Pagina's

donderdag 8 mei 2014

Spinnen en hun web

Wie kent ze niet meer van vroeger. Een kastanje (of een grote kurk) een paar sateprikkers en wat restjes wol. Daarvan kon je een spinnenweb maken. Kijk zoals hier.Ieder kind kan het, en een volwassene ook. Nou staat er in mijn bloglijst ook de Spaanse DMC-blog. En die lieten vandaag zien wat je nog meer met dit idee kan.

Om te beginnen maken ze er een GROTE versie van.Maar ook artistieker. Of gewoon: met patronen. Super mooi. Kijk maar.Of met laagjes. Die zie je pas als je aan de zijkant kijkt.Dit effect krijg je volgens mij als je de stokjes niet recht in het centrum steekt, maar iets schuin. De techniek is hetzelfde als die van de lagere school. Het verschil zit hem in erin dat niet altijd om alle stokjes geweven wordt. Dit wil ik zeker nog eens gaan proberen. 

Wil je de blog zien waar dit moois op staat. Klik dan maar hier (KLIK). Het is natuurlijk in het Spaans, maar met de vertaler kom je een heel eind. Het is zeker de moeite waard. Er komen echt schitterende werkstukken voorbij.
.
1 opmerking:

  1. Wat schitterend! Sommige mensen zijn, zonder dat zij het weten, kunstenaars!

    BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.