Pagina's

dinsdag 31 december 2013

2013 -> 2014

Nog net kan ik een belofte voor 2013 waarmaken. Ik was helemaal vergeten om foto's te nemen van mij outfit met Kerst. Ik was helemaal in sjiek zwart met als kleuraccent de Sonnensegel shawl. Hij was op tijd af, gelukkig. En stond prachtig.

Kijk hem hier liggen in volle glorie.


Het is een behoorlijk lang ding geworden. Meer dan 1.70 meter lang. Een stuk of 54 gekleurde strepen. Ik heb beide bollen gewoon opgebreid. De gekleurde is op een stukje van 20 cm op. Van de groene heb ik iets meer over, maar niet zo gek veel.


Op het einde koos ik voor een pompom. Maar dan wel eentje die flink geschoren is. Ik heb er flink veel van afgeknipt zodat het een klein compact bolletje is geworden. Vond ik mooier dan zo'n grote bol.


De shawl zit heerlijk, lekker warm aan de nek en je kunt hem op verschillende manieren draperen. Pompom aan de voorkant of op de rug, helemaal in een gedraaid, half over je hoofd heen, etc. etc. Ik ga er veel plezier aan hebben. En het was superleuk om hem te maken. 

In het begin was het nog maar een klein shawltje. Een neef zag hem op facebook en noemde het een winterstring. Zo zag die er toch echt niet uit of wel?


Intussen zie ik hem op meerdere blogs voorbij komen. In andere kleuren. Ik zit er nu over te denken om een zomerse variant te maken voor de koudere avonden. In wit met marineblauw, of rood. Of misschien nog wat anders. Maar het duurt nog een tijdje voor het zomer is, dus ik heb alle tijd. Er zijn ander projectjes die mijn aandacht vragen in 2014. Dus......

Rest mij jullie een fijn uiteinde van 2013 toe te wensen en een spetterend begin van 2014.
En daarna natuurlijk alle beste wensen voor de rest van het jaar.
Vier ze.



.

maandag 30 december 2013

God Jul

Beetje laat (of heel vroeg) voor een God Jul. Maar ik 'herontdekte' onlangs het patroon. Of liever gezegd, ik vond de map met patronen en affe borduurtjes terug. Helaas was het kerstavond, dus de winkels waren dicht en bleven voorlopig dicht. Ik had niet de juiste kleur meer, dus moest ik tot afgelopen vrijdag wachten met beginnen.

En het begin van een nieuwe is gemaakt. Kijk maar.


De eerste 5 steekjes. En mijn nieuwe bril er prominent bij. Die heb ik wel nodig. Het is er namelijk eentje met leesgedeelte. Ja, ja, ook ik wordt ouder en mijn ogen ook. En wat een zaligheid is deze bril, nu kan ik weer tv-kijken en borduren tegelijk. Het overschakelen van ver naar kort bij kijken was erg lastig voor mijn ogen en dat is (weer) verleden tijd.

Computeren is nog lastig, ik moet nog steeds mikken waar ik precies door de bril moet kijken. Maar dat went ook wel. En voor veraf kijken had ik geen nieuwe bril nodig. Maar met de nieuwe is dat ook even wennen. Onderuitgezakt TV-kijken is lastig, ik kijk dan door het kort-bij-gedeelte en zie dus slecht.
Maar ik heb mijn oude bril nog en de sterkte is precies hetzelfde, dus voor lekker lui TV-kijken (wat ik toch niet zo vaak doe), kan ik dus de oude bril gebruiken. Precies als voor autorijden. Ook dan heb ik graag een breed blikveld.

Maar goed terug naar de God Jul. Daarvoor waren jullie hier. Intussen ben ik een stukje verder. Er was dit weekend veel schaatsen op TV en daar kijk ik graag naar. Dus intussen is de God Jul al zo ver.


En is het al duidelijk wat het wordt. Een meisje steekt het vierde kaarsje van de adventskaarsen aan. En haar jongere broertje met popje (ik vind het meer een aapje) kijkt toe. Het meeste borduurwerk zit in de besneeuwde achtergrond. En dat is nu klaar. Dus het laatste stuk zal lekker opschieten.

Groetjes en tot de volgende keer.



.



woensdag 25 december 2013

Fijne feestdagen

Ook vanuit Bietjes land heel fijne feestdagen gewenst. Geniet van elkaar, eet en drink wat samen, lach en zie de zonnige zijde van het leven.



Maar bovenal geniet van elkaars gezelschap.

.

dinsdag 24 december 2013

Kersthartjes

Onlangs kreeg ik een vraag hoe de Deense kersthartjes gemaakt moeten worden. De link die op mijn blog stond, werkte niet goed (meer). Op mijn pinterest pagina had ik nog een link staan hoe het moest. 
Bij deze dus, speciaal voor Peter.


Het rode en grijze deel zijn dubbel gevouwen. Je schuift ze daarna in elkaar. Het is een beetje prutsen om het goed gevlochten te krijgen. maar het lukt wel. Succes.

Via deze link (ik heb hem getest, hij doet het vandaag in ieder geval nog wel) kun je meer er over lezen. Er staat ook een filmpje op hoe je de twee delen tot een hartje vlecht.



