Pagina's

zondag 5 juni 2011

Summertime

Opmerking: Mijn letter 'b' op het toetsenbord doet het niet. Die plak ik er door knippen en plakken altijd in.  In het oorspronkelijke bericht zat geen enkele 'b', vergeten. Dit heb ik intussen gecorrigeerd. Dank je wel Elly voor de opmerking.

Riet zet regelmatig lekkere songs op haar blog. Ik wil dat vandaag ook eens doen. Van dit liedje krijg ik de zomer in mijn bol. Let ook eens op de foto's die ze laten zien. Speciaal op die van de watermeloen (net voor de surfers), gaaf he?
Overigens. Die mannen met hun 6-pack in hun zwemroek zijn echt niet mijn types, hoor! Veel te stoer.


Dit filmpje van youtube gaf mij de inspiratie voor Watermelon Art. Kijk en geniet mee. Sommige watermeloenen zijn echt te mooi om in te bijten. Zo goed gemaakt. De eerste is redelijk traditioneel, met het bloemenpatroon.
Dieren, en dan de kolibrie die de nectar uit de hibiscus haalt, vormen vaak een goede inspiratie. Om in te bijten.
Voor echte mannen moet er natuurlijk wat stoerders zijn. Wat dachten jullie van deze viking? Zou zijn watermeloenen helm bestand zijn tegen de zwaarden van zijn tegenstanders?
Onder jullie zijn een aantal uilen-liefhebbers. Speciaal voor jullie deze wijze uit. Hij is niet helemaal van watermeloen gemaakt. Volgens mij zit er een stukje wortel aan.
Dit valt natuurlijk onder de rubriek kunst. Onze eigen Vincent mag dan natuurlijk niet ontbreken. Erg goed gemaakt. Je herkent duidelijk zijn eigen schilderij er in.


Deze is mijn favoriet. Een prachtige fantasiebloem. De blaadjes van de bloem zijn erg dun, knap gemaakt, ik zou het niet kunnen. Maar ja, ik EET ook liever de meloen, dan ermee experimenteer.
De volgende foto moet je goed kijken om te zien of het een meloen is of niet. De groene schil is helemaal weg, je ziet alleen het witte om het rode vruchtvlees. Als je niet goed kijkt, denk je echte hersenen op een schaaltje te zien.


Op een feest met een feestelijk buffet zou zo'n schilpad de show stelen. Waarom maken cateraars en restaurants dit soort dingen niet meer bij buffets op trouwpartijen? Het ziet er toch geweldig uit. Op cruises zie je dit overigens nog wél.
Ook deze haai zou prima dienen als schaal voor het een of ander. Of gewoon voor stukjes watermeloen en ander fruit.
Zou zelfs op de trouwpartij van Máxima niet zo'n danspaartje gestaan hebben? Jammer, gemiste kans. Deze is ook zooooo mooi gemaakt. Dit is mijn tweede favoriet.
Het kan ook grappig. Wat denken jullie van deze zwemmer? Hij spuugt zelfs het overtollig water uit. Hoe ze dat doen, is mij niet echt duidelijk. Misschien een klein slangetje en een pompje?
De laatste is de meest hilarische. Ik noem hem "De schreeuw van de eeuw".


Heb je nog niet genoeg gezien? Google dan even op "watermelon" "art". Er komen ladingen foto's voorbij. Die van mij komen daar ook vandaan.
.

10 opmerkingen:

 1. Prachtig, echte kunstwerken. Vraagje: doet jouw B het niet op je toetsenbord? Ik mis in het hele verhaal de letter b.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bietje,

  Wat een prachtige afbeeldingen, eerlijk gezegd ben ik dit nog nooit tegengekomen. Wat mensenhanden al niet kunnen maken en wat een geduld zal je hier voor hebben om er zoiets moois van te maken, jammer dat het niet blijvend is.
  Prettige zondag.

  grtjs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, nooit gezien zoiets zeg! Leuk dat je ons mee laat genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en dankjewel hoor, nu zing ik de hele dag it's summertime (grapje)
  leuke blog bietje:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap dat mensen dit kunnen maken van een watermeloen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Das KUNST hé !!!
  De 2 laatste had 'k al eens ergens gezien en nu kan ik genieten van de rest.
  Mercikes om ons mee te laten genieten.

  ps: Bietje heb je nu zulke veiligheidsspeld ergens in huis ?

  Geniet van je zondag !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap zeg, creatief met fruit, jammer dat die kunstwerkjes aan bederf onderhevig zijn, net als die zandsculpturen, hoewel die toch een paar weken blijven staan. Nee, geef me dan maar een quilt, die kan decennia lang mee, mits goed behandeld. Maar het meloen-kunst blijft ook genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gedoe als je iedere keer die letter moet plakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig dit noem ik kunst van het bovenste vak....uit watermeloen of wat anders , je moet het maar doen en de inspiratie . Chapeau!!Bedankt om het ons te laten zien. Groetjes uit Brugge Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je moet maar niets te doen hebben hé? ;O)

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.