Pagina's

maandag 1 september 2014

Er was eens een klein rood autootje......

Het kon het begin zijn van een sprookje van Grimm of H.C. Anderson. Maar het is het niet deze keer. P*rm*n, je weet wel, die van de borduurpatronen. Geeft een serie kleine patroontjes uit. Ik vind die meestal geweldig leuk. Zeker als ze niet al te bont zijn. Enige tijd geleden kocht ik er een aantal met die kleine rode autootjes. Twee heb ik er geborduurd op het bijgeleverde stramien. De laatste (nog) niet. 

 En toevallig had ik ook nog allerschattigste kleine lijstje liggen. Perfect om de rode autootjes in te lijsten. Maar helaas, ze pasten niet, ze wat net te groot. Tja, en dan ga je nadenken.

Mijn oplossing was om de borduurtjes opnieuw te borduren op stramien dat net effe wat fijner was. En nu passen ze wel. Eentje is er inmiddels af.


Ik heb ze op het kleedje van FQ's gezet, kun je meteen zien hoe groot c.q. klein het eigenlijk is. En hieronder zie het wat dichterbij. Is het niet een enig patroon. Weinig kleur, het autootje springt er uit. ook al omdat het met 2 draadjes is geborduurd en de rest met 1. En ja, de vouw moet ik er nog uitstrijken.


Toch heb ik nog een dilemma en wil jullie mening vragen. Het lijstje is bleek, het autootje komt duidelijk uit. Ik wil het aan de muur hangen, en de muren bij ons zijn ook wit. Beetje flets allemaal. Om het wat meer pit te geven dacht ik een rood draadje rond het binnenste houtlijstje te doen. Wat denken jullie? Zou dat net genoeg pit zijn? Of is juist het witte goed, omdat zo het autootje eigenlijk echt goed er uit springt?
Ik heb hieronder een foto gemaakt mét rode draadje zoals ik het bedacht had. Het ligt er los op. Het gaat om het idee.


Enne moet ik het dan met een draadje doen, door te plakken met eventuele plakranden/resten? Of kan ik het beter met een rode stift een randje tekenen.
Dilemma, dilemma, vragen en vragen. Jullie advies en opmerkingen worden ten zeerste gewaardeerd in deze.

.7 opmerkingen:

 1. Een rood draadje eromheen staat net wat leuker, alleen heb ik helemaal geen verstand van afwerken. Succes JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou leuke rode maskingtape op het lijstje plakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het idee van Ellen vind ik leuk.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of het smalle randje op het lijstje rood schilderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig borduurtje en helemaal met het lijstje er om heen.
  Ik vind het draadje wel wat hebben. Er zijn vast wel lijmsoorten waar je de restjes gemakkelijk van weg kunt peuteren...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met rood randje is wel leuker. Als je het draadje/lintje strak genoeg kunt krijgen, zou je een strikje kunnen maken en hoeft alleen daaronder wat lijm.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lieve kleine autootjes. Als je een rood koord op de lijst plakt, is dat geen idee? Nog bedankt voor het meedenken, twijfelde even, en bedankt voor het aanbod maar ik wil ze toch niet missen. Groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.