Pagina's

vrijdag 31 augustus 2012

Communicatie


donderdag 30 augustus 2012

Zelfportret


woensdag 22 augustus 2012

Woordloze woensdag

zondag 19 augustus 2012

Poeh, poeh,

wat is het warm. Gisteren ging het nog, maar ik zie erg op tegen vandaag. Ik denk dat ik maar lekker binnen blijf.

Gisteren moest ik wel er uit. Eerst 's morgens mijn spiksplinternieuwe autootje ophalen. Na lang wegen, dubben, denken, vergelijken, etc. kwamen DH en ik op de nieuwe Twingo. In deze kleur.


De wieldoppen zijn overigens gewoon helemaal zwart. Lekker sportief. HET belangrijkste wat er op dit moment in de auto zit is natuurlijk de airco. En die heeft gisteren tijdens de rit naar huis, al volop mogen draaien. Mensen wat is het anders heet in een auto. Dus geen extra ritje gisteren.

Niet om reclame te maken, maar deze auto is ook in fuchsia te krijgen. Heb ik ook bij staan te dromen, maar ik vond de kleur toch te vrouwelijk, niet echt iets voor mij. Ik heb liever een stoere auto.

In het echt minder fel dat dit. Er waren al diverse van deze verkocht. En van die blauwe niet. Bovendien heeft die blauwe een gestreepte bekleding, waar het blauw in terugkomt. En in het interieur zit ook diverse blauwe accenten, precies hetzelfde blauw als aan de buitenkant. En dat kon niet met deze fuchsia. Dan kreeg je zwart lak.

Kortom, ik ben er blij mee. Morgen is de vakantie over en ga ik weer aan het werk. Dus dan mag de Twingo ook haar best gaan doen, net als ik.
Als je er van kunt genieten, geniet dan van deze superwarme dag. Ik kom alleen buiten om een foto van de termometer te maken en de dekbedden buiten te hangen. Die zitten nl. in de wasmachine. Hebben we vannacht waarschijnlijk toch niet nodig.



.

vrijdag 17 augustus 2012

Potje vol met liefde nummer 4

Het vierde potje is inmiddels ook af. Het is weer een dotje van een potje geworden.


Ik wist niet goed wat ik van de patroontjes zou maken. Uiteindelijk bedacht ik er een klein miniboekje van te maken. Kun je overal neerleggen en oppaken en inkijken. Op de foto zie je het al tegen pagina 3 aan zitten. En om je geheugen op te frissen nog even de andere potjes.

Potje 2 en 4
  
Potje 1 en 3

Dus nu op naar nummer 5. Maar Wendy, de host van deze SAL, kennende zal die wel snel in mijn mailvakje liggen. Misschien al op dit moment, als jullie dit berichtje lezen.



.

donderdag 16 augustus 2012

Uil (Eule) (owl)

Velen van jullie vinden uilen bijzonder leuk. En ik heb er een gekregen van Kerstin, maar daar later meer over. Ik wil eerst een paar spreekwoorden over uilen laten zien. Voor mijn buitenlandse lezers heb ik er de Engelse uitleg achter gezet tussen haakjes. De vertaling van het spreekwoord zal erg vreemde dingen opleveren.

FOR MY FOREIGN READERS
Below you wil read some Dutch sayings about owls. When you use the translator on this blog, it will give some very strange translations. Therefor I put the meaning of them between brackets behind it.

Hij is een uil ( he is a fool)
Wat baten kaars en bril als een uil niet ziet en wil (it's useless to teach someone if he doesn't want to learn)
Een uiltje knappen (taking a nap)
Uilen naar Athene dragen (to do useless work)

En dan de uil die ik deze week kreeg. Hij kwam helemaal uit Duitsland aanvliegen. Heerlijk kleurrijk en supermooi.


