Pagina's

zaterdag 10 augustus 2013

Haakrol, deel 2

Vandaag deel 2. En de afwerking. Ik begin maar meteen met de foto's. Dus pak een kop koffie of thee en kijk gezellig mee. Maar laat je dan ook een reactie achter? Zou ik erg leuk vinden.


Deze hierboven is mijn favoriet. Heerlijk om te haken en het lijkt me enig om daar een truitje of vestje van te maken. Warm en toch leuk.


En dit is favoriet nummer 2. Iets meer open, maar ook heerlijk om te haken. Je kunt bijna het verstand op nul zetten.


Blokjes. Helemaal links, zie je een stukje van een ajour patroon dat ik vergeten ben op de foto te zetten. Op de foto hieronder zie je het andere eind van dat blok. Het lijk op een breipatroon, met heel veel lussen om te halen. Niet echt handig. Wel leuk om een keer te doen.


Ribbels waren er toen aan de beurt. 


Deze is ook leuk, het lijkt op een gebreide kabelsteek. Maar het is toch echt gehaakt. Kwestie van voor of achter langs insteken. Zo'n steek had ik nog nooit gezien voor haken, laat staan zelf gemaakt. Leuk. 


Weer een ribbelpatroon. Ik geloof dat ze dit voor sokken gebruiken, voor het stuk waar je been in gaat. Het trekt wel vreselijk samen. Op de foto is dat goed te zien. Wij noemen dat een 'trek-naar-binnen-patroon'.


Dit lijkt wel kant. Ook iets wat ik nog nooit gehaakt had.


Dit is pure nostalgie. Je haakt een raster van stokjes en lossen. En daar overheen haak je stokjes. Lijkt ingewikkeld als ik het vertel, maar valt reuze mee. Op de lagere school maakten we pannenlappen van dit patroon. Een moederdagkadootje. Ja, en ook de jongens moesten die maken. Geen uitzondering. Dat is nou wel anders. 


We naderen het einde, want dit is de manier waarop ik beide kanten afgerond heb. Ik ben geëindigd met een stukje vasten. En heb daar een stukje golfjes aan gemaakt. Na ieder golfje een golfje minder en je eindigt in een punt. De bedoeling is om aan beide kanten er nog een flosje aan te maken. En dan heb ik een leuke witte sjaal, die overal bij past.


Kijk zo ziet de hele sjaal er uit. Hij is zo lang dat ik hem met gemak twee keer om mijn nek kan slaan en dan nog een leuk stukje overheb. Zelf wilde ik de haakrol niet als rol in de kamer leggen. Er staat al zoveel klein spul. Op deze manier heb ik er ook plezier van. Wat vinden jullie van mijn nieuwe sjaal?.


3 opmerkingen:

 1. Leuk, Birgitte! Ik zie een aantal steekjes van je zelf ertussen door... Vond je het ook zo heerlijk om te doen?
  Je hebt nu een lekkere sjaal, wit is goed combineerbaar!

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een enig idee om hem als sjaal te gebruiken. Ook nog een conversatiepunt denk ik....Die allerbovenste steek vind ik prachtig. Weet je ook hoe die heet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh prachtig zeg, wat een mooie steken heb je gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.