Pagina's

zondag 11 november 2012

Eindelijk

Eindelijk was het dan 10 november. En eindelijk mocht ik dan naar Kessenich. En eindelijk zou ik ze zien, de quilts van Goof, samen met haar unieke verhalen.
Toen ik de zaal binnenkwam, zat die al bijna helemaal vol met allerlei dames die gezellig aan het webbelen waren. Ik kon nog net een plekje krijgen bij drie dames uit Zuid-Limburg. Ze wezen me nog op een plekje bij de raam, zodat ik geen scheve nek zou krijgen als Goof zou vertellen. Superlief. Later schoof daar nog Jolanda uit Asten bij aan.

En toen begon Goof te vertellen. Ik hing aan haar lippen. Heerlijk die verhalen. Sommigen kende ik al van haar blog, maar andere verhalen nog niet. Ze is een geboren vertelster. Eigenlijk heeft ze aan de hand van haar quilt haar hele levensverhaal zo'n beetje verteld.


We mochten foto's maken, maar eigenlijk wil ze liever niet op de foto. Althans dat las ik ooit op haar blog. Dan maar op de rug. En let dan eens op die drie schattige strikjes op de rug van haar shirt. Mooi detail he? 

 
 
Dan een foto van de beroemde klosjes. Wist je dat zij er eigenlijk voor gezorgd heeft dat het Nederlandse woord 'klosje' wereldberoemd is geworden? De Engelse naam is helemaal verdrongen door ons eigen klosje van Supergoof.


Natuurlijk heb ik veel foto's gemaakt. Maar ik laat ze niet allemaal zien. De quilts zelf zijn op het blog van Goof zelf heel goed te bewonderen. (laat er dan ook een berichtje achter).
Alleen deze laatste nog. Een kompas, van haar huisjesquilt. Werkelijk schitterende kleuren, Schitterend motief, maar het verhaal erachter ontroerde me bijzonder. De uitdrukking die er bij past is: "Ieder huisje heeft zijn kruisje".

Ik heb genoten van een bijzondere morgen. En om aan te tonen dat het wereldje toch wel echt klein is. De Jolanda die aanschoof aan onze tafel, bleek bij een bedrijf in onze straat te werken, maar ook nog connecties met onze buren te hebben.

Supergoof het was supergaaf, bedankt.
Dames van de organisatie, ook een vette pluim voor jullie. Jullie (en de rest van jullie familie) heeft bijzonder veel werk verricht om dit mogelijk te maken. Ook de tentoonstelling was geweldig. Dank jullie wel.
..

8 opmerkingen:

 1. Ja het was gezellig niet waar?
  En ik maar de hele tijd tegen Michiel zeggen ... ik ben zo benieuwd wie Birgitte is, die komt ook en zou het me laten weten. Maar hoe ik ook op heb gelet... er kwam geen Birgitte hihihi ....
  Jij zat aan de tafel bij een andere "vriendin" van me... die zat op de kop van de tafel... Marianne uit Landgraaf, superlieve vrouw.
  Maarre.. mocht je me nog eens ooit zien, dan hoop ik dat je je toch voorstelt LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk dag heb je gehad, ik hoop ooit eens zo een dag mee te mogen maken
  Fijne zondag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je genoten hebt Bietje :)
  Ik kijk altijd met bewondering wat quilters tevoorschijn toveren.

  De foto van het autootje met muts op is te gek :)
  Nog een fijne zondag ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Birgitte, ja het was erg leuk om mee te maken.
  Jammer dat ik niet alle blog mensen kende of herkende ;0)
  Aan de eerste foto zie ik dat je bij het raam zat.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Bietje...
  was was het heerlijk zaterdag hè...
  Je buurvrouw Sis

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb jíj genoten... en niet zo'n 'bietje'...!

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.