Kerstin had een superleuke verloting op haar blog. Een uilentasje voor je telefoon. Hij zag er echt leuk uit, dus besloot ik een gokje te wagen. Maar deze uil was helemaal niet van plan om naar Nederland te gaan. Hij vond het in Duitsland veel te goed. Dus Kerstin moest een nieuwe 'vangen'. En dat is deze hierboven geworden. Is die leuk of is die leuk? Heerlijke zomerse, vrolijke kleuren. Geweldig. In het zonnetje zie je het nog beter, kijk maar mee.


Ik ben er helemaal blij mee, maar heb een (luxe) probleem. Het is bedoeld voor de telefoon, maar mijn telefoon is veel te klein, die past er wel twee keer in.
 

Het fototoestel past er ook niet in, dat is weer te groot. Maar mijn moeder had onlangs een nieuwe superhip, klein fototoestel gekocht. Dat zou er weer wel in passen. DH eens lief aankijken. Het duur nog even, maar mijn verjaardag komt er ooit weer aan....

Liebe Kerstin herzlichen Dank für den wunderschönen Tasche. Ich liebe es. Die Farben sind richtig herlich. Herzlichen dank Die Eule wird bei uns ein gutes Heim haben.

Kerstin maakt hele leuke dingen. Dus bezoek haar blog maar eens, klik hier, en zeg even gedag en dat je haar via mijn blog bezoekt. Dat stelt ze zeker op prijs.




.

woensdag 15 augustus 2012

Woordloze woensdag

dinsdag 14 augustus 2012

Naaimapje

Kennen jullie dat ook? Er is zo veel leuks te koop, zo veel leuke pakketjes. Maar het ontbreekt je gewoon aan de tijd om e.e.a. te maken. Ik ben nog niet zo lang aan het quilten-naaien-patchen etc., maar ook hier staat een mandje met al diverse pakketjes die wachten op naald en draad.

En ook ik neem me voor om niets nieuws te kopen, maar ik weet nou al dat me dat niet gaat lukken. Dus trok ik afgelopen week maar eens een pakketje te voorschijn en ben het gaan maken. Dit is het geworden: een naaimapje.


Het is een pakketje van Bep. Dat kun je ook wel aan de stofjes en het patroontje zien hoor. Tenminste, ik herken ze tegenwoordig al best goed. Iedere ontwerpster heeft toch haar eigen 'handtekening' in de ontwerpen.


Als je de zijkant bekijkt zie je duidelijk dat er ook wat 'in' zit. Dus maak ik het even open voor je. Dat gaat heel simpel, want het koordje is gewoon om de prachtige houten bloemetjesknoop gedraaid.


En kijk, dan komt het naaimapje tevoorschijn. Links een speldenkussentje, rechts een vakje waar een schaar en borduurgaren in past. En in de midden een flapje waar je naalden aan kunt steken. Alles bij de hand. Super ontwerp. Bedankt Bep.

Haar ontwerpen zijn echt leuk. Bij deze was het voor mij wel even puzzelen, want ik wilde een stukje batting in de buitenkant en in het flapje in het midden. Hoe zit dat dan met het stapelen van de buitenstof - batting - binnenstof? Maar met wat puzzelen is het gelukt.





.

maandag 13 augustus 2012

God Jul in augustus

Er is weer een God Julleke af. En dat in deze zonnige tijd. Ik weet niet zeker of ik deze al heb laten zien, maar dan zien jullie hem/haar nog een keer. Kun je nog een keer genieten.


Het is 1965 geworden. Het Kersttrio (Maria-Jozef-Jesus) had ik al eerder gemaakt. Nu waren de herders aan de beurt. De volgende zal waarschijnlijk die met de drie Koningen zijn. Dan heb ik het hele kerst-tafereel in ieder geval bij elkaar.

Dus tot Jul.




.

zondag 12 augustus 2012

Wat aten we gisteren?

Wat was het gisteren weer een heerlijke zomerdag. Echt genieten. Op het journaal vertelde de weerman, of was het een vrouw, dat het geen mooie dag was. Dan heeft zij vast op een andere planeet gezeten, want hier was het heerlijk. Lekker zonnetje rond de 25 graden. En zeker geen regen.

