Pagina's

dinsdag 31 juli 2012

Leuk idee voor op het strand

Heb je nog een leuk idee voor op het strand nodig? Of ergens anders? Maak dan van te voren eens deze slippers voor je kinderen (of voor jezelf natuurlijk).


Neem een stuk triplex. Zaag er een vierkant uit zo groot dat de voet er op past. Boor drie gaten erin zodat je daar straks de straps voor de slippers in kunt knopen.

Zaag twee prints uit het triplex. Dat kan gewoon iets leuks zijn, of een tekst, of van een dinosaurus, of lieve eendenvoetjes. Plak dit onder de slipperplankjes.

Neem twee stukjes stof. Rol dit op. Knoop ieder een in de gaten naast elkaar en samen in het voorste gat. Meet van te voren wel hoelang dit moet zijn. Met andere woorden, pas het af.

Veel plezier met je slippers. Op een nat strand krijg je de prachtigste afdrukken, maar in de tuin moet dat ook wel lukken. Maak anders de ondergrond eens nat. Ben benieuwd naar jullie verhalen en vooral de foto's. Laat het me dan even weten.





.

maandag 30 juli 2012

Haken en pinterest

Op pinterest vind je de gaafste dingen. En kijkend bij wat de ene verzameld heeft, kom je weer bij iemand anders terecht die ook hele leuke dingen heeft verzameld. Je bent zo een uurtje zoet op internet. Zelf kun je ook een verzameling aanleggen. Klik maar eens op het rode P(interest) symbool aan de rechterkant. Dan zie je mijn steeds groeiende verzameling.


Vandaag wil ik laten zien wat ik onlangs allemaal op haakgebied heb gevonden. Ik weet nou al dit ik me deze winter niet hoef te vervelen.


Wat denk je van deze prachtige uit van Nicky Epstein. Het patroon staat als linkje naar een PDF op haar blog vermeld. Dankjewel Nicky.




Of deze link, naar een onlineboek met 262 patronen voor vierkantjes. Je kunt ook het hele boek downloaden, maar dan moet je je wel inschrijven.




Bij deze bloemensjaal hoort een link naar een etsy-pagina die niet meer bestaat. Het patroon voor de bloemen vond ik prachtig. En als je goed kijkt, kun je het patroon ook zelf wel maken. Succes.




En deze is zo schattig. Je zou er haast zelf een tweeling voor willen krijgen. Gaby Clark zette dit op Etsy. Maar de link werkt niet meer. Ik heb nog niet kunnen achterhalen of ze zelf een site heeft.


Speciaal voor de letterbak liefhebbers is deze.




Wil je hem ook maken? Ga dan naar deze site, waar hier staat de uitleg. Er staat zelfs nog een klein letterbakje met voorbeelden wat je met lossen kunt doen.


En kunnen jullie haakpatronen lezen? Dan is dit niet erg moeilijk voor je. Het resultaat is geweldig. Ik heb het al gezien.




Beetje gemeen van mij, want het kant en klare voorbeeld stond ook op de site waar ik het vond. Kijk maar.


Vind je het niet op schelpen lijken, of slakkenhuisjes in elkaar gedraaid? Ik wel.


Deze naakten vond ik geweldig. Er is geen patroon van, en de link naar de site werkt niet meer. Maar ik heb speciaal voor jullie de plaatjes opgeslagen.




Deze onder de douche lijkt op de Venus van Milo. Let ook eens op de tegeltjes onder de dame. Ook gehaakt. En ook de waterstralen zijn van garen. Geweldig mooi.


En deze dame kon ik zelf wel zijn. Alleen zie je mij zeker niet in een bikini en al helemaal niet in een monokini. Vorig jaar waren deze gezellige dikkerdjes erg in de mode, in porceleid welteverstaan.


Ruim op tijd voor kerst kun je dit rendier maken.




Deze link gaat naar het patroon van het rendier. Ik denk wel dat het friemelen is, met name om het gewei te haken. Maar het resultaat is leuk.


En wat denk je dat dit is?




Ik hoor je denken, "Nee niet weer een patroon voor een doily, ofwel kleedje. Die zijn zo ouderwets". Ben maar gerust dit is veel gaver. Kijk maar het is een gehaakte paraplu. De regen zal er wel door heen sijpelen. Maar misschien is het meer een parasol.




Het komt van deze Roemense site. Oh je Roemeens is wat sleets? Geeft niet er staat een geweldig uitgebreide fototutorial op hoe je dit zelf kunt maken. Ook het haakpatroon staat er in symbolen op. Dat moet toch lukken. Ik moet mijn paraplu's eens nakijken of er geen kapotte tussenzit. Zou leuk zijn om te proberen.


