Pagina's

zaterdag 30 april 2011

Vakantie ! ! ! ! !

Jawel, eindelijk is de meivakantie een feit! Een hele week lekker nietsdoen, uitrusten, aanrommelen en gewoon doen waar ik zin in heb en wanneer ik er zin in heb. Wauw, wat was ik aan een weekje rust toe. De afgelopen periode op school was erg intensief. Het starte met een nieuw gebouw. Leerlingen én docenten die aan dat gebouw moesten wennen. Vlak daarna een toetsweek die altijd erg druk is door de tijdsdruk voor voorbereiding en nakijkwerk. Laatste schooldag voor de eindexamenklassen, die ook zijn weerslag op de lagere klassen heeft. Een klas die heel veel moeite had om zich aan de andere werkwijze in het nieuwe gebouw aan te passen. En dan wéér de drukte voor een toetsweek, nakijkwerk, nu onder grotere tijdsdruk vanwege een rapport. Prachtig weer zodat je eigenlijk geen zin hebt om te werken. Een tuin die niet riep, maar om aandacht schreeuwde. Maar goed, dat is achter de rug, we heen het overleefd.

Gisteren moest ik nog werken. Helaas, want nu miste ik de live-uitzending van hét huwelijk. Ook met de herhalingen en zo heb ik niet het idee dat ik het gezien he. Als iemand een link op internet weet, waar het compleet herhaald wordt, houd ik me aanevolen.

Het eerste wat ik deze vakantie gedaan heb is een rieten plantenak kopen. Dit wordt mijn mini-kruidentuin. Ik heb een grotere kruidetui, maar ik wilde graag zo'n bak dicht bij de achterdeur. Daarin zet ik de kruiden die ik het vaakste gebruik.


Voor de foto staan er rozemarijn en selderie in. Er moet nog basilicum en peterselie bij.  Maar die kon ik nog niet krijgen. (en potgrond natuurlijk)
Ik zag ook een klein kweekkasje dat schreeuwde om meegenomen te worden. Maar vergat om er een foto van te maken. In dat kweekkasje ben ik tomaten en basilicum aan het groottrekken. Veel te laat natuurlijk, maar dan maar wat later.

Fijne koninginnedag. Ik ga zo meteen voor de tv zitten. Weert en Thorn is dit jaar aan de beurt. Ik werk in Weert en verschillende leerlingen zijn ingeschakeld om hun kunsten te vertonen voor de koninklijke familie. En dat moet ik natuurlijk zien. Ze waren gisteren al redelijk zenuwachtig.
.

6 opmerkingen:

 1. je hebt niks gemist met dat huwelijk, duffe britse bedoeling haha!
  geniet van je weekje vakantie en je werkjes en je tuintje en je kruiden en je kasje en de koningin:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt inderdaad niets gemist aan de hele vertoning. extremely boring!!!
  Fijne koninginnedag, lijkt me leuk om bekenden op tv te zien. Knufzz...Peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Birgitte,

  Geniet maar lekker van je vakantie nu en hopelijk nog wat zon erbij hé!

  En je hebt wel een heel mooi (kruiden)plantenbakje hangen !!

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne vakantie Birgitte! Ik heb er al een week opzitten en kan je vertellen dat het me nog niks verveeld; leve de vrijheid!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou van bruiloften, maar deze vond ik weinig emotioneel :( Leuk kruidenbakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat je een hele fijne vakantie hebt met veel mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.