DH had zich eens uitgeleefd in de tuin. Al het onkruid er uit getrokken. Want door de regenbuien was dat aardig gegroeid. Uiteraard heb ik hem ook wel geholpen. Maar eerlijk is eerlijk, hij heeft het meeste werk gedaan. Rond 12 uur was hij dan ook bezweet en moe. Dus vond ik dat het tijd werd om hem eens extra te verwennen met een heerlijk broodje.

En dit is het geworden. Het lijkt wel een luxe broodje bij een broodjesbar. Maar het is zelf gemaakt.



Wat zit er allemaal op. Nou het is een Italiaanse bol, doormidden gesneden. Dan besmeerd met een dun laagje roomkaas waar noten in zitten. Daarna blaadjes ijsbergsla. Toen Emmenthaler kaas, schijfjes komkommer (met zout = heerlijk), schijfjes tomaat (met witte peper = heerlijk). Intussen had ik ook een eitje gekookt en een kipfilet in reepjes gebakken. De kip had ik wat af laten koelen, voordat ik het ook op en naast het broodje legde. Eitje gepeld en in schijfjes naast het broodje, ook nog wat zout en peper er op. Als finishing touch kwam er nog wat alfalfa op beide helften. En voor mij wat extra er naast. (DH houdt er niet zo van.) En klaar was Bietje.

We hebben buiten lekker zitten smikkelen. Zo van ons eigen restaurantje.




.

donderdag 9 augustus 2012

Urban knitting

Eerder heb ik al wat laten zien van Urban Knitting, of in gewoon Nederlands: breisels in het openbaar. (of haaksels, dat kan natuurlijk ook). Ik vond op internet een site waarop een stukje Urban Knitting werd gevolgd op een heuse blog (http://stopsignflower.com/)


In Amerika werden stopborden in omgetoverd tot bloemen. Zo stop je tenminste ook echt bij zo'n bord. En heb je niet de neiging om stiekem toch door te rijden.

Op deze site vond ik heel, heel erg veel inspiratie voor haken en breien. Flink wat beelden heb ik al opgeslagen in mijn inspiratiemapje op de PC. Als ik geen inspiratie heb, blader ik daar door de afbeeldingen en dan komt het weer vanzelf terug. Een paar afbeeldingen laat ik hier zien. Maar je moet echt zelf gaan kijken, het is zo leuk.





Het leven wordt toch echt een stukje vrolijker met deze tree hugger ofwel boom omhelzer. Zou zo door Prinses Irene gemakat kunnen zijn. Speciaal om mensen te laten wennen aan het idee van bomen omhelzen.

En als je nou zelf aan de slag wilt, wat denk je van een saaie keukenstoel pimpen tot zoiets?


 Wat zeg je, kun je niet? Natuurlijk wel want ik geef ook de link er bij hoe het moet. Kijk maar eens hier.


.

woensdag 8 augustus 2012

Woordloze woensdag

zondag 5 augustus 2012

Potjes met liefde

Ook ik doe mee met de SAL Pots of Love, vandaar de rare titel. Het is een borduursal in 6 delen. Je schrijft je in, en krijgt het eerste deeltje om te borduren. Heb je het klaar, post je de foto, en je krijgt het volgende deeltje. Volgens mij is het veel werk om zo'n SAL te hosten. Dus nog een extra dikke knuffel voor Wendy die dit doet. Ik weet niet of ze een blog heeft en of ze dit leest, maar toch DANKJEWEL wendy.

Deel 1 had ik al laten zien. Maar nu zijn deel 2 en 3 ook klaar.


Omdat Wendy ook vakantie heeft, duurt het even voor ik het volgende deel krijg. Maar dat geeft niets, want het volgende deel van de SAL van Maryse ligt ook al weer in mijn postvak. Dus ik verveel me nog niet.


