Pagina's

dinsdag 17 juni 2014

Koala

Het is lang geleden dat ik geblogd heb, excuses. Er is veel gebeurd in de tussentijd. Laat ik maar beginnen met het laatste dat ik gemaakt heb. Een koalabeertje voor mijn petekind.

Ze was gisteren jarig en wilde graag geld voor haar vakantie. Tja, en dat vind ik niet zo leuk om te geven, dus moest ik wat verzinnen. Op deze site zag ik leuke beertjes en andere dieren als hangertjes. Je kon er je oortjes (van het mobieltje) om heen winden. Zo raakten ze niet meer kwijt in de tas tussen al die andere rotzooi spullen. 

En omdat ze helemaal weg is van koala's, moest het dus een koala worden. En zelf vind ik dat het goed gelukt is. Petekind ook, gelukkig.


Er was geen patroon van, dus dat heb ik zelf moeten tekenen. Als je naar de foto's kijkt is dat ook niet zo moeilijk. Het moeilijke was om er een koala van te maken. De neus is niet zo ingewikkeld, maar de juiste oortjes wel. Ik heb heel wat oortjes getekend voor ik de goede had. Met een duidelijke foto van een koala kwam ik tot deze, ietwat 'hangende' oortjes. Lijkt ie op een koala? Wat vinden jullie?

Van dun karton knipte ik het lichaam uit, en naaide dat als versteviging tussen de voor en achterkant. De armpjes en oortjes zijn van enkel vilt.

Het witte buikje is eigenlijk een los flapje, dat alleen aan de bovenkant vastgenaaid is. Onderaan het buikje heb ik nog een klein drukkertje gemaakt. Dan blijven de oortjes (van petekind, niet van de koala) goed op hun plek zitten en schuiven ze niet van de buik af.


.


1 opmerking:

  1. piep dat heb je mooi gemaakt meid, die heeft er een extra leuk cadeautje bij

    knuf mieke

    BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.