Pagina's

donderdag 21 februari 2013

Beschuit met muisjes

DH had voor zijn verjaardag in oktober een tegoedbon van mijn broer en zijn familie gekregen om gupjes te komen halen. Maar ik vergat steeds om de aquariumbak schoon te maken. Afgelopen weekend heb dat dan maar gedaan.

Grind er in - plantjes (neppers) erin - water erin - en wachten op de nieuwe huisgenootjes. Intussen kochten we ook een verwarmingselement, want dan gedijen ze toch beter dan in koud water. En met een emmertje tussen de benen geklemd reden we naar broerlief.

We kregen 3 mannetjes, 3 vrouwtjes, een heel kleintje en een ietsepiets groter visje mee. De laatste hadden we in de emmer gedaan, maar toen we gingen tellen in de emmer, waren we hem kwijt. Zat het arme beestje gewoon hoger op tegen de wand van de emmer geplakt.

Neefje van 12 begon meteen te zingen "Weej blieve plekke...", een carnavalsnummer van de Toddezek. Dus die kreeg al snel de naam Toddezekske. De kleinste werd Friemeltje gedoopt. En thuis kregen de twee mannetjes met oranje staart de naam "Debet en Credit". DH en ik werken allebei in de financiële hoek. De overige hebben nog geen naam.


Na een gewenningsperiode mochten de visjes bij ons in de bak. DH moest weg en toen hij thuiskwam keken we nog even samen naar de visjes. We waren Toddezekske en Friemeltje aan het zoeken. Ook Friemeltje (de kleinste) hadden we zó gevonden. Maar wat zag ik, daar zwemt nog een Friemeltje, en nog een, en nog een....
Een serie "Friemeltjes" bij elkaar
Helaas beetje onscherp, want ze hadden geen zin om stil te poseren

Had een van de vrouwtjes intussen jongen gekregen. Supersnel!!! En ons Friemeltje was waarschijnlijk een van de eerste uit die cyclus. Het is lastig ze te tellen, maar het zijn er zeker 20. Guppen staan er om bekend dat ze hun jongen eten als ze zelf niet genoeg krijgen, en als de bak beetje vol met vissen is. Dus ben ik de dag er na maar gauw naar de dierenwinkel gegaan om wat extra planten te kopen. Eetbare planten, zodat ze daar aan gaan knagen, maar ook een prima schuilplaats voor de kleintjes. Die kleintjes zijn overigens wel razendsnel.

De beschuit met muisjes zijn dus vanwege onze kleine gupjes. Maar ook voor Plonia Loeve. Zij kreeg 17 februari 1913 samen met haar man Arie een dochter: Annigje. Kijk hier voor meer informatie en felicitaties.

.

4 opmerkingen:

 1. haha leuk,
  Gefeliciteerd dus met je onverwacht extra grote gezinsuitbreiding;))
  Groet Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echte planten zijn ook veel mooier om te zien en wat leuk dat er meteen gezinsuitbreiding is wel heel erg leuk! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is snelle gezinsuitbreiding. Leuk om de groei te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk deze snelle gezinsuitbreiding,leuk om te volgen. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.