Het vervelendste van haken is al die draadjes instoppen en afknippen. Maar als je dit ziet dan krijg je er wel zin in.


Een vogelvoederbakje gevuld met al die draadjes. Leuk voor de vogels in het voorjaar. Kunnen ze nu ook een kleurrijk nestje bouwen. Net als wij.





.

vrijdag 27 juli 2012

Wolf & Dupeyron

Al een tijdje zoek ik naar patronen van Wolf & Dupeyron Le Filet Ancien au Point de Reprise. Dit zijn een stuk of wat boekjes waarin patronen staan die gebruikt kunnen worden als borduurpatronen, haakpatronen of voor filetwerk. Ze zijn van rond 1900 en dus antiek. Heel soms vind je ze op internet, en soms zelf omgezet in een patroon zoals bij haar. Zoek even verder op haar blog, ze heeft er meer hoor.

Voorbeeld van Wolf & Dupeyron

Maar ik wilde graag een groot patroon voor de raam van de achterdeur. En dan in de stijl van Wolf & Dupeyron. En dat kon ik niet vinden. Toen struikelde ik als het waren over deze site. Een echte aanrader. De site heeft als doel allerlei naald-handwerk boeken in te scannen en als PDF beschikbaar te maken, gratis. De boeken zijn oude boeken die in het public domain vallen. Ze mogen dus openbaar gemaak worden. De meeste zijn dus oud, 100 jaar en veel ouder.

Allerlei technieken komen voorbij. Haken, borduren, naaien. En uit allerlei landen komen de boeken. Ik heb ze gezien uit Frankrijk, USA, Zweden, Hongarije, etc. etc. Ik zou zeggen, neem een kop koffie (liever nog een hele kan) en trek er ruim te tijd voor uit. Geniet.

Deze link gaat naar de pagina met de PDF-jes.

Als er mensen zijn die meer scans of PDF-jes van deze ontwerpen weten of hebben, dan hoor ik dat heel graag. Ik ben compleet 'flieft' op deze ontwerpen.




.

donderdag 26 juli 2012

Olympische Spelen / The Olympics

Morgen is de openingsceremonie van de zoveelste Spelen in London. Dat vraagt natuurlijk om wat leuk knutselwerk. Ik vond op internet speciale gouden, zilveren, en bronzen medailles die je helemaal op naam kun maken. Zelf maken. Klik hier voor de templates.

Klik op de medaille die je wilt maken. Er komt dan een schermpje waar je de naam in kunt vullen. Klik op OK en hij komt op het scherm. En printen maar. Kijk mijn persoonlijke medaille eens lekker nonchalant aan de deur hangen.

Mooie deur, maar waar is de medaille nou?

Oeps, de medaille is net van de foto afgevallen. Gelukkig maakte ik ook een close-up.


Zelf vind ik het leuk om mijn kamerraam te stylen in de tijd van het jaar. Al veel te lang is daar niets aan gedaan en hangen er rieten hartjes met rood/wit geblokt lint. Nu kan ik deze daar fijn laten zien. Dus 'Colour your window Olympics'.

En morgen natuurlijk allemaal samen naar de openingsceremonie kijken. Ben benieuwd wat voor spektakel de Engelsen er van maken. Je hebt ook nog net tijd op speciale Olympic cupcakes te maken. Versier ze met deze printables die ik vond op deze site. (TIP: de blog heeft regelmatig erg leuke GRATIS printables voor allerlei gelegenheden)

Op internet is trouwens heel veel te vinden om helemaal in Olympic stijl te komen. Google maar eens op Printables en Olympic. Of printables en london. Er komt een bulk aan materiaal op je af.

Mijn lezeressen zijn creatievelingen, die maken hun decoraties het liefste zelf. Ik vond nog een aantal borduurtjes die misschien ook in de smaak vallen.
De Olympische vlam
Vlaggen van over de hele wereld (de bekendste staan in Cross-Stitcher Magazine)




.

woensdag 25 juli 2012

Woordloze woensdag

dinsdag 24 juli 2012

Huishoudelijke mededelingen

Eigenlijk heb ik dat nooit zo in de gaten, maar mijn schare volgers groeit nog steeds. Dus hoog tijd voor een hartelijk welkom aan mijn volgers.

De foto heb ik hier geleend.

Nog wat huishoudelijke mededelingen. Ik heb een nieuw e-mail-adres aangemaakt, speciaal voor mijn blog en creatieve uitspattingen. Het staat bij mij beschrijving in de rechterbalk. Klik op mijn profiel en op de nieuwe pagina staat het aan de linkerkant. Dus als je me nodig hebt, kun je me zo bereiken.

