Pagina's

woensdag 26 februari 2014

Zaandam

Joepie we gaan een weekendje weg, naar Zaandam. En we logeren in dit grappige hotel.Nou ben ik natuurlijk op zoek naar de meest leuke dingen om te zien en te doen in Zaandam. Wie kan me helpen? Alle tips zijn welkom.

We gaan een dagje met de trein naar Amsterdam. En natuurlijk naar de 2 quiltwinkels aldaar. Maar verder staat er nog helemaal niets vast. Er zijn vast lezers van dit blog die in de buurt wonen. En dus weten waar we moeten zijn. Ik ben op zoek naar:

- leuke restaurantjes, waar je heerlijk (en niet te duur) kunt eten
- toeristische dingen die je beslist moet zien, maar niet persé die allergrootste attracties
- quiltwinkeltjes
- treinenwinkeltjes (voor modelspoorbaan). DH moet natuurlijk ook wat leuks hebben.
- cafeetjes met heerlijke koffie en wat lekkers er bij
- typische lekkernijen uit de streek
- markten, etc. etc. etc.

Ik ben benieuwd naar jullie tips. Liefst snel, want dit is zo'n last minute boeking. We gaan dus al snel.
Fijne dag nog..

3 opmerkingen:

  1. woon zelf in Krommenie(ook zaanstad), de zaanse schans is een must, heel gezellig en het museum ernaast ook. Eten is lastig, smaken verschillen, het groene pandje op de vernieuwde gedempte gracht is altijd leuk voor een lekkere kop koffie en de koffiezaak , veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij Wonders en Manzo op de Dam kun je lekker eten. Ik woon ook in Zaanstad maar ben niet zo'n Zaandam liefhebber. Het is wel leuk opgeknapt allemaal want het was lange tijd een bouwput. Dat hotel hahaha. De Primark is daar vlakbij. Ook een publiekstrekker. En er schijnt een nieuwe vintagewinkel in de Stationsstraat te zijn:Het. Vroeger zat daar de Creatieve Duizendpoot. Verder ken ik geen quiltwinkels. Met de trein ben je in 10 minuten in Amsterdam. En de Zaanse Schans is zeker de moeite waard. Heel veel plezier! O ja, ik vergeet het Tsaar Peter huisje nog! De VVV is op de Gedempte gracht (die nu weer uitgegraven is) en dat is meteen de belangrijkste winkelstraat. En het Zaantheater heb je ook nog! En een nieuw bioscoop complex. Er is genoeg te doen in een weekend.

    BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.