee.

.

Wachten

De dagen voor kerstmis zijn de drukste dagen op de vliegvelden. Mensen gaan naar familie om samen kerst te vieren. Andere vluchten er misschien wel vandaan. Of gaan gewoon op wintersport. Sommige luchthavens verzinnen heel wat om hun passagiers bezig te houden tijdens het wachten.

Lissabon Airport. Zou het personeel van Schiphol en de KLM dit ook gaan doen.

Heathrow Airport op 27-10-2010. Voor de duidelijkheid, er worden geen instrumenten gebruikt in dit filmpje!!!

Kerst op Schiphol in 2008.

donderdag 23 december 2010

Stokje

Ik kreeg het stokje van Antje overgegooid, en ik heb het gevangen. Maar over de 10 gedachtes moest ik wel even nadenken. Ik denk zo veel! Maar goed hier komen ze.
Het is bijna kerstmis, het gezelligste feest van het jaar. Lekker samenzijn met mensen die je graag ziet. Hopenlijk ook rustige dagen, zonder gejakker. Ik moet zelf tot de dag vóór kerst werken. En dan kan ik heerlijk 2 weken uitrusten en me klaarmaken voor het laatste halfjaar school. Eerste Kerstdag gaan we naar mijn ouders, en tweede kerstdag doen we lekker gemakkelijk met z´n twee. Ik denk allerlei kleine hapjes die ik dan gemakkelijk en snel kan klaarmaken en spelletjes spelen.

En nog steeds hebben we een prachtig winter-wonder-landschap. Ik kan er zó van genieten. Zelfs als ik ´s morgens op gladde wegen naar mijn werk rijd in de auto. Sterker nog, ik mag er dan langer van genieten, want ik pas mijn snelheid aan aan het weer. Dus de reis duurt langer.

Drie
Het sneeuwt al weer. Ik bedenk me net dat er voorspeld is dat wij (in Limurg) tot en met morgen sneeuw krijgen. In totaal meer dan 10 cm. Prachtig, maar ik, en anderen, moeten er morgen door heen. Maar die witte kerst krijgen we wél. Dus genieten.

Ik bedenk me dat ik een stapel werkjes heb liggen die ik in de vakantie eens aan wil pakken en misschien wel afwerken. Hopenlijk zijn de 2 weken voldoende, ik sta er namelijk om bekend dat ik 30 uur in een dag wil stoppen. En soms lukt me dat ook nog.

In deze tijd van het jaar gaan mijn gedachten ook uit naar mensen die het minder goed heen. Mensen ver weg, die ik niet ken, maar dit jaar vooral naar een aantal bekenden. In onze kring zijn dit jaar best veel mensen overleden. Ik noem er een paar. Twee leden van het mannenkoor waar DH lid van is, een oude buurjongen (hij was pas 23 jaar), de vader van goede kennissen. En verder zijn er nog een aantal mensen levensedreigend ziek zij, een tante en een oom van mij. Alleei hebben ze kanker en misschien halen ze 2011 nog.

Het is ook de tijd van gezelligheid, knusse spulletjes komen weer van zolder te voorschijn. Lichtjes overal, lekker vroeg donker, zodat die lichtjes ook vroeg aan kunnen. Koken en bakken, zalig al die lekkere luchtjes die je uit de keuken nakomen. Eigenlijk doe ik het veel te weinig, bakken bedoel ik. Mijn moeder is kooklerares. Voordat ik leerde koken, leerde ze me bakken. Elke zaterdag mocht ik iets bakken. Allerlei technieken heb ik op die manier geleerd. Voor een cake draai ik mijn hand niet meer om. Maar ik doe het veel te weinig. DH en ik zijn niet zo'n gebak-eters. bovendien zijn hier lekkere Limurgse vlaaien voor een prikkie te koop.
Met het bloggen ging er een heel nieuwe wereld voor me open. Geweldig al die mooie, lieve, schattige, openhartige, (positief)kritische, eerlijke, en bovenal hartelijke reacties van mensen die je eigenlijk niet kent. Mijn eerdere ervaringen met fora (meervoud van forum) waren slecht. Er werd wat afgekat, het kan immers anoniem, je kunt je identiteit geheim houden. Gelukkig trekt mijn blog deze lui niet aan. Dus mensen hartelijk dank voor jullie lieve reacties, `You make my day´.

