Pagina's

donderdag 30 januari 2014

Toeval???

Bestaat toeval??? Of zou er iets anders aan de hand zijn? Eind 2012 kocht is de Fl*w met allerlei papieren dingen erin. Er zat ook een kalendertje in. Dus uitscheuren, op volgorde leggen, slagerstouwtje er door, en ophangen. Waar? Op het kleinste kamertje natuurlijk. Daar hoort een kalender. Eigenlijk een verjaarskalender (hadden wij vroeger thuis altijd), maar deze is ook leuk, en houdt mensen wel bezig als ze daar bezig zijn....

En deze kalender hangt er nog steeds. Er staan geen dagen van de week op, dus het kan. Maar de belangrijkste reden is dat hij/zij met het afgelopen jaar ontzettend vaak verrast heeft met prachtige spreuken. En heel vaak op een tijdstip dat ik het nodig had. Toeval???

Gisteren kwam dit blad te voorschijn.


En weer raak! Gisteren deed ik iets wat ik eigenlijk niet durfde, maar toch gedaan heb. Ik wil hier niet vertellen wat het was, dat is té privé. Maar wat was ik trots op mezelf achteraf! En ik was heel verbaasd toen ik 's avonds pas de spreuk las. Hoe toepasselijk.

Toeval??? Ik geloof er niet meer in, het is té vaak, té toevallig. Hoe is dat bij jullie? Hebben jullie ook té vaak van deze toevalligheidjes meegemaakt?

Groetjes en een fijne dag.




.

woensdag 29 januari 2014

Lekkerrrrrrrrrrr.......


zondag 26 januari 2014

Snel berichtje

De CAL 2014 is echt mijn ding. Ik houd van haken en op deze manier haak je prachtige patronen. De uitleg van Tertia met foto's is super eenvoudig te volgen. Ook bij de gevreesde Catherine Wheel dat deze week aan de beurt was.


Dit was hoever ik was vóór deze week. Ik haak met 3 kleurtjes en niet een deken, maar (op advies van DH) een smaller stuk. Ik ga er kussens van maken.

Maar het idee van een deken bleef toch knagen. En dus ben ik afgelopen vrijdag naar de wolletjeswinkel gegaan en heb vier nieuwe kleuren gekocht. Van heerlijk zacht garen en toch niet pluizig, zodat het lekker te haken is. Vrijdag avond was ik alleen thuis en heb ik heerlijk zitten haken. Aan een DEKEN.


Het zijn heerlijke herfstkleurtjes, warm oranje, leverkleurig bruin, stralend beige en warm wolwit. Het licht was vanmorgen nog niet optimaal toen ik de foto nam. Om goed licht te krijgen óp mijn haakwerk heb ik er een bolletje oranje wol onder gelegd. Vandaar dat het lijkt alsof het niet helemaal recht gehaakt is.
Ik haak met haaknaald 3,0. Maar de Catherine Wheel is met naald 4.0 gehaakt. En geloof mij, dat is echt wel nodig. Anders wordt het veel te strak en trekt het helemaal naar binnen.

Met de deken ben ik nu helemaal bij. En de "kussentjes"??? Die liggen nog te wachten op de Catherine Wheel, waarschijnlijk vandaag. Als het weer zo slecht blijft als voorspeld.





.




donderdag 16 januari 2014

God Jul

God Jul, in januari??? Dat is erg vroeg nietwaar? Maar je kunt nooit te vroeg zijn voor kerstmis. Toch is het niet mijn bedoeling jullie nu al een goed kerstfeest te wensen. Deze God Jul slaat op de borduurpatronen die Vanaf 1957 zo'n 40 jaar lang ieder jaar door Inger Palmgren werden ontworpen. Prachtige patronen, duidelijk met een Zweedse saus. Heerlijk. Voor en na borduur ik ze. Ze zijn best bewerkelijk, maar zo leuk om te maken. En er is er weer eentje af.


Het jaar 1996 deze keer. De vierde adventszondag. Het meisje steekt juist het vierde kaarsje aan. Haar jongere broertje kijkt geïnteresseerd toe. Hij heeft een popje in zijn hand, wat ik meer op een aapje vind lijken. Het originele patroon heb ik een beetje aangepast. Enerzijds door een foutje, het borduurwerk is op onverklaarbare manier 1 kruisje breder geworden. Ik heb nog niet ontdekt waar ik de fout in ben gegaan, maar heb het patroon gewoon wat aangepast.

Maar de stoel heb ik bewust aangepast. De rechterachterpoot was niet op het patroon weergegeven. En dat vond ik raar, een stoel die op drie poten staat. Kan bewust zijn, dat het gewoon zo'n gammel ding is, waar herinneringen aan kleven, en je dus geen afstand van kan doen. Maar die herinneringen had ik niet, Dus ik 'timmerde' braaf een vierde poot aan de stoel, zodat ie weer stevig staat. Het gevaar is nu natuurlijk wel dat het jongere broertje op de stoel kan klimmen om aan de kaarsen te zitten......
Tja, blijkt maar weer dat je kinderen NOOIT alleen in een kamer met brandende kaarsen moet laten. Veels te gevaarlijk.






