Pagina's

donderdag 13 maart 2014

Tulpjes - Tulips

Het is echt voorjaar. Heerlijk als je 's morgens opstaat. Je RUIKT de lente al. Eigenlijk 's avonds al voor je naar bed gaat. Tenminste ik kan het ruiken. Het ruikt gewoon helemaal anders.

En bij het voorjaar, horen tulpen. Liefst heel veel in een supergrote vaas. Lekker overdadig. Dus sprong ik op de fiets vorige week en ging ik tulpen halen. Thuis heb ik ze in een supergrote glazen vaas gezet. Een vaas met een diameter van zo'n 30 centimeter. Heerlijk boeket.

De hele week heb ik daar van genoten, maar toch miste ik iets. Maar wat?
Onder invloed van de randjesdeken die ik aan het haken ben, maakte ik een randje voor de vaas. Een tulpenrandje uiteraard. Kijk dit is het geworden.


Ik vind het zo schattig staan. Al denk ik nu dat een volgend randje onderaan ook groen wordt in plaats van bruin. Het randje schuif ik met het water naar beneden. Zo zie je bijna niet dat er ook nog water in de vaas zit. En is het voor mij meteen een duidelijke meter hoeveel er nog in zit.


Kijk, op de foo hierboven kun je het water ook goed zien. Op de eerste was het bijna niet te zien. Ook leuk om bij een bosje tulpen met vaas cadeau te doen. Maakt het net was persoonlijker, want de kleur van de gehaakte tulpjes kun je aan het interieur of de cadeau-tulpen aanpassen.

Krijgen jullie hier ook zo'n blij gevoel van, net als ik?

.6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk randje Birgitte, staat gezellig.
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo staat de vaas met tulpen nóg gezelliger en verspreid het nóg meer een lentegevoel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee. Het staat erg gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk gedaan
  Fijn weekeinden vanuit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig randje!
  Ik kreeg laatst van iemand de tip om de tulpen de eerste 48 uur NIET in water te zetten, ze zouden dan langer blijven staan en minder uitgroeien. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, dus voor wat het waard is ...

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.