 


Op zoek naar materiaal dat ik in mijn lessen kan gebruiken, kwam ik weer eens op de site van Loesje. Deze actuele kerstwens sprak me wel aan. Dat wordt gedachte 8.

Ik realiseer me dat ik eigenlijk een tevreden mens ben. Er zijn weinig dingen die ik me nog wens. Uiteraard zijn er nog wel dingen die ik graag zou willen hebben of willen doen, maar een mens zonder wensen is een ongelukkig mens.
Ik besef dat ik (wij) het eigenlijk best goed heen. We komen niets tekort en hebben beide een lot uit de loterij getrouwd.

 
 
Het is ook de tijd van goede voornemens. Zelf doe ik daar niet (meer) aan mee. Als ik een goed voornemen bedenk, probeer ik het meteen uit te voeren en wacht niet tot nieuwjaar.
Wel heb ik een aantal goede wensen. Zo zou ik graag willen dat mensen wat verdraagzamer werden en elkaar wat meer gunden. Dus niet meteen fel reageren als je iets hoort dat je liever niet hoort, en gun een ander ook voorrang ook al heeft hij het op dat moment niet, sluit achteraan in de rij aan in plaats van voor te kruipen (anderen moeten óók wachten op hun beurt en hebben ook haast), zeg wat liefs tegen elkaar in plaats van dat eeuwige gekat. En zo kan ik nog even doorgaan.

Je ziet, mijn gedachten schieten van de hak naar de tak en weer terug. Hopenlijk hebben jullie je geamuseerd met die hersenspinsels van mij.
Tja, en dan moet ik ook het stokje doorgeven, dat wordt lastig. Velen hebben het stokje al gevangen. Maar ik heb toch twee personen gevonden: Aart en Ellen. Waarom, nou gewoon omdat ik altijd geniet van hun verhalen. Het zijn eerlijke en spontane mensen die zich niet beter voor (hoeven te) doen dan ze zijn, en daar houd ik van. Ik ben benieuwd naar hún gedachten.

Aanvulling
Ik was in de stellige overtuiging dat mijn goede blogvriendin Riet het stokje al had gekregen. Ze wilde zo graag haar gedachtes delen, dus vangen Riet. Ik gooi het alsnog naar je toe.
Ik ben benieuwd wat jij allemaal te denken hebt.

woensdag 22 december 2010

One Flower Wednesday

Het stapeltje bloemetjes groeit gestaag. Het einde is ook in zicht. Om de grote hexagon wil ik nog één rand hexjes maken. En dan een flinke rand en klaar is mijn tafelkleed.


Om de grote hex komt een effen witte-creme rand. Dan komen ook de lichtere stofjes van Pure beter uit. Op die effen rand wil ik een zeshoek maken van allemaal kleine hexjes in alle stofjes die in het charmpack zaten. Dan komt er een rand van Pure stof met de teksten. En tenslotte een blauwe rand, omdat ik die kleur zo mooi vind. Op de onderstaande foto krijg je een indruk van wat ik wil. Alleen de witte-creme effen rand staat er niet bij. Dat idee kreeg ik pas ná het nemen van de foto.




Op deze foto is ook goed te zien dat het een drukke boel wordt als ik meteen de stof met woorden aan de hexjes maak. Dus komt er een effen stofje tussen, met een rand van kleine hexjes.


Ik ben benieuwd naar jullie ideeèn hierover. Dus barst maar los.
.

dinsdag 21 december 2010

brievenbus 2

Er kwam meer binnen afgelopen week.