Voor degene die ook al mijn oude mail-adres hadden. Dat blijft bestaan, maar ik wilde graag een apart mailadres voor mijn blog. Dan kan ik de post wat beter scheiden.

Groetjes en een fijne dag.



.

maandag 23 juli 2012

Wat eten we vandaag?

Wij aten vorige week verse spinazie. Deze keer niet gekookt, bah, dat vind ik zelf erg vies. Maar als salade. Ik heb twee recepten. Lees maar mee.

De eerste is een salade van rauwe spinazie met aarbeien. Je was de spinazie goed en snijdt deze in kleine stukjes. De aardbeien krijgen dezelfde behandeling. Dit meng je goed door elkaar. Je kunt er eventueel ook nog wat gesneden uitjes bij doen. Maar ik had alleen rode uien en vond dat te scherp.
Als dressing een heel simpele vinaigrette zoals mijn moeder me ooit leerde. Doe hiervoor een schepje mosterd in een kommetje. Voeg 1 deel azijn en 2 delen olie erbij. Wat zout en peper, scheutje maggie en flink roeren. Zorg dat de mosterd goed losgeklopt wordt. Even proeven. Ben je niet zo van het zure, voeg dan een schep suiker bij. Weer roeren. De vinaigrette over de salade verdelen. Alles goed omroeren en smikkelen maar.
Ik moet overigens wel zeggen dat bij de aardbeitje de schep suiker veel beter smaakt. En helaas heb ik geen foto's van deze salade, vergeten te maken.

Van het volgende gerecht heb ik wel foto's. Je hebt nodig: 3 eieren, beetje melk, gerapste kaas, rauwe spinazie (niet uit diepvries), ui, peper en zout. Eventueel een paprika of 2 tomaten. Verder nog cupcake vormpjes (niet van papier) en een oven.
Ja, ik gebruik cupcake-vormpjes in een grote cupcake-vorm.
De kleine vormpjes gaan zo op het bord.
De grote zorgt er voor dat ik alles in een keer in de oven kan zetten.

Snijd de spinazie klein, doe deze in een kom, voeg er de gerapste kaas (mag best veel), de gesneden ui en eventueel een klein gesneden paprika of tomaten bij.
Kluts in een kopje de eieren, 3 lepels melk (een voor ieder ei volgens mijn moeder), peper, zout door elkaar. Voeg eventueel nog wat extra kruiden als bieslook toe. Giet dit mengsel bij de spinazie en roer alles goed door elkaar.

Vet de cupcakevormpjes in. Verdeel het spinazie-ei-mengsel over de vompjes en bak het in een voorverwarmde over. Ruim twintig minuten op 250 graden. Het kan per over verschillen, dus kijk even hoe lang het in jouw oven moet.



Lekker bij een worstje en rozemarijn-aardappeltjes zoals wij dus aten. Smakelijk eten.


zondag 22 juli 2012

Aardbeien, fun

En dit wordt het laatste deel van onze ontdekkingsreis door aardbeienland. In dit gedeelte allerlei fun-dingen met aardbeien. Veel foto's, weinig links. 




Nou weet ik ook waar de aardbeiendrink vandaan komt. Niet van gewone koeien, maar van deze.



In Japan staan de leukste bushokjes. Waar precies dat weet ik niet, maar er zijn ook andere varianten, sinaasappel, lemoen en zo.


Deze foto bewijst het, je bent nooit te oud voor lego.


De enige echt aardbei dinosaurus. En lekker dat die is.


Ook aan de huisdieren is gedacht. Dit schattige onderkomen moet iedere hond of kat natuurlijk hebben.


En met photoshop kan heel veel. Kijk maar eens naar de volgende twee foto's.
De lippen.


En zelfs de tong kan een aardbeien-make-over krijgen.




Als je je nou maar niet vergist in welke aardbei je wel kunt eten.
Leg deze dus NOOIT in de buurt van een schaaltje aardbeien.


Een uil in aardbei camouflagepak. Geweldig toch.


En deze zijn echt wat voor bij ons. Er schijnen ook witte aardbeien te bestaan. Net zo zoet en lekker als de rode. Alleen de vogels gaan er niet op af. Zij denken dat die nog niet rijp zijn. Dus echt wat voor de slimme vogels in onze tuin.

Dit plaatje is een reclame uiting van spul waar je je ogen minder rood mee kunt krijgen.




.






En dan deze, die wil je toch gewoon aan de muur hebben hangen. Misschien toch eens zelf proberen te maken. Of zou dat te veel van het goede zijn, na al die andere aardbeiendingetjes die ik al heb laten zien??



