Pagina's

zaterdag 23 februari 2013

Vestje

Eerder vertelde ik al dat ik een vestje aan het breien was. Ik kocht laatst een heerlijk vestje dat super lekker zit. En toen ik het beter bekeek, dacht ik "dat kan ik zelf ook maken". Dus wol gekocht (nou ja, katoen) en de breipennen gepakt. Op deze link zie je mijn vestje.

Het patroon bestaat eigenlijk uit twee rechte lappen die elk over een van je schouders komen te hangen. Op de rug worden ze een stuk aan elkaar gezet. En aan de zijkant ook. Rond de armsgaten wordt dan een stukje boord gebreid, net als rond de hals en langs de voorkanten. En dan is het vestje klaar. 


Kijk het ligt hier keurig op de stoel naast mijn oude koffertje te wachten op verdere afwerking. Ik gebruikte gemeleerd garen in een lekkere frisse kleuren. Het wordt een zomervestje dat je snel even aan kunt doen als het afkoelt. 's Avonds of zo.


Je ziet dat er grote gaten in zitten, dat is bewust gedaan. Dit garen zou met naald 3,5 gebreid moeten worden. Ik gebruikte naald 8. Dat breit niet alleen supersnel, maar dan wordt het ook zo lekker luchtig. Het wordt immers geen wintervest.

De panden zijn nu bijna klaar. Ik ga ze opmeten of ze lang genoeg zijn en dan kan ik ze aan elkaar zetten. En wordt het wat???.

8 opmerkingen:

 1. Leuk dat breiwerk in die kleurtjes, ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke kleuren, echt zomers, en het wordt zeker wat.
  groetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk vest. Ideetje, zo iets lukt mij misschien ook wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of het wat wordt weet ik niet...... (geintje...) De kleur(en) is gewoonweg prachtig! dan zal de rest ook wel lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zal schitterend worden, mooie wol
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is inderdaad leuk en lekker vlug klaar!
  Mooie kleuren heeft dit garen-bedankt voor het idee.
  succes met de afwerking
  gezellig weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lekker vrolijk gekleurd garen gebruik je hiervoor, en het ziet er inderdaad lekker luchtig uit. Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.