Pagina's

maandag 29 november 2010

borduurstandaard

Als ik borduur dan wil ik graag het patroon dicht bij me hebben. Het liefst op ooghoogte. Zodat ik snel even kan kijken en verder werken. Tot nu toe moest ik iedere keer het blad oppakken en weer neerleggen. Heel onhandig en tijdrovend. Dat moest anders kunnen.

Ik werk meestal voor de TV en daar heb ik een leeslamp staan. De kop is te verdraaien. Het hele apparaat schuif ik over mijn werk heen zodat het goed verlicht wordt. Er is pas een sterker lampje ingezet, dus prima licht.

Mijn patroon heb ik aan de lampstandaard vastgeklemd met een grote wasknijper. Op die manier heb ik het patroon dicht bij, goed verlicht en heel belangrijk: heb ik de handen vrij. Goed bedacht he?
De foto is wel wat donker, maar ik denk dat het wel duidelijk is. Met de onderste knijper maak ik vaak het kartonnetje met het garen aan de lamp vast. Dan raak ik dat niet zo gemakkelijk kwijt.
.

4 opmerkingen:

 1. hey brigitte, dat is inderdaad een heel goed idee! ik zit ook altijd zo te knoeien met patroontjes, niet zozeer met borduren, meer met breien. dank je wel voor het delen, groetjes en tot....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Birgitte,

  Kleur jij je vakjes dan niet waar je bezig bent op het patroon, indien niet is dit handig natuurlijk.

  ikzelf zet eerst een fijn lijntje door mijn patroon waar ik ben met halve steken en vanaf het hele kruisjes zijn, kleur ik de vakjes volledig in, bij mij zit het patroon dus vast op een klembord met potlood aan :-)
  Je ziet, ieder heeft zijn eigen zotte manier hé, hihi.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is goed bedacht van je. Iedereen vind toch altijd de manier om zo best mogelijk te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. k heb ook zo m'n vaste plekje, maar leg het patroon altijd op de leuning, precies goed om op te kijken. maar als dit voor jou prettig werkt, natuurlijk direct doen!

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.