Pagina's

maandag 31 december 2012

Vooruitkijken

Ik ben zo slecht in het afscheidnemen, doe het ook niet graag. Dus verwacht van mij geen terugblik op het creatieve afgelopen jaar. Ik kijk liever vooruit. Vandaar deze titel.

Vandaag wil ik jullie het tweede blok van Souvenir d'Alsace laten zien. Dit blok is breder dan blok 1. Maar weer zo mooi ontworpen. Maar wat wil je met die supermooie stofjes. Kijk maar.

De stitcherie zijn dit keer de huisjes die je in de Elzas overal vindt, de vakwerkhuizen. De witte streep in het rechterhuisje moet nog gevuld worden met bloemetjes. Het ontwerp zegt dat er groen voor de blaadjes en rood voor de bloemetjes gebruikt moet worden. Maar ik weet nog niet of ik wel groen er in wil. Er zit zo weinig ander groen in. Misschien doe ik alleen de rode bloemetjes. Daar ben ik dus nog over aan het nadenken. Er zitten ook piepkleine kraaltjes bij om tussen de bloemetjes te verwerken, zodat het een beetje schittering geeft. Super leuk. Maar ik heb geen naald die zo dun is dat ie door de kraaltjes kan. Dus daar moet ik ook nog even over nadenken.Wat zouden jullie doen?
1. Groen en rood - of alleen rode bloemetjes?
2. Wel kraaltjes of geen kraaltjes?

Fijne avond vanavond en goed, maar vooral gezond begin.
Mocht je zelf vuurwerk afsteken, let dan goed op je handen, je hebt ze het volgend jaar ook nog nodig om allerlei leuke handwerken te maken..

8 opmerkingen:

 1. Ik zou het denk ik zo laten, mooi hoor en wat een heerlijke stofjes! Fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zo al mooi. Voor jullie ook een fijne jaarwisseling en een heel gelukkig en gezond 2013. Voor mi geen vuurwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alleen rood, maar wel met kraaltjes, dat maakt hem helemaal af! Fijne jaarwisseling en een goed 2013, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind je blok zo al mooi. Wens je een gezond en gelukkig 2013 toe Birgitte. groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de bloemetjes wel met rood en groen gemaakt. Vind dat ook mooi. Ieder zijn smaak.
  Goede jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2013.
  Groetjes, Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. rood met kraatltjes! mooi werkje voor vanavond, goede jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel plezier met quilten vanavond en ik ga borduren

  Wij: Angus , Simba en ik, willen jullie alvast, een heel goed uiteinden toewensen van 2012 en voor 2013 veel liefde, gezondheid en geluk en veel handwerkplezier, en dat we veel van elkaar mogen leren en genieten van al het moois wat op de blogjes komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik zou geen kraaltjes doen want dta wast zo lastig en ook voor jou een geweldig gezond 2013

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.