En omdat ze zo schattig zijn, en klein, hier nog een fotootje van alle drie samen. Het middelste ws toen nog niet helemaal af. Ik moest de bruine lijntje nog borduren. Zie je ook dat ze eigenlijk best klein zijn?






.

zaterdag 4 augustus 2012

Kookboeken

Ik kook graag, maar ja wat wil je met een kooklerares als moeder. En in mijn keuken staat dan ook een behoorlijke stapel kookboeken. Kijk maar.


En dat is nog niet alles, want op de plank er boven staat nog een klein rijtje. En een kastje puilt uit van de boekjes, folder, tijdschriften met recepten. Ja, ik moet ze nog een keer sorteren, scheuren en in een map doen.


Oh, ik zie nu dat het basiskookboek dat ik van mijn moeder kreeg (het Haags kookboek) er niet bij staat. Het is al een oud boek, maar de basistechnieken staat er goed in uitgelegd.
Overigens is het allerleukste kookboek het boek dat we bij ons huwelijk kregen. Mijn schoonzus en moeder had iedereen die kwam een briefje gestuurd met het verzoek om hun lekkerste recept in te sturen. En een persoonlijk briefje er bij. Wat kwamen er een lieve briefjes en leuke recepten. Iedereen had goed zijn/haar best gedaan. Moeder en schoonzus bundelden alles in plastic mapjes in een klapper. Dit is het begin van de klapper.


En een paar recepten wil ik laten zien. Kijk deze is van een vriend van DH. Vroeger hadden ze beiden een landrover en gingen samen naar veel evenementen. Vandaar het landrovertje op de wafels.


En dit recept is het dierbaarste. Van mijn petekindje en haar broertje. Ook die moesten natuurlijk een recept inleveren. En een lekker recept....


Ik heb het nog niet uitgeprobeerd. Wel om te maken, maar nog niet om te eten.









.

vrijdag 3 augustus 2012

Cupcake, cupcakes en nog eens cupcakes

De nieuwste rage op bakgebied zijn cupcakes. Het is leuk om op kinderfeestjes deze te versieren door de kinderen zelf. En natuurlijk ook lekker opeten. Via pinterest kwam ik op de cupcake board van Tia Mia. Je weet niet wat je ziet. De geweldigste creaties staan er. Ik laat een paar foto's zien. Maar je moet op haar board kijken voor de rest.

Appelcupcakes, leuk in een mandje

Voor de echte fan, Beatrix Potter Cupcakes

Deze is leuk voor een breikransje

Voor pasen deze haas die in een mandje met wortels naar de lekkerste zoekt.
Via de link op de pinterest-site kom je bij de beschrijving hoe je deze maakt.

Deze vind ik geweldig, bijen-cupcakes. De zeshoekige rand is van honing gemaakt.

Voor de herfst, pompoen cupcakes

Voor de fashionista's onder ons. Echte high-heel-cupcakes

Zoete kleurtjes voor de zomer, maar wel heel mooi.

Lijkt met moeilijk te maken, dat bloemenpatroontje in het theekopje.

Uiteraard een van mijn favorieten, de zonnebloemcupcake

En deze is zo mooi!!! Wel heel veel werk denk ik. Maar mooi . . .

Dan nog een tip. Als je een hartvormige cupcake wilt. Doe dan een knikker tussen de vorm en de grote vorm voor je het deeg in de vorm doet. Bak het zo in de over en je krijgt een hartvorm.

Hebben jullie nu ook zo'n zin in iets zoets?






.

donderdag 2 augustus 2012

Niemand binnen laten

Voor als je echt niemand wilt binnen laten. Of je gaat een avondje uit en je kinderen mogen niemand binnenlaten.

De labyrinth deurketting

Zorg dan natuurlijk wel dat je zelf de sleutel van de achterdeur bij je hebt!!!

woensdag 1 augustus 2012

Woordloze woensdag