Wat is het al zo laat, dan moet ik stoppen. De wasmand roept, het eten moet gemaakt worden, de vloer geveegd. Noem maar op. Ik heb al het huiswerk laten liggen voor iets veel leukers. Maar nou wordt het echt tijd.
Groetjes





.

zaterdag 21 juli 2012

SAL Maryse

Maryse heeft een super SAL. En ik doe ook mee. Hoog tijd voor een update. Deel 7 is namelijk al geborduurd. En al enige dagen klaar.


Valt het op dat er een fout in het huisje zit? Ik vond uiteindelijk van niet. Ik zag het veeeeeel te laat en toen kon ik er niets meer aan doen. Ik had nl. al het rode geborduurd. En als je dat uithaalt geeft dat altijd van die lelijke rode vlekken.

Dit deel is het zomerdeel. De quiltjes zijn lekker gewassen en hangen vrolijk te wapperen in de wind. De zomerbloemen bloeien rijkelijk en er is al een picknickkleed uitgevouwen. Een kan met heerlijke meld en allerlei lekkers staat al klaar. Eten jullie een hapje mee?




.

vrijdag 20 juli 2012

Aardbeien, deel 3

Hebben jullie nog geen aardbeienallergie ontwikkeld, na al die aardbeien? Dan kun je rustig verder lezen, want ik heb nog heel wat met aardbeien gevonden. Dus pak maar een lekker bakkie koffie, met aardbeiengebakje, en lees verder.
We beginnen weer met wat lekkers. Hebben jullie ooit jam in de diepvries gemaakt? Ikke niet, nog nooit van gehoord dat dit ook kon. Nou ik vond een recept. En ga het zeker eens uitproberen. Misschien kan het ook met andere vruchten. Hier is de link met het recept. En zo ziet het er uit op de boterham.


Ziet er meteen gezellig uit met dat tafelkleed. Tenminste, zo land de mieren op het tafelkleed blijven en niet gaan rondlopen. En al die potjes moeten natuurlijk een mooi label krijgen. Op deze site kun je echte aardbeienlabels printen. Ze zie er zo uit. Gezellig he?


Goed nu is het tijd voor de creatieve dingen. Eerst deze schattige tas. Hij is vast via internet te koop, maar er stond geen prijs bij en verdere gegens. Ik heb ook geen aandelen in de site, maar vond hem gewoon enig.


En ziet dit er niet lekker uit? Maar pas op, niet in bijten. Want het zijn eigenlijk steentjes. Ok jij kunt die maken. Want op deze site staat een stap-voor-stap uitleg met foto's hoe je ze zelf kunt maken.


Deze tomaat met mini-aardbei is ook erg schattig. Dit is de link waar ik hem gevonden heb. Maar er stond geen patroon op. Wel een verwijzing naar een andere site, maar daar vond ik ook het patroon niet zo gauw. Ik vermoed dat het patroon gekocht moet worden. Maar als  jullie het wel vinden, laat het dan even weten, dan verander ik de link in dit berichtje alsnog.


Nog een aardbeientas, maar dan van scraps gemaakt. Leuk idee. Er staat geen patroon op de site waar ik hem van af haalde, maar een geoefend naaister ziet zo wel hoe die in elkaar steekt. Bovenin zit in ieder geval een koordje. Dus doe je best.


Of een gebreide aardbei. Klik op deze link voor het patroon. Het is een flickr account, maar onder de foto staat de beschrijving. Wel in het Engels, maar goed te volgen.


Of haak je ze liever? Ook daar heb ik een patroontje van gevonden. Deze link. Scroll wat omlaag en dan zie je ook het patroon staan. Wederom in het Engels, maar ook dit is goed te volgen voor een haakster.


En wat dacht je van aardbeitjes op je dishcloth. Een dishcloth is eigenlijk niets anders dan een vaatdoek. Maar voor zo'n mooie met aardbeitjes, vind ik dishcloth net wat sjieker beter klinken.


Dan heel iets anders, aardbeitjes op je nagels. Van deze link nam ik het plaatje hieronder. Er staat heel erg kort beschreven hoe ze haar nagels zo maakt. Mijn petekindje is de laatste tijd nogal schilderachtig bezig met haar eigen nagels. Deze link ga ik aan haar doorsturen, zal ze blij mee zijn. Hopenlijk is haar Engels goed genoeg.



Eigenlijk wil ik hier alleen links naar gratis patroontjes en zo publiceren. Maar dit taartdoosje met aardbeitjes vond ik zo schattig, dat ik het jullie beslist wilde laten zien. Deze komt dus zonder link, want ik vond niet hoe je het maakte, alleen dat je het kon kopen.


