Pagina's

woensdag 30 januari 2013

Woordloze woensdag


woensdag 23 januari 2013

Gezien op Duits toilet


dinsdag 22 januari 2013

Eerste quiltje

Zoals eerder verteld is mijn allereerste quiltje af - gepatcht - gequilt - afgewerkt. Het ziet er zo uit:


Het was een pakketje van Ellie. Ik ben dól op haar engeltjes. Alle engeltjes heb ik gekocht, en op één na zijn ze allemaal gepatcht. Maar het quilten kwam er niet van. Ik vond het eigenlijk wat eng. Ik ben autodidact en al heel lang aan het zoeken naar een quiltcursus in de buurt op een tijdstip dat ik kan. En dat laatste is lastig, want het is meestal overdag en tja, sommige mensen moeten nog de kost verdienen.....

Maar met wat aanwijzigingen van tante, veel lezen op internet, goed kijken naar prachtige voorbeelden en een boek (Quilten voor dummies), ben ik er toch gekomen. Ik zie heel goed wat ik de volgende keer anders moet doen. Maar ben wel trots. Mijn eigenste - autodidactisch gemaakte - quilt.

Links onder de stitcherie staat het jaartal dat de stitcherie af was: 2012. En rechts staan mijn letters. Uit het oorspronkelijke pakket heb ik een rode balk om de stitcherie vervangen door een gele met stippen uit mijn bescheiden collectie. Vond ik mooier. 
Ik heb lang gepuzzeld over de binding. Ik wilde die graag 'in verstek' in de hoekjes. Uiteindelijk is het gelukt...       .... uuuuum, ongeveer dan. De volgende keer wordt het mooier.

Waar ik me nog echt aan stoor, is de linker onderhoek. Daar is de binding er niet goed aangezet. Voorlopig laat ik het nog even zo, ik ben zo trots, maar het zit er dit in dat ik die nog even loshaal en opnieuw vastzet. Maar wat ben ik er blij mee!!!

.

maandag 21 januari 2013

Test ivm plaatsen foto's

Dit berichtje wordt een testberichtje, waarin ik ga stoeien met de tips die ik kreeg om foto's te plaatsen.
Allemaal hartelijk dank daarvoor. En ik kan nog tips gebruiken, want ik moet eerst maar zien of mijn pogingen lukken.

Je ziet het vanzelf als hier een foto komt te staan.



JIPPIE, het lukt weer. Raar eigenlijk. Ik had Chrome geïnstalleerd en meteen geprobeerd. Maar toen lukte het niet. En nu, een tijdje later, lukte het in een keer wel. Dus Chrome was het goede antwoord.
En dan kan ik nu eindelijk het berichtje over mijn allereerste quilte maken. Maar dan komt morgen pas online. Doei, doei en bedankt voor alle tips.

HELP

Grrrrr, ik kan nog steeds geen foto's uploaden. Google Chrome is geïnstalleerd. En nog werkt het niet. Zou mijn account vol zijn? Wie weet raad.

Ik heb net mijn allereerste echte quiltje helemaal afgemaakt. En ik wil dolgraag het jullie laten zien. Ben er natuurlijk supertrots op. Maar grrrrrr, geen foto's mogelijk.

HELP



.

Give-away

De witte winter heeft een aantal mensen geïnspireerd om een give-away te organiseren. Aan deze doe ik zelf mee, dus als jij mij een grotere kans gunt, moet je vooral niet meedoen.    ;)

Maar verbieden kan ik het natuurlijk niet. En natuurlijk gun ik het jullie ook.

de Quilthoeve
Je kunt er een heleboel stof(jes) winnen.





woensdag 16 januari 2013

Kleurplaat




.

zaterdag 12 januari 2013

Speciaal voor vrouwen

 
Gezien in een autogarage. Speciaal voor vrouwen, zodat zij ook de onkosten in kunnen schatten.
 
 
 
.

woensdag 9 januari 2013

Woordloze woensdag


zondag 6 januari 2013

Kalender

Nieuw jaar, nieuwe kalender. Deze twee horen echt bij elkaar. Surfend over het web vond ik deze. Een soort BOM. Je maakt iedere maand een nieuw blad voor de kalender. En je leert er ondertussen ook nieuwe steken bij.

Het is namelijk een geborduurde kalender. Je borduurt op papier en tekent de kalender er bij. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon het patroon op stof borduren. Mooi afwerken met een randje en dit boven een normale kalender hangen. Of alleen het borduurtje maken en hangen. Mogelijkheden te over. Maar wel een leuk en vooral creatief idee.

Sorry deze keer geen foto.
Op een of andere manier lukt het niet om er een foto bij te krijgen.
Ik ga nog onderzoeken hoe dat kan.

zaterdag 5 januari 2013

Souvenir D'Alsace

En het derde blok is ook klaar.


Weer zo'n beauty. Deze keer een ooievaar op zijn/haar nest. Hun nesten zijn altijd zo groot en dat is hier ook duidelijk te zien. De ooievaar lijkt veel te klein voor zo'n nest. Maar denk er nog eens zijn/haar partner bij en wat kleine ooievaartjes en dan ik zo'n nest al heel snel vol.


Omdat het zo leuk is om te doen, nog een close-up van de ooievaar. Over een week zal blok 4 wel arriveren. Daar zit geen stitcherie in. Maar alleen kleine en prachtige lapjes.

.

vrijdag 4 januari 2013

Wel of niet


donderdag 3 januari 2013

Kerstmis

Beetje laat, of misschien wel veel te vroeg, maar mijn Kerstpeer is ook af. Moet er nog een peer van maken, maar het borduurwerk is af. Wat was dat een gepriegel. Zal wel aan mij gelegen hebben, maar sommige kruisjes zijn echt niet netjes. Strak getrokken en daardoor niet vierkant. Maar dat maakt het wel lekker shabby. En dat is net wat ik met deze peer wil. Het stof is thee geverfd, maar nog niet donker genoeg naar mijn zijn. Dus de andere peren gaan in de koffie. Of misschien wel in de modder. Hebben jullie daar ervaring mee?



Groetjes,
Birgitte


.

woensdag 2 januari 2013

Woordloze woensdag



.

dinsdag 1 januari 2013

Goede voornemens

Tip om goede voornemens vol te houden.
Met name het goede voornemen om af te vallen.
 



.

Eerste dag van een nieuw jaar

Ik was vanmorgen best vroeg op en zag de zon opkomen. Het leek wel of de hemel in brand stond. Dat deed me denken aan het liedje De Peel in brand van Rowwen Heze. Jac Poels bezingt daar het avondrood in. Het liedje vind je hier (met tekst). En mijn morgenrood, hieronder.


Ik wens iedereen een jaar vol liefde, gezondheid, warmte, veiligheid, vriendschap en creativiteit toe.



.