Pagina's

vrijdag 13 juli 2012

Kunst

Het is weer hoog tijd voor een beetje cultuur en kunst. In de rubriek kunst deze keer aandacht voor de Spanjaard, Lorenzo Duren.

Lorenzo Duran is een Spaanse kunstenaar. Hij werd geïnspireerd door de aloude papier-knipkunst. Je weet wel, van zwart papier worden silhouetjes of de prachtigste taferelen geknipt.
Hij gaf er een twist aan. Hij knipt in bladeren. Deze bladeren wast hij eerst, droogt hij, en dan knipt hij alles weg wat hij niet in zijn ontwerp wil hebben. Zo onstaan de prachtigste kunstwerken, die heel mooi opdrogen. Geniet maar mee.
En op de laatste foto zien we de kunstenaar zelf aan het werk. Ben gerust, voor het ieniemienie werk heeft hij ook een loep nodig.

7 opmerkingen:

 1. Hallo Birgitte,

  Amai wat een superfijn werk is dit seg , maar wel heel mooi !

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er prachtig uit, kunstig als je zulke fragiele vormen kunt uitsnijden. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allemensen, wat een Kunst! Hoe komt iemand toch op het idee. Ontzettend knap.
  Dank je wel voor je reactie op mijn log! O o, een extra verdieping bouwen, nee hoor, maar je brengt mij wel op een idee: ik hijs hem dan wel in de vlaggenmast of zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is dit mooi!
  Dit zijn echt kunstwerkjes.Je moet wel een hele goede motoriek hiervoor hebben.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat schitterend, wat zal dat moeilijk zijn

  Fijn weekeinden groetjes Joke vanuit een noodweerland,

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.