Pagina's

zaterdag 27 november 2010

Daar is ze weer . . .

. . . voor eventjes, want er staat nog een drukke week in mijn agenda. Volgende week de ouderavonden. Hopenlijk krijg ik meer tijd en rust daarna.

Maar ik wilde toch even wat laten zien. Afgelopen week was ik in de lokale knutsel alias handwerkzaak. Ik vroeg naar naalden waar ik kleine kraaltje mee kon verwerken. De eigenaresse stond deze keer zelf in de zaak en gaf me deze twee soorten.
De rechtse zijn gewone naalden, maar dan met een klein oog. Het linkse naaldje is een zogenaamde ´split eye needle`. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is wel een uitvinding. De naald is eigenlijk 2 naalden tegen elkaar. Die kun je voorzichtig uit elkaar trekken en de draad ertussen doen.

Eenmaal dichtgeklapt is hij heel dun. Dus ideaal voor kraaltjes, maar ook voor mensen die met veel moeite de draad door een naald krijgen. Op de foto wordt de naald door mij ´opengehouden´.
.

4 opmerkingen:

 1. Brigitte, wat een geweldige ontdekking. Ik ben ook zo'n persoon die de draad nooit in de naald krijgt (heb dubbel zicht). Dus ik weet nooit in welke van de twee oogjes ik de draad moet doen, hahahaha. Deze ga ik dus zeker zoeken en kopen. Thanx...knuf...peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow..that's great idea ...i'm having tough time with finding needle for beads...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ideale naalden zijn het, ze bestaan al heel lang; ik gebruikte deze als ik de overlockmachine moest inrijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed idee, hier ga ik ook naar op zoek! groetjes ne tot....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.