Pagina's

donderdag 24 december 2009

Wat ben ik toch verwend geworden . . .

Deze week heb ik kerstvakantie en gisteren werd ik gek van de deurbel en de telefoon. Het leek wel of iedereen wist dat ik vrij was. En dan te bedenken dat ik toch wel het een en ander op mijn lijstje had staan om te doen.
Maar een half uurtje geleden ging de deurbel weer, en nu was ik heel wat blijer met degene die aanbelde. Het was de postmeneer die regelmatig bij ons een pakketje af moet leveren voor mijn DH. Maar nu was het voor mij. Sinds enige tijd volg ik een aantal blogjes op internet van mensen die quilten of andere creatieve dingen doen. En soms doe ik mee aan een verloting. Maar het geluk is dan meestal niet met mij. Totdat ik op 20 december bij haar een foto met mijn naam erop tegenkwam. Nu heb ik een niet alledaagse voornaam. Zeker niet op de manier waarop mijn naam geschreven is. Kijk maar.


En het is gelukt om dit pakje nog voor de kerst bij mij te krijgen. Het pakje heeft een lange weg gehad, helemaal van het noorden naar het zuiden van Nederland, maar toch gelukt. En ik ben er blij mee. Want kijk maar eens hoe ik verwend ben.

Allereerst een lief kaartje in kerstrood met een lieve wens aan mij. Dan vier pagina's handgeschept papier in prachtige tinten blauw. Volgens de gulle geefster komt dit uit Zweden. Ik durf ze bijna niet te gebruiken zo mooi vind ik ze. Een plaatjesboekje over Monkie van Dieter Schubert. Een kruidenzakje om zelf te borduren in de kleur blauw. Zou ze soms helderziend zijn en weten dat ik pas mijn borduurgaren weer tevoorschijn heb gehaald om weer eens wat te doen?


Dan nog een klein en dik boekje over "Oliën & Kruiden". De ondertitel is "Gedachten, woorden en recepten" en dat is precies wat er in staat. Lekker dingen en daartussen nog wat wijze woorden en gedachten. Ook dit is een schot in de roos, ik heb een eigen kruidentuintje en probeer daar wat aparte kruiden te kweken om bij het koken te gebruiken. Toen kwam er een grote lap stof uit de doos. Ecru met donkerblauwe pioenrozen erop. En niet zomaar een lapje, maar gewoon meteen een halve meter. Ook dit lijkt precies voor mij uitgekozen. Sinds tijdje ben ik stofjes aan het verzamelen om te gaan patchworken en quilten. Mijn tante heeft dit vroeger gedaan en die wilde mij wel op weg helpen. Zelf kan ze het helaas niet meer, ze ziet er te slecht voor.


De doos is nog niet leeg, want er komt ook nog een grappige kaars uit. Het lijkt alsof deze 7 pitten heeft, maar dat zijn 7 punten die omhoog steken. Mijn vriendjes buiten in de kou worden verwend met een zaadvoederhuisje, of hoe het ook mag heten. Leuk om voor de kamerraam te hangen. Zelf word ik verwend met een doos met Kneipp spullen. Heerlijk om te relaxen na een drukke werkdag. De geur is lavendel, ontspannend dus.
En dan komen we bij de theecadeautjes. Een theelepel met theelekbakje en een zakje thee. De thee komt van de Theefabriek, waar ik al langere tijd eens naar toe wil gaan. Maar tot nu toe ben ik er nog niet in de buurt geweest. De naam is "Warm Onthaal" en de thee zou naar warme appeltaart moeten ruiken en smaken. Dat ga ik zometeen eens uitproberen.

Knap van Balsemien dat ze deze cadeautjes zo op mij kan uitzoeken. Ze kende mij niet, ik had (toen nog) geen blog. Maar ze zijn stuk voor stuk een schot in de roos. Balsemien heel hartelijk bedankt, ik voel me zo verwend zo vlak voor de kerst.
Tot slot nog een foto van alles samen.

En dan wil ik iedereen fijne feestdagen wensen.

1 opmerking:

  1. Hoi Birgitte,
    Wat leuk dat ik nu als eerste een reactie bij je kan plaatsen! Van harte welkom in Blogland...
    Veel plezier bij het bloggen en ik zal even een berichtje plaatsen op mijn log, zodat mensen kunnen kijken bij jou!
    Ik wens je een heel fijn en gezond nieuwjaar met veel blogplezier!

    BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.