Pagina's

woensdag 27 juli 2011

Wat hangt er aan het hangertje?Gesprekje tussen mijzelf en mijn geweten:
GW: Weet je wat dit is?
Ik: Is het zo'n hip zomerhemdje, maar dan in maatje ieniemienie?
GW: Ach, wel nee, daar pas ik nooit in. Het is een boodschappennetje.
Ik: Dat kan niet, daar past helemaal niets in.
GW: Jawel hoor, kijk maar. Ik zal er een flinke meloen in doen.


Ik: Dat is geen meloen, maar een citroen! Dus is het een klein netje.
GW: nee hoor, dat is een echte meloen. Gisteren pas gekocht, je was er zelf bij.
Ik: Oh, ja, dat weet ik nog. Kun je me leren hoe je zo'n grappig netje maakt?
GW: Tuurlijk.

Al langer wilde ik een boodsschappennetje maken. De plastic tassen zijn mij een doorn in het oog. Wij gebruiken een krat. Maar voor snel iets te halen is dit te groot. En ook om in de handtas, schooltas of werkkoffer mee te nemen. Dus wilde ik een ouderwets boodschappennetje gaan maken. Het patroon vond ik uiteindelijk hier.

Het is iets aangepast. De hengels heb ik wat breder gemaakt, anders snijden ze zo in je hand. En ik heb het ook wat opgeleukt. Door twee kleuren te gebruiken, en een extra randje in de donkere kleur te maken. Je zou er ook bloemetjes of kwastjes op of aan kunnen maken. Maar dan kon je het netje niet meer tot een klein balletje opproppen in je tas.
.
.

5 opmerkingen:

 1. Ik heb zoiets gekocht bij de biologische winkel, naast boodschappentas is het ook erg handig om kleine sokjes in te doen, om te zorgen dat ze bij elkaar blijven en niet tussen de ring van de wasmachinedeur komen te zitten. Binnenkort moet ik weer Hobbs wassen, dat doe ik op 30 graden met een wolwasmiddel, maar ik heb ook de restjes van de stof van mijn moeders trouwjurk nog, die zijn al 50 jaar niet gewassen, de aprét zit er nog steeds in en als ik ze wil verven moet dat eruit. Heel handig die tasjes!!
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig, ik zat nog te denkem misschien is het wel een hip badpak anno 2011 ;-)
  Ik wil ook nog eens zo'n netje haken maar dan voor mijn uien, Het patroon staat ergens in een oud haakboekje, maar kom er gewoon niet aan toe.. Voor een boodschappen netje is het reze handig, of gewoon in de kast voor allerlei rommetjes in te doen.. Plastic tassen bv.. ;-) ideaal ook voor wasnetjes.
  Eigenlijk zou je gewoon een stuk of wat van die handige tasjes moeten hebben in huis.

  Leuk idee Bietje, zet ons maar weer aan het werk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ooit een soortgelijknetje gemaakt voor de voetballen van mijn zoon. Nou, vertel je GW maar dat er heel wat in passen. Ik had de onderkant open met een koordje er door om de ballen ook aan de onderkant er uit te kunnen halen, want uiteraard moest altijd net de onderste gebruikt worden hihi.
  Ik zou een heel stel maken als ik jou was: 1 voor in je handtas, 1 voor aan de kapstok, 1 in de auto, 1 in je fietstas (ow, doe daar maar 2) en dus ook bij de wasmachine en in de schuur. Mocht je er dan opeens te veel hebben, kun je er altijd nog een badpak van maken whaha (lekker luchtig)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, heb er ook pas één gehaakt én..
  "je kan er meer in doen als je kan dragen",las ik ergens. Nou... dat is wel waar hoor. M'n meiden kwamen vrolijk thuis uit de winkel met het volgeladen net: Kijk eens, hoeveel erin kan!! schaterden ze!
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hartstikke geweldig!!! Ga er meteen aan beginnen (zei ze vol goede moed).Ben benieuwd hoe lang het duurt voor ik het af heb. Maar die van jou vind ik geweldig. Vind het op de foto net een kinder badpakje (zoals wij vroeg hadden van wol) met grote gaten :)). knufzz..peebee

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.