Pagina's

dinsdag 16 april 2013

Koningin Beatrix

In aanloop naar de troonswisseling wordt er heel wat gemaakt en ontworpen in Nederland. In twee blogjes wil ik daar op ingaan. Eerst een 'oudere'. 
Voor de tentoonstelling met portretten van Beatrix in Paleis het Loo werd ook een portret gemaakt door Leslie Eisinger. Ze breide een portret van Beatrix in Delfts Blauw. Daarvoor gebruikte ze maar drie kleuren wol. In deze video vertelt ze er zelf meer over. Ik vind het heel bijzonder. En ook heel knap om met zo weinig verschillende kleuren toch genoeg detail in het schilderij te brengen zodat iedereen meteen onze vorstin kan herkennen.

Inspireert dit jou ook tot een gebreid schilderij???


PS: morgen is het de beurt aan Willem-Alexander..

4 opmerkingen:

  1. Ze is beter herkenbaar als op menig schilderij. Maar zo iets gaan breien. Nee dank je. Breien (en haken) is leuk maar inbreien dat is een heel gevecht voor mij....

    BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.