Pagina's

woensdag 21 juli 2010

Vliegengordijn / Flycurtain

Onze bijkeuken is verbouwd, het is nog niet helemaal klaar. Maar de nieuwe achterdeur zit er al een tijdje in. Het stucwerk moest drogen en daardoor stond deze deur regelmatig open. Dat gaf vliegen de kans om massaal ook van de koelte in het huis te genieten. En daar was ik niet blij mee.
Een vliegengordijn dus. Maar de kant-en-klare uit de winkel vond ik óf niet mooi of praktisch, óf lelijk en ronduit vies. Dan maar zelf wat maken. En dit is het geworden.
Our utility room is rebuild. It is not finished yet, but the new backdoor is already there. The plasterwork had to dry and the door was a lot open. That gave flies the chance to enjoy the coolness inside the house en masse. And I was not pleased with that!!!
We needed a flycurtain (don't know if this is proper English). But the ready-made from the store were either awfull of unpractical or disguisting or filthy. So I decided to make one myself. And this is it.
Lekker kleurig, nietwaar. En zo simpel om te maken. Het zijn allemaal satijnlinten in frisse kleurtjes. Die heb ik aan een schroefdraad geknoopt. Dat is een soort veer met daaromheen een witte plastic jasje. De knopjes aan de zijkant zijn eigenlijk een soort schroefjes die je zó in de draad draait. Twee plugje in de muur, haakjes erin, en het gordijn kan hangen. Erg simpel, want de schroefdraad met haakjes en zo kun je bij de bouwmarkt kopen. Een kind kan de was doen.
Colorful, isn't it? And very simple to make. I took satin ribbons in several jummy colors. I knotted them on a screw thread. You can get this in a harware store. It is a spiral with a plastic coating. The plugs at the sides are kind a screws that you can put easy in the thread. Plugs in the wall, hook in the plugs, and the flycurtain in the hooks. Easy peasy. Or as we say, 'a child can do the washing' (een kind kan de was doen).
Nog een foto van dichtbij, dan kun je de kleuren die ik gebruikt heb goed zien. Al het ijzerwerk in onze tuin, zoals tuinlantaarn en smeedijzeren bankjes, zijn in een donkergroene tint. Die zit er dus in, en daarnaast lekkere vrolijke kleurtjes. Limegroen (mijn favoriet), warm geel (voor het zonnige), zwart (voor het sjieke) en rood (om het geheel een oppepper te geven). Wat vinden jullie er van?
A close-up, to show the colors I used. All the ironwork in our garden, like the lantarn and the wrought iron seats, are in a dark green color. That is in it and some really vibrant colors. Limegreen (my favorite), warm yellow (sunny), black (classy) and red (to give it a boost). Do you like it?

.

5 opmerkingen:

 1. Birgitte, ik vind dit een goede oplossing, zo zie je maar weer, als je handen goed staan en je ogen zijn prima, dan kun je alles aan. Ik hou ook niet van die dingen uit de winkel. Prima opgelost.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er gaaf uit, maar werkt het ook? Niet dat het bij ons een optie is (mochten Z&Z wel willen, nog meer speelgoed)Wij hebben schuifhorren, en Z&Z hebben hun eigen luikje gemaakt door onderaan een stukje los te scheuren, moet kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit gordijn werkt. Bij het minste zuchtje wind beweegt het al. En bij sterkere wind waait het ