Pagina's

vrijdag 7 februari 2014

Protest

Als ik op mijn computer internet opstart krijg ik automatisch de site van Google. En het is iedere keer genieten als ze hun logo aanpassen aan de actualiteit. Vandaag verscheen er deze.

Duidelijk een verwijzing naar de start van de Olympische spelen. Mooi strak gemaakt met diverse sporten en leuke, aansprekende kleuren. Ik dacht er verder niet bij na en ging naar mijn blogleeslijst. Meestal kijk ik dan ook even snel op nu.nl voor het nieuws. En ga dan over tot de orde van de dag.

Op de nieuwssite las ik dat het logo van Google een stil protest tegen de schending van de homorechten was. En inderdaad, toen viel het kwartje pas.

Een mooie vorm van protesteren, dat waarschijnlijk meer impact heeft dan een premier die Poetin eens gaat vertellen hoe e.e.a. zou moeten. Of het opnemen van homo's in de officiële delegatie. Op de manier van Google bereik je veel mensen, mensen die je bewust maakt van de schending van mensenrechten. En als dit vaak genoeg gebeurt, misschien ook mensen die zelf de rechten van anderen schenden. Of mensen die dit kunnen verhinderen.

Overigens vind ik het woord homorechten eigenlijk niet goed. Net alsof homo's andere rechten hebben dan hetero's. Eigenlijk gaat het gewoon om mensenrechten, het recht op vrije partnerkeuze.

Dit is eigenlijk alles wat ik hierover kwijt wil, want laatst hoorde ik iemand een rake opmerking maken. De Olympische Spelen horen over de SPORTERS te gaan, en niet over alle zaken rondom. De sporters hebben er 4 jaar of meer naar toegewerkt om op de Spelen te schitteren. En het is niet goed dat de aandacht voor hen overschaduwd wordt door aandacht voor politieke zaken. Sport en politiek horen niet samen op de Spelen..

1 opmerking:

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.