En als je je nu nog verveelt, dan kun je nog altijd dit aardbeien memory spel downloaden, printen en spelen.  Ook deze pagina hoort er bij.
Veel plezier.



.

donderdag 19 juli 2012

Aardbeien, deel 2

In plaats van komkommertijd, maak ik er gewoon aardbeientijd van. Vandaag deel 2. Met nog meer leuke dingetjes met aardbeitjes.

Eerst weer een lekker receptje, om in de juiste stemming te komen.



Vandaag gaan we met stof en vilt werken. Wat dachten jullie van een aardbei-naaldenboekje. Patroon kun je hier vinden. Er zit zelfs een chocoladedipje patroon bij. Voor de echte lekkerbekken.


En als dat klaar is, ben je natuurlijk toe aan een groter project. Een kussen voor op de bank (of in de tuinstoel als de zon toch nog haar gezicht laat zien). Een patroon zit er niet bij, maar dat kun je zelf vast wel tekenen. De foto vond ik op flickr.


Deze site heeft ook een aardbeikussen, maar dan een andere vorm. Ze lijken echter wel heel veel op elkaar. Het patroon kun je hier wel downloaden als PDF-bestandje.


Alhoewel het juli is, zijn er toch al een aantal van jullie bezig met kerst. Denk aan 'Christmas in July'. Wist je dat aardbeien ook prima in de kerstboom kunnen hangen? Kijk maar eens op het plaatje hieronder. Oh ja, dit is de link. Er staat ook een goede tuto bij hoe je ze maakt. Alleen de blaadjes vind ik minder geslaagd. Die zou ik anders maken.


Je kunt er natuurlijk ook een hele serie van maken en dan in een slinger verwerken. Dat gebeurde op deze site. Ook heel er leuk, en heel erg zomers.


Ze geeft ook haar eigen patroontje er bij. Maar ook hier vind ik de blaadjes niet leuk. Maar de volgende link heeft veel betere blaadjes, kijk maar op de foto. Er staat een goede beschrijving bij om ze te maken, met templates, en ook een kleine foto tutorial. Hiervoor moet je op de foto in die link klikken.


Ander idee, maak een leuke tas van aardbeienstof. Zoals deze hier onder. Geen patroon op deze link, maar dat lijkt mij niet zo moeilijk te verzinnen. Extra tip van mij: zorg dat de knoop niet midden op je schouder komt te zitten. Als er dan iets zwaars inzit, doet drukt dat erg pijnlijk op je schouder. Ooit geleerd op een EHBO-cursus. Als je iemand een mitella aanlegt, dan mag je de knoop ook niet op de schouder leggen, maar die moet aan de voorkant.


Heb je ooit Irish folding gedaan? Dat kan met papier, maar ook met stof. Kijk maar naar deze aardbei hieronder. Gemaakt van stof. Leuk voor op een kaart. Maar ook leuk met een fotootje in het midden. Deze link geeft ook het patroon voor de aardbei, en leert je wel hoe het moet. En dan kun je de aardbei ook zelf maken. Succes.


Ik beloofde ook wat viltigs, nou hier komt wat. Ik vond het allerschattigste bekleding voor een jampotje. Natuurlijk moet er wel aardbeienjam in zitten. Maar dit dekseltje is geweldig. De link voor een beschrijving met foto's vind je hier.


Je kunt natuurlijk ook 3-D aardbeitjes van vilt maken. Hier vind je een goede tutorial, met template. Scrolle echter niet al te ver naar beneden, want net onder het laatste aardbeienplaatje staan een paar lekkere gebakje. Zo om te eten, maar ze zijn ook van vilt.


Heb je nog niet genoeg aardbeien gezien? Dan is deze misschien iets voor je. Het zijn de grootste die ik kon vinden. En lekker zacht. Althans, dat lijkt me zo. Deze link toont je hoe ze gemaakt worden.


De uitsmijter van vandaag is een kleine aardbei waar je een boodschappentas uit kunt halen. Goed voor het milieu, want al die plastic tasjes zijn nu verleden tijd. Deze boodschappentas kun je nl. ook gewoon wassen. En hij past goed in je handtas, valt niet op. Alhoewel, hij valt wel op doordat ie in elkaar gevouwen er zo verschrikkelijk leuk uitziet.
Je kunt hem zelf maken, het patroon staat op deze blog. Heel duidelijk, dus ga lekker aan de slag. Het regent toch buiten. Wat moet je anders doen.


Veel plezier met al die aardbeitjes. Hopenlijk houd je er geen aardbeienallergie aan over.



.