Pagina's

zondag 27 februari 2011

Verjaardagskaarten

Zoals beloofd een betere blik op de verjaardagskaarten. Ze zijn zo leuk dat ze echt wel een nadere blik verdienen.


Deze kaart kreeg ik van Riet alias Vilterietje. Het lijkt mij dat ze gemaakt is van handgeschept papier. Het is bijna vilt-achtig papier. Rietje doet mee aan de challenge 'weekly bird'. Hiervoor maakt ze iedere week een andere vogel. Het maakt niet uit van welk materiaal. Mijn kaart was een van die birds.
En dat het riedeltje er op "Twietje, twietje, twietje, Happy birthday bietje" Gaaf toch!



De volgende kaart kreeg ik van Kris. Kris is mijn swappartner bij de hartenswap. Ze staat net als ik voor de klas. Haar kaart is op ons werk geïnspireerd. De kaart is wel zelfgemaakt, maar niet door Kris. Ik vraag me wel af of mijn leerlingen mij ook zo zien. De 'head mistres' lacht wel, maar ziet er ook tamelijk ongelukkig uit met een mini-armpje.



Dat de volgende kaart. Deze kaart is een 3D-kaart. Er is een aparte naam voor, maar die en ik vergeten. Tja, dat krijg je als je oven de 40 bent. De tweede foto laat heel duidelijk zien dat het aparte laagjes zijn met daartussen een stukje dikkere kleefband. Paars, een van mijn favo-kleuren, dus prima.



En de laatste kaart was van Patty. Deze had wel een heel bijzondere constructie. Allereerst een diepzinnige spreuk van boeddha. Daarover heen een strook met een zakje van organza. In het zakje zaten kaartjes met allerlei woorden die haar wensen voor mij inhielden. Iedere dag moet ik 2 kaartjes er uit nemen. Deze vormen dan mijn inspiratie voor die dag. En warempel het lukt ook nog.



Carine mailde mij dat ze eigenlijk te laat was voor de give-away. Ze had geen tijd meer om een kaart te maken, maar ze wilde me toch wat sturen en zo meedingen. Ze stuurde me deze prachtige lapjes. Ze wilde het boek niet eens voor haarzelf winnen maar voor een (jong) meisje dat ook aan het patchen was.

Dames, allemaal heel hartelijk dank voor jullie bijzondere kaarten en wensen. Het maakte mijn verjaardag dit jaar heel bijzonder.

zaterdag 26 februari 2011

En de winnaars zijn . . .

Het is de hoogste tijd voor de winnaars van mijn give-away. Ik had in totaal 5 mededingers. Op de ouderwetse manier schreef ik papiertjes, gooide ze door elkaar, en trok er twee gelukkigen uit.

Dit waren de papiertjes.

En dit zijn de gelukkigen.

Dames, als jullie je adres even mailen, stuur ik het Tilda-boek de volgende week op.
Schrijf je er ook even bij welke je voorkeur heeft, het zomerboek of het kerstboek? Als jullie allebei hetzelfde willen, krijgt de eerste haar keuze.

Veel plezier er mee.
.

woensdag 23 februari 2011

Kadootjes

Vorige week was ik jarig en ik ben toch verwend geworden. Geniet maar mee van een greep uit de cadeaus. Er zit wel weinig quilterigs of stoffigs bij hoor.


 Een mandje met bloembollen. Ik kreeg er niet deze bij maar, die op de foto hieronder. Maar die vond ik te groot voor het mandje, dus kocht ik kleine narcisjes. De grote miiflora gaan t.z.t. in de border.


 Precies mijn kleuren, van geel tot rood. Ik had nog nooit gezien dat aan een bol verschillende kleuren kwamen. Geweldig.


 Een boeket prachtige roosjes van mijn ouders. Lieve kleurtjes he. Zeker als ik ze zo dichtbij fotografeer.


 Een flinke pot hachee met pasta van de plaatselijke boerderij. Lekker spul, zeker als we een keer weinig tijd hebben.


 Een etagere. Je kijkt er van bovenaf op. Dus misschien ziet het wat raar uit. Maar ik kon het niet beter op de foto krijgen. Het is een super groot ding. Maar gelukkig kan ie uit elkaar en in de doos.


 Van DH een handtas annex schoudertas, annex rugzakje van het bekende merk met de gorilla. Klein maar toch met superveel ruimte en vakjes. En binnen no-time kan ik hem ombouwen naar een ander soort tas.
Van DH kreeg ik ook twee boeken van Jennifer Chiaverini. Dus ik kan weer vooruit.


Deze was eigenlijk niet voor mijn verjaardag maar voor Valentijn. DH verraste me eens niet met rozen maar met deze prachtige bos. Ammarillus met artisjok en kleine roosjes. Het ruikt heerlijk.

maandag 21 februari 2011

Tweede blok

van de Fin de Siecle is binnen. Door die stofje smelt ik gewoon. Ik vind ze helemaal geweldig. Ze zijn van French General. En toevallig of niet, ik ben voor meer van hun stofjes gevallen.

Voor en na werk ik wat aan dit blok. Het schiet aardig op, kijk maar.


Deze vier stukjes moeten aan elkaar en dan nog een dubbele rand er om heen. Zoals op het voorbeeld te zien is. Wellicht dat ik deze week ergens tijd vind om het af te maken. Ik moet natuurlijk niet achter raken.


