Pagina's

donderdag 8 augustus 2013

Haakrol, deel 1

De afgelopen tijd heb ik met name gehaakt. Kijk maar eens wat ik ook gemaakt heb: een haakrol. Ik heb meegehaakt met Wieke van Keulen, klik maar eens hier. Zij haakt nog steeds vrolijk door, maar ik vond hem lang genoeg en ben intussen gestopt.

Ga er maar eens goed voor zitten, want nou komen de foto's. En dat zijn er veel.


Eerst een stukje gewone vasten. Onderaan zie je een klein beetje hoe ik het afgewerkt heb, maar dat komt pas op het laatst. First things first!

Tussen iedere steek heb ik een rij 'gaatjes' gehaakt. Dat valt lekker soepel en zo kun je ook goed zien wanneer het overgaat in een andere steek.


Dan een ribbelsteek, dit is een variatie op vasten. Wieke liet ons eerst allerlei variaties op vasten zien. Ik was eerst van plan om bij iedere foto een link te maken naar de pagina van Wieke, maar dat is me te veel werk. Bovenaan in dit berichtje staat een link naar ALLE patroontjes van Wieke's haakrol. 


Deze steek vind ik zelf niet zo geweldig. Ik heb er vreselijk mee zitten te worstelen en dat is ook te zien, vind ik. Dus snel verder.


Volgens mij staat deze foto op de kop, maar ik krijg ze niet andersom. En nou ik beter kijk. er staan er meer ondersteboven. Tja, dan zit er niets anders op dan dat jullie de laptop of beeldscherm gewoon een halve slag draaien. LOL, zie het al helemaal voor me.


Dit is duidelijk herkenbaar, gewone stokjes. Die heb ik al miljoenen gehaakt in mijn leven. Heerlijk, verstand op nul en haken maar.


Ook weer zo'n leuk steekje, maar op de kop. Bij deze steek werd een begin gemaakt met samenhaken van steken. Eenvoudig, maar met leuk effect.


Mijn letter moest er natuurlijk ook in. De B uiteraard. Ik heb een letter gevonden die precies in dit patroontje past. Maar op de foto (natuurlijk) weer op de kop.


Volgende patroon, een variatie met voor en achterlangs insteken, geloof ik.


En de een-na-laatste voor vandaag. Ik denk dat jullie wel genoeg haken gezien hebben. Ik ga overmorgen wel weer door.


Dat is de laatste voor vandaag. Een opengewerkt motiefje. Ik heb Wieke en haar patroontjes grotendeels gevolgd. Maar ik heb er ook andere tussengegooid. Die ik op interest (en dan met name Pinterest) tegenkwam.

.

3 opmerkingen:

 1. Leuk om jouw versie van de haakrol te zien, je hebt er een eigen draai aan gegeven. En waarom ook niet! Er zijn zoveel leuke steekjes te vinden..
  Zelf haak ik steeds maar een heel klein stukje van elke steek, maar het wordt wel een hele lange rol. Jammer dat het bobbelsteekje bij jou niet goed lukte, want hij is echt heel leuk!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Bietje wat een enig weer eens iets anders dan een breirol. enig hij zal schitterend worden
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is je haakrol leuk. Misschien toch ooit?

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.