Pagina's

vrijdag 3 februari 2012

1981


En dit is nummer drie, 1981. In het begin van dat jaar zat ik op de brugklas. Een hele overgang van ons dorp naar de grote stad. Achteraf is dat ook duidelijk te zien in mijn ontwikkeling, die maakte een flinke sprong. Zal voor mijn moeder ook niet gemakkelijk zijn geweest om me zo los te moeten laten. Moet ik haar toch nog eens vragen.


Tot nu toe heb ik er drie gemaakt, de vierde is in de maak. Hoe langer ik er mee bezig ben, hoe mooier ik álle patronen vind. Ik begin Joke uit Zweden heel goed te begrijpen dat zijn ze allemaal wil maken. Dat plan komt steeds vaker ook bij mij op. Het zijn er ruim 40 !!! Dus ik heb dan nog even te gaan.

Zien jullie ook het schattige lijstje links? De bedoeling was in eerste instantie om er een stuk of 4 te maken en dan allemaal in dat barokke lijstje te doen. En dan naast elkaar te hangen. Maar ja, 40 lijstje in de kamer, dat vind DH vast niet goed. En ikke ook niet.

Ik had overigens de maten verkeerd ingeschat (niet gemeten). Ik dacht dat het jaartal en God Jul er niet meer oppaste in het lijstje. Nu het er in zit, kan het wel. Gelukkig heb ik de stof nog niet afgeknipt. Dus wellicht dat het er nog op geborduurd wordt.

Wat deden jullie in 1981????
.

14 opmerkingen:

 1. Mooi borduurwerk! Ik vind het echt heel mooie ontwerpjes, ik kan me voorstellen dat je daar zomaar geen genoeg van hebt.
  In 1981 was ik 1 jaar, dus wat zal ik gedaan hebben, oefenen met lopen en woordjes leren, of zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie borduurwerk. In 1981 werd mijn zoon 10 en kochten we een huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. in 1981 woonde mijn man in zeeland en ging ik elk weekend met de kinderen 6 en 2 in de mini naar papa: heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Ik vind die in het lijstje vooral schattig.... In 1981 had ik drie kinderen en werd bekend dat onze wijk op gif stond (Dordrecht). Aan het einde van dat jaar was ik zwanger van de vierde en was het verschrikkelijk koud en hadden we een Oudejaarsavond met een halve meter sneeuw........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is trouwens niet waar! Dat was in 1979 met die sneeuw. Ik was in verwachting van mijn derde kind. Ik haal twee zwangerschapppen door elkaar. Dat met dat gif is wel in 1981...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. moooiiii!!!!
  En een mooi lijstje, maar ik kan me voorstellen dat je DH 40 lijstjes in de kamer niet ziet zitten!!! Jij wel trouwens...:)?

  wat deed ik in 1981?? toen was ik een jonge moeder van 26, had een dochter van 1 jaar en vanaf de zomer van '81 zwanger van de tweede! In die tijd werd er nog niet zoveel doorgewerkt als je net moeder was nog een beejte fifty fifty en ik was, ook door mijn werk en dat van mijn man, beter uit door 'thuis' moeder te zijn!!!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke borduurtjes Birgitte. In 1981 was ik 28 en volgens mij heel druk met van alles en nog wat.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grinnik, hebben we dezelfde op een dag staan, die van jou zijn ook schitterend Bietje, en ja het is een verslaving, ik moet er nu nog 16 van de 44! ga jij ze ook allemaal maken!

  In 1981 woonden ik in Spanje, warmer dan waar ik nu woon

  fijn weekeinden gr joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie patroontjes !
  Ben wel benieuwd naar de volgende !
  In 1981 was ik 11 jaar ...
  Zou kunnen dat ik nog woonde aan het water ... maar of we dat jaar konden schaatsen ? Dat weet ik zo even niet ... Iets belangrijks was er toch wel !
  Mijn jongste zusje werd 19 februari 1981 geboren ... wat vond ik het een lief poppetje ...
  Fijn weekend !
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige borduurtjes, je bent al een heel eind op weg naar de 40....In 1981 was ik 15 en zat in de derde klas van de MAVO en tja wat doe ja dan zoal....de puber uithangen (maar wel een hele rustige hoor!)Fijn weekend, Nadia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In 1981 was ik nog niet geboren :o)
  Ik vind je werkjes wel super mooi. Dat staat vast heel gezellig bij elkaar. Het lijstje past er goed bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 1981 toen werd ik 14, middelbare school dus....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi hoi!
  Bedankt voor het meedoen met mijn give-away! Leuk idee!
  Bedankt voor je reactie! En wat ik deed in 1981? Euh...toen werd ik geboren haha! :) Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.