.

zaterdag 21 december 2013

Ook Google breit

Jazeker, ook Google weet dat breien erg hot is. Breien is natuurlijk een veelgezocht thema. Vandaag hebben ze een breiende Google-afbeelding. Het heeft een aparte naam, zo'n Google-afbeelding, maar die weet ik niet meer.

Fijn weekend.





.

woensdag 18 december 2013

Woorden voor woensdag


vrijdag 13 december 2013

Motto




Mijn levensmotto voor de komende tijd.


woensdag 11 december 2013

Oplossing voor de crisis




.

zondag 8 december 2013

De eerste kerstboom

Zo de eerste kerstboom staat weer in de kamer. Wat was dat een gesjouw zeg om het van de zolder te halen, poeh, poeh. En dan ook nog versieren. Wel leuk werk, maar veel werk. Gelukkig kan ik er nu weer lang van genieten.


Samen met de mokken die DH van de lieve Sint kreeg, zijn het de eerste winter/kerstspulletjes die de kamer al gehaald hebben.



Voor en na zullen de rest van de versieringen ook wel weer omlaag komen.

Staat jouw boom ook al?


.

vrijdag 6 december 2013

Sonnensegel shawl

Annemieke breit dezelfde shawl als ik, maar dan in blauw. Op haar blog schreef ze dat de shawl in totaal 50 gemeleerde strepen zou tellen. En dat je dan 200 steken op de naald zou hebben. Zij was al over de helft, qua strepen en steken. Maar aangezien er regelmatig gemeerderd moet worden, worden de naalden steeds langer om te breien.

Bij mij lijken de bollen garen maar niet te slinken. Vooral het kermit-groene garen, het zijde-garen, slinkt niet. Het is echt dus, dus er zit veel op een bol. Dat merkte ik al met opwinden, er kwam geen einde aan.

Na Annemiekes gemeet, wilde ik ook mijn shawl eens meten. En dus kijken of ik ook over de helft was. Nou dat is inderdaad zo. Er staat nu 174 steken op de naald (zouden er in totaal 200 worden). Eigenlijk moet het een oneven getal zijn. Ik heb dus ergens te veel of te weinig gemeerderd. Eens kijken of ik dat in de volgende toer goed kan 'foetelen' (= valsspelen).

Ik heb nu 43 gekleurde strepen gebreid. Dus ik ben ook over de helft. Joepie, misschien is die toch voor de kerst af. Ik heb als doel hem dan te dragen als pronkstuk op prachtige zwarte kleding.


Nog 7 strepen te gaan. Ik ben benieuwd of het aantal gekleurde strepen klopt zoals Annemieke vertelde. Het lijkt dat er nog meer garen op mijn bol gekleurd garen zit. Hoe dan ook, ik wil het garen opmaken aan deze shawl, dan maar wat langer. Het wordt een wedstrijd tussen de 2 bollen, welke het eerste op zal zijn.

Welke bol is het eerste op denken jullie? In beide bollen zit een kartonnetje, maar het kartonnetje in het groene (heel dunne) garen is losser gevouwen.




PS: ik zie trouwens op haar blog dat we nog meer gemeen hebben als de shawl, we zijn even oud.
.





.

woensdag 4 december 2013

Pom pom pom pom

Als je nog een last minute verrassing voor bij je surprise nodig hebt. Lees dan eens verder. Heb je het niet nodig? Dan mag je ook verder lezen. Je zult het net als ik meteen willen uitproberen.

Ik vond namelijk een site waar ze pompons tot een ware kunst hadden verheven. En het leuke is, de beschrijving hoe ze gemaakt zijn, staat er gewoon bij!!! Zalig toch, zulke creatievelingen.

Wat denk je bijvoorbeeld van deze oogjes? Daar kun je in een surprise toch alle kanten mee uit?


Je vindt ze hier, op de site van Mr. Printables.


Houd je meer van bloemen dat zijn de onderstaande pompoms wat voor jou. Op de link staat ook heel duidelijk hoe de kartonnen malletjes er uit zien. Die worden eigenlijk voor alle pompoms gebruikt.


Dit is de bijbehorende link, weer van Mr. Printables.

En als je dan eenmaal bezig bent, dan is de beer natuurlijk los. Je kunt ook beren of dieren pompoms maken. Kijk maar naar deze variant op de Bremer stadsmuzikanten.


En natuurlijk de bijbehorende link. Met dank aan Mr. Printables.

En dan een beetje laat, maar niet minder leuk: Spookjes. Ideaal voor halloween. Ik zie ze al met een stelletje bij elkaar bij ons in de kamer spoken het volgend jaar. Lijken ze niet op Caspar het lieve spookje?


De link is dit. Op dezelfde pagina wordt trouwens ook uitgelegd hoe je andere halloween pompoms kunt maken, zoals schedels.

En wat dacht je van een stad als kinderspeelgoed. Niet voor hele kleine kinderen die nog alles in hun mond steken. Huisjes, boompjes, autootjes en ik zie zelfs een vrachtwagen (???).


De link weer. Als je het systeem eenmaal doorhebt, dan zijn er natuurlijk nog talloze mogelijkheden. Veel plezier met het maken. Laat je me dan ook even weten (en misschien zien) wat je gemaakt hebt?




.

dinsdag 3 december 2013

Als je mannen meeneemt op shoppingtour.





.

zondag 1 december 2013

Frustratie



.