Pagina's

woensdag 30 juli 2014

Rust, rust, rust.....

Wat was het rustig hier, hè? Het is al weer enige tijd geleden dat er iets op kwam. Maar nu zijn we terug van vakantie en heb ik weer meer zin om te vertellen.

DH en ik zijn 10 dagen naar Gräfelfing gegaan. Wat zeg je, nog nooit van Gräfelfing gehoord? Hoe kan dat nou. Dat was de laatste woonplaats van Horst Tappert, de acteur die Derrick speelde. DH van mij is een enorme fan van Duitse krimi's uit de jaren 70 en 80. Zelf vind ik eentje per week, meer dan genoeg.

Gräfelfing ligt ten zuidwesten van München, aan de Würm. Daar hadden we een hotelletje geboekt. Het waren Italiaanse eigenaren en dat was duidelijk in de kaart van hun bijbehorende restaurant te merken. Wat kon men kóken..... Uiteindelijk hebben we er maar een keer gegeten, omdat we eigenlijk de Bayerse keuken wilden ontdekken.

Ik kan je de omgeving echt aanraden, supermooi en voor ieder wat wils. Meren, bossen (of liever gezegd wouden), heuvels en een beetje zuidelijker zelfs de uitlopers van de Alpen. Maar ook prachtige fiets en wandelwegen, kastelen en paleizen, cultuur en historie, muziek, en een metropool in de buurt. 

En....
..... quiltwinkeltjes. Ik had van te voren natuurlijk de adressen genoteerd. En het eerste was meteen raak. Rose quilts in Gauting. Wat een heerlijke winkel.


Het lag aan de doorgaande weg, dus heel gemakkelijk te vinden. Dinsdag tot en met vrijdag is het van 10 - 17 uur open en op zaterdag van 10 - 13 uur. Wij waren aan de vroege kant. Maar aan de overkant van de straat was een bakkerij (Konditorei). We gingen daar een bakkie koffie doen op het terras buiten. Rond half tien ging de deur open en kwamen twee schattige dames naar buiten om alles in gereedheid te brengen. De stoep werd netjes geveegd. En alle spulletjes die je op de foto ziet, werden naar buiten gedragen. Wat een werk, maar wat ging het er gezellig uit zien!!!




Zo rond 09.50 kon ik me niet meer bedwingen en stak de weg over. Netjes vroeg ik of ik al de winkel inmocht. Dat mocht.
Binnen zag ik al snel dat ze precies de stofjes hadden die ik eigenlijk allemaal wel mooi vond. Normaal vind ik de Duitse smaak qua quiltstofjes wat hard en modern. Maar deze winkel deed haar naam eer aan. Ze waren gespecialiseerd in rozenstofjes. En de rest van de stoffen pasten daar geweldig goed bij. Helemaal romantisch, helemaal mijn smaak op dit moment.

Ik kocht er deze stofjes.


De roze lap onderop was een buitenkansje. Het is een supergroot stuk voor de prijs van nog geen FQ. Er werd mij verteld dat er een streep op zat, waar het door de zon verkleurd was. We hebben samen gekeken, maar konden die streep eerst niet vinden. Het viel best mee. En ik vind het een superstof voor de achterkant van kleine quiltjes. Daar mag best een streep op zitten.

Een paar andere quiltwinkels heb ik nog opgezocht, maar ik ben er niet binnen gegaan. Ze hadden niet direct de stoffen die ik leuk vind, of zo. Rose Quilts ben ik nog wel een keer teruggegaan, een paar dagen later. Ik was nl. vergeten om blauwtjes te kopen. Ik wil nl. binnenkort aan de Dear Jane beginnen. Jawel, je leest het goed. Ik ben ook overstag. Ik moet nog op achtergrond stof uit. Maar het besluit is genomen. 

Mijn DJ wordt in blauwe en witte tinten. Eerst wilde ik echt blauw zoals hierboven op de foto. Maar intussen wil ik een rommelig en oud en 'toevallig' effect krijgen. Dus mogen alle blauwen er in. In Duitsland kocht ik voor de DJ deze blauwtjes.


Schattig zijn ze nietwaar? Eerst wilde ik de rechtse stof gebruiken om voor de tussenblokjes te doen. Maar dan moet je wel heeeeeel precies knippen en naaien. Dus dat gaat niet door. Ik ga een simpele effen donkerblauwe stof voor de hoekblokjes maken. En een wit stofje met klein motiefje voor de randen en achtergrond. Deze laatste moet ik nog wel halen. Maar dat is geen straf......







.



6 opmerkingen:

  1. Wat een gezellig blogbericht heb je gemaakt!
    Nou, ik genoot meteen maar even met je mee..., 'k zit toch in de quiltmodus...
    Erg leuk om in zo'n winkeltje rond te lopen! Maar soms zie je zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar daar had jij geen last van. Prachtige lapjes heb je meegebracht!
    Je gaat de Dear Jane maken; wow...
    Dat is een supergave quilt en ik volg het met belangstelling, en wie weet dat ik ooit ook nog eens...

    Fijne dag, groetjes van Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn, zo'n 'snoepwinkeltje' met stofjes. Ik ga eens Googlen op Dear Jane, ben benieuwd hoe die er uit ziet.

    Groeten van Juffrouw Mier

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk!En je zat dus *bijna* in Zwitserland!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk. ik ga in september op quiltcursus, ben benieuwd. gr jacoline

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb je ene heerlijke vakantie gehad en wat een leuk winkeltje
    en succes met je quiltcursus
    Groetjes uit Zweden

    BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.