Zien jullie ook de handschoentjes liggen, die ik een tijdje terug gewonnen heb? Ze kwamen erg van pas afgelopen week. Mijn handen deden zo'n pijn van de kou, dat ik deze vorige week zondag de hele dag binnen aangehouden heb, zalig.


Maar goed, het ging om de pakjes, drie stuks. Alle drie zelf besteld, dus niet helemaal een verrassing, maar wel leuk.
Eerst twee leesboeken. Uit de serie van Jennifer Chiaverini. Dit keer met toepasselijke titels. Heerlijk om straks in de kerstvakantie te lezen. Als ik er tenminste zo lang van af kan blijven.




En als derde het boek va Lynette Anderson: Quilting Cats and Dogs. Ik houd van haar ontwerpen en wilde dit boek heel graag. Er staan zo'n leuke dingen in. Maar dat is voor het volgend jaar.
Pas toen ik het besteld had, las ik ergens dat het ook in het nederlands uit is, maar goed, ik begrijp het Engels wel, gelukkig.




En nou ik toch bezig was met kopen. In een dorp verderop is een nieuwe Xenos geopend, heerlijk om eens rond te 'snubbeke' (dialect voor snuffelen). Ik vond tapas-schaaltjes of dingetjes voor amuses. Leuk, daar wilde ik met Kerst wat mee gaan doen. Ze waren erg aangenaam geprijsd, dus ze gingen mee.




Maar ook onderstaande kraaltjes kon ik niet weerstaan. Hollandse kraaltjes.

Zijn ze goed te zien?

Filmpjes

Het zal je vast opgevallen zijn dat ik me de laatste tijd erg gestort heb op allerlei filmpjes. Maar als je eenmaal begint te zoeken, is het einde snel zoek. (Doordenkertje)


Hier komen er nog een aantal:
De Kerstman heeft veel kleine helpers: de elfjes. Maar blijkaar zijn er bij ons ook vele kleine helpers. Kijk maar eens naar deze Santa´s Little Helpers


Heerlijk toch al die lichtjes die je her en der in de tuinen ziet. Sommige maken er een heel werk van. In Amerika gaat men natuurlijk veel verder. Je zult hier maar tegenover wonen.


Maar in Australie weet men ook wel weg met die lichtjes. Sommigen gaan wel heel erg ver, zoals hier: Christmas in Brisbane


Ook de Smurfen vieren natuurlijk kerstfeest. Maar dat gaat natuurlijk ietsjes anders. De echte Smurfenkerst ziet er zo uit.


ben jij ook zo gek op woonprogramma´s. En heb je altijd al willen weten hoe Santa Claus woont. Welkom in Santa´s huis

maandag 20 december 2010

brievenbus 1

Afgelopen week viel er weer het een en ander in onze brievenbus . Ik had mijn oog laten vallen op prachtige schaartjes. Jullie raden vast al wel waar ze vandaan komen. Juist ja, uit Japan. Al heb ik ze daar niet zelf besteld. Dat deed zij voor mij.


Deze schaartjes verdienen natuurlijk een prachtig jasje. Dus ging ik aan de slag. Het is nog niet helemaal klaar, maar ik wil het wel al laten zien.


Ik weet niet meer waar ik het patroontje vandaan hen, herken je het, laat het me even weten, dan kan ik de credits geven aan degene die het verdiend. Ik heb het lichtelijk aangepast. Zo staat er mijn eigen initiaal in en het jaartal 2010, het maakjaar. Het is met 2 draadjes DMC 815 geborduurd, over twee draadjes.

Maar een schaar heeft ook een fob nodig. Dus borduurde ik het patroon nogmaals, maar nu met 1 draadje over 1 draadje. Ik ben nog bezig om het dicht te naaien, maar het moest al op de foto. Kijk maar. 


De naald zit er nog in, maar intussen niet meer. Het is klaar. Het is echt een ieniemienie dingetje geworden. Hieronder ligt het naast haar grote zus. Grote zus wordt een bewaarmapje waarin de schaar, naalden en spelden een plekje kunnen krijgen. 