.

woensdag 15 januari 2014

Quote op woensdag






.

maandag 13 januari 2014

Tweede versie

Tja, geduld is niet mij sterkste punt. En het wachten op het volgende patroontje van de CAL dus ook niet. Nou kan ik wel stiekem de Engelse versie bekijken en haken. Maar dat wil ik ook niet. Het leuke is om het met zo veel anderen tegelijk op te haken. En omdat ik geen deken maak, ben ik iedere week ook zo klaar.

Ik kom toch in de verleiding om een deken te gaan maken. Maar DH vindt dat we al zo veel dekens hebben. Sommigen gehaakt door mij, andere gewoon gekochte fleecedekens (heerlijk warm). Oplossing, gewoon meteen aan een tweede kussen beginnen. 

Maar dan toch wel wat anders natuurlijk. Twee keer hetzelfde is ook niet zo leuk. Dus wit garen genomen dat er nog lag. Het is een restantje van de meebreideken. Haaknaald er bij en haken. Even een proefje maken, welke naald ik moet gebruiken. Ik haak redelijk los. Mmmm, naald 3,5 is de strak, naald 4 komt het patroon niet goed uit, te groot voor een kussen. Bovendien is naald 4 ook eigenlijk niet groot genoeg. Naald 5 heb ik niet in mijn assortiment. Naald 6 wel.  En dan krijg je dit.


Twee keer het basispatroon, dus 2 x 24 steken. Kort. En eigenlijk erg los. Maar toch wel leuk. Je ziet duidelijk hoe de steken opgebouwd zijn. En als ik er nou een lekker fleurig stofje achter maak. Dan wordt het toch best een leuk kussen. Dat prima bij de andere past. Want daar zit ook wit in.

In de close-up kun je duidelijk zien dat haaknaald 6 eigenlijk iets te dik is voor mijn manier van haken. Maar toch ga ik daar even mee door.


En als ik heel eerlijk ben. Heb ik stiekem het idee van een CAL-deken nog niet weggegooid. Het zou zomaar kunnen dat ik dat toch nog ga maken. Ssssssst, niet tegen DH vertellen.





.

Be happy


Dit zou ik veel meer ter harte moeten nemen.

zondag 12 januari 2014

CAL 2014

Jawel, ik ben ook bezweken voor de uitdaging om mee te doen met de CAL 2014. Wel op z'n Bietjes. Ik maak geen deken, maar een kussen van de patronen. En waarschijnlijk worden dan meer kussens, want als ik alles aan elkaar zou haken zou het meer een sjaal worden. En dat ik nou ook niet de bedoeling.

Dus kleurtjes gehaald, niet helemaal de kleurtjes die ik wilde, maar wel prachtige kleuren. En kijk de eerst 5 toeren zijn gehaakt.


Op de foto zie je dus mijn hele werk. Ik heb 3 x het basispatroon van 24 lossen genomen en dat was net genoeg voor een kussen. Ik haak vrij los, dus voor dit garen, waar naald 3 - 3,5 voor staat, haak ik met naald nummer 3.

Heb je ook die handige tip gezien om je werk veilig in de tas op te bergen? Haal een clip door de lus!! Zo'n clip waar je zakken mee dicht kunt maken, zodat de inhoud vers blijft. Bij het grote blauw-gele warenhuis hebben ze die in grote en kleine maten. Dit is de kleine versie. Geniaal. Op deze manier kan ik veilig mijn werk in de tas gooien bij het garen, zonder bang te zijn dat het per ongelukt uitgehaald wordt, of zonder een loei-grote lus te maken, die weer met het garen in de knoop raakt. -> echt gebeurd en niet leuk.


En dit zijn dan ook meteen alle kleuren. Ik heb er 3 gekozen. Ik ga ze niet op volgorde gebruiken, maar ga kijken hoe het patroon uitkomt en ze dan inzetten. Kijk maar naar het grannystreepje. De eerste en de tweede dezelfde kleur en daartussen een contrastrerende. Op die manier komt het patroon goed tot zijn recht. Ik ben nog aan het twijfelen om er een vierde kleur bij te halen. Ik zit te denken aan donker (of wat lichter) grijs. Wat vinden jullie?






.

zaterdag 11 januari 2014

Opruimen

Zo, de kerstspullen zijn weer weg. Veilig opgeborgen tot het volgend jaar. Toen alles weg was, vond ik op Pinterest een geniale tip voor de kerstboom. Kijk maar.


Aanpakken, en wegzetten op de zolder.
Fijne zaterdag.



.

woensdag 8 januari 2014

Onmogelijk - Impossible