Heb ik bij het vorige blok nog wat gesmokkeld met de puntjes....   Ik liet jullie natuurlijk alleen de puntjes zien die goed gelukt waren. In dit blok zijn alle puntjes (tot nu toe) gelukt. Oh, jullie willen bewijs, nou kijk maar.


Ik moet duidelijk nog een en ander strijken.
.

zondag 20 februari 2011

Daar is ze weer . . .

Het lijkt wel of ik een tijdje ondergedoken was. En eigenlijk was dat ook zo. Pfoe wat was het begin van dit jaar druk. Op school zijn we verhuisd naar een nieuw gebouw én nieuwe lesmethode (in domeinen). Dat vergde veel meer energie dan dat ik verwacht had. Als ik 's avonds thuis kwam was ik kapot. Rond negen uur sliep ik vaak al.

Of zou dit toch te maken hebben met het feit dat ik een jaartje ouder ben geworden. Jawel in de tussentijd ben ik 43 jaar geworden. Klinkt al als een echte dame nietwaar. Mijn verjaardag was super, ik ben super verwend en ook de give-away was redelijk succesvol. Maar liefst 4 zelf-gemaakte kaarten kreeg is. Van haar, haar en haar, en van iemand zonder blog die ook onbekend wil blijven. Er was ook een dame die de give-away te laat ontdekte om mee te doen, maar me spontaan een setje lapjes stuurde!!! Kijk deze waren het.
Lief toch. Ze zou eigenlijk heel graag meedoen, maar het was te kort dag. Maar met zo'n lief geschenkje laat ik haar toch meeloten. Die loting ga ik a.s. dinsdag doen, precies 1 week na mijn verjaardag. Dan heb ik ook tijd om naar het postkantoor te gaan om de pakjes te laten wegen zodat het voldoende gefrankeerd kan worden.
De kaarten, a.s. dinsdag zal ik er meer over vertellen

Ik wil bij deze ook iedereen hartelijk bedanken die mij op welke manier dan ook gefeliciteerd hebben, via mijn blog, via de e-mail, post, telefoon, of hoe dan ook. Het is ontzettend leuk om zo verwend te worden met aandacht. Alleen daarvoor zou een mens meerdere keren per jaar jarig moeten zijn. Het nadeel is, dat je zo snel oud wordt.
.

dinsdag 15 februari 2011

Verjaardagsgive-away

Dit bericht blijft bovenaan staan tot mijn verjaardag. Op deze manier kun je snel zie wat je moet doen voor mijn give-away.

In dit berichtje kun je alles nalezen.


En omdat er toch een plaatje in moet, deze. Het is een zoekplaatje. Zoek de ijsbeer.

vrijdag 11 februari 2011

Gesprek tussen DH en mij

DH: maandag na het werk rij ik even door naar E.
Ik: maandag dat is toch Valentijnsdag?

DH: nee, he? Echt?
Ik: ja, het is toch altijd de dag vóór mijn verjaardag

DH: oh, dan zeg ik meteen die afspraak af en verzet die.

Lief he, de afspraak met E. was best belangrijk. DH moet nou zaterdag extra vroeg opstaan om dan van ons uit te gaan, wat een stuk verder is dan van zijn werk.


Als je nog iets wilt maken voor Valentijn, zijn de vogeltjes misschien leuk. Wil je ze maken klik da hier voor het patroon. Kijk ook op de site van Luli, er staan zo'n leuke dingen op.

dinsdag 1 februari 2011

Jojojojojojojo

Ik was in de doos met allerlei dingetjes aan het rommelen. Eigenlijk op zoek naar wat anders toen ik ineens de jojo, ofwel yo-yo, nog in de verpakking tegenkwam. Deze zat vorig jaar in een zending van de Kwibbels club. Toen is ie aan de kant gelegd, omdat ik niet zo van yo-yo's houd. Vandaag mocht ie er uit, toch eens proberen, en leuk zo'n klein klusje tussendoor.


De beschrijving lezen en een paar kleine lapjes knippen. Ze komen uit de serie "Sent with Love" van De Strain voor Moda. Ja, ik ben al helemaal in de stemming voor Valentijn. Een paar kleine lapjes knippen en proberen maar.


 Het stofje zit er in. Ik zal ook nog even de andere kant laten zien.


Hier kun je goed zien waar je de naald moet steken. Helemaal aan de rand in en weer terug. Op die manier naai je een rondje stiksteken. Als je helemaal rond bent dan haal je alles uit elkaar, trekt de draad voorzichtig aan en hecht het af. En klaar is de yo-yo.


Kijk dit is ie. Wat scheef, want ik moet hem nog in model duwen. En wat is ie klein!!!
Even omdraaien om ook de andere kant te showen.


Hij wordt eigenlijk eens zo klein als de vorm. Het is een fluitje van een cent om hem te maken. Maar ik vraag me wel af of ik daar een aparte tool voor nodig heb. Volgens mij kan dat ook zonder. Het grote voordeel is dat de steken op regelmatige afstand van elkaar komen. Maar dat is ook alles. Dus ik ben bang dat dit dingetje weer in de rommeldoos verdwijnt.
.