Ik kan bijna niet wachten tot het klaar is, dus ga snel verder.

Kerst met Mr. Bean

Intussen een echte klassieker. Maar het is nog steeds erg grappig.
Klik hier voor het filmpje.

zondag 19 december 2010

Kwibbels club

Gisteren viel er een dikke envelop in de bus. Ik verwachtte niets, nou ja wel een boek, maar dat is absoluut dikker. Het bleek de laatste Kwibbels club van dit jaar te zijn. Leuk! Kijk dit zat er in.

Twee draaddoorstekers en -afsnijders. Een patroontje van een schattige stitchery, de stof die je daarvoor kon gebruiken en oranje ric-rac. Leuk toch zo´n pakketje, zeker als het niet verwacht. Volgend jaar gaat de club verder en deze dame wil daar bij zijn.
.

Domino K-day

Ofwel Domino Kerst-dag. Zelfs katten vinden dit leuk.

zaterdag 18 december 2010

De Heilige Koe

DH is helemaal autogek, net zoals vele mannen volgens mij. Hij kan op grote afstand het merk en type auto herkennen. Ik ben dan al blij als ik de kleur van de auto zien. Speciaal voor hem en andere auto-enthousiastellingen een blogje met filmpjes en andere dingen over auto’s.
Autorijden is echt niet goedkoop. Onze overheid wil graag dat we veel minder auto gaan rijden. Dat inspireert vele mensen om goedkopere brandstof uit te vinden. De allergoedkoopste is natuurlijk: Lucht. En er is een auto die op lucht rijdt. Kijk maar.http://www.flixxy.com/zero-pollution-automobile.htm


Je ziet het altijd op TV, bij filmpremieres en zo is het voor de dames nogal lastig om elegant uit een auto te stappen, zonder de omstanders een kijkje te gunnen op delen die je liever privé houdt. nou is er een auto die dit wel heel gemakkelijk maakt. Kijk maar.
http://www.flixxy.com/high-tech-car-door.htm


Auto’s kunnen ook heel mooi zijn. Of liever gezegd het autorijden. Maar voor ik net zo kan rijden als deze auto-ballerina’s ben ik toch ettelijke jaren van oefenen verder. Kijk maar mee.
http://www.flixxy.com/hyundai-driving-skills.htm

donderdag 16 december 2010

Kersthart

Al eerder vertelde ik dat wij (met name ik) dol zijn op Scandinavië, zeker hun kerstsfeer. Dat is begonnen na onze huwelijksreis naar Kopenhagen. We zijn begin oktober op huwelijksreis geweest, en veel winkels hadden al wat kerstspul in het assortiment.


Deens design is eigenlijk heel puur, zonder al te veel frutsels en tutsels. Kijk en daar houden wij zo van.
Wat ik ook zo'n leuke traditie vindt, is dat ze de kerstboomversiering vaak samen met de kinderen zelf maken. Kijk maar eens naar bovenstaande harten. Ik zag ze al veel langer, maar wist niet hoe je ze zelf moest maken. Tot ik deze site vond met een duidelijke beschrijving. Het is erg prutsen, maar dan heb je ook wat. Dit is mijn eerste probeersel.


Eigenlijk moet het in de kleuren rood en wit, maar die had ik niet op voorraad. Dus is het rood en geel geworden. Je kunt ook verschillende patroontjes er in krijgen. Kijk maar eens op deze site voor inspiratie. Ook die heb ik uitgeprobeerd, maar dat is duidelijk voor gevorderden. Ik dus nog niet.


Overigens schijnt het zo te zijn dat Hans Christiaan Andersen zelf het eerste kersthart rond 1860 gemaakt heeft.
.

dinsdag 14 december 2010

Liefde

Hebben we dat niet allemaal nodig. December is traditioneel de maand van de liefde (vind ik). Een groep professionals vroeg kinderen van 4 tot 8 jaar wat liefde nou eigenlijk is. De antwoorden waren zo mooi, veel mooier dan een volwassene kan zeggen. Ik heb ze van een Engelstalige site, ze zijn dus door mij vertaald. De leukste heb ik er uit genomen. Lees en geniet maar mee.

Toen mijn oma artritis kreeg, kon ze niet meer voor over leunen en haar teennagels lakken. Dus doet mijn opa dat nu voortaan, zelfs nou hij zelf artritis aan zijn handen heeft, dat is liefde.
Rebbecca, 8 jaar

Als iemand van je houdt, is de manier waarop hij/zij jouw naam zegt heel anders. Je weet dan gewoon dat jouw naam veilig is in zijn/haar mond.
billy, 4 jaar
(Ik zal de naam billy voortaan ook heel anders uitspreken)

Liefde is als een meisje parfum op doet, en een jongen after shave, en dan gaan ze uit en besnuffelen elkaar.
Karl, 5 jaar

Liefde is als je uit eten gaat en je geeft iemand het meeste van jouw frietjes, zonder dat je er frietjes voor terug hoeft te krijgen.
Chrissie, 6 jaar

Liefde maakt je aan het lachen als je moe bent.
Terri, 4 jaar
(een heel diepe gedachte voor een 4-jarige)

Liefde is als je de hele tijd kust. En als je moe bent van het kussen, wil je nog steeds bij elkaar zijn en praten. Mijn mamma en pappa zijn zo. Het is afschuwelijk als ze kussen.
Emily, 8 jaar

Liefde is wat in de kamer is als het Kerstmis is en je stopt met kadootjes uitpakken en je begint te luisteren.
bobby, 7 jaar

Liefde is als je een jongen verteld dat je zij shirt zo leuk vindt, en dat hij dat dan iedere dag draagt.
noelle, 7 jaar
(dat zorgt voor hele oude, dierbare herinneringen bij mij)

Liefde is als een puppy je gezicht likt, zelfs al je hem de hele dag alleen gelaten hebt.
Mary Ann, 4 jaar

Ik weet dat mijn zus van mij houdt, want ze geeft me al haar oude kleren, en moet dan zelf nieuwe gaan kopen.
Lauren, 4 jaar
(of zou ze gewoon een koopzieke zus hebben)

Als je van iemand houdt, gaan je wimpers op en neer en komen er kleine sterretjes uit je.
Karen, 7 jaar
(zij heeft te veel tekenfilms gezien)

Je moet nooit `Ik houd van jou` zeggen, alleen als je het echt meent. En als je het echt meent, dan moet je het heeeeeeel vaak zeggen, want mensen zijn vergeetachtig.
Jessica, 8 jaar
(ik kan het ook nooit genoeg horen)

Wat doen wij volwassenen dan moeilijk om onze liefde uit te drukken aan onze dierbaren.

Veel liefde van mij voor jullie allemaal.
.

maandag 13 december 2010

Vlokjes

De sneeuw is weg bij ons, gesmolten of zelfs weggeregend. Voor de komende week wordt er weer een lading verwacht. Maar voor wie niet zo lang kan wachten is hier een oplossing: Je maakt ze zelf.

En in dit digitale tijdperk kan dat natuurlijk ook digitaal.
Kijk maar.

Dit is mijn sneeuwvlokken.

Eentje met lachebekjes


En een meer traditionele met kerstboompjes, hartjes en sterren.
.

zondag 12 december 2010

Kerstkrans

Op deze site staat een tutorial voor een kerstkrans. Op deze krans kun je allerlei restjes stof kwijt, hoe klein ook. Ideaal voor restverwerking. Dus dames, bewaar ook de kleinste flintertjes stof,  je kunt er nog altijd een krans van maken.

.

zaterdag 11 december 2010

Kerstboom

Sinterklaas is weer terug naar Spanje, dus de kerstboom mag in de kamer. Wat te denken van een alternatieve dit jaar. Voor onderstaande boom moet je wel eerst een jaar flesjes sparen.

Alternatieve kerstboom

The making of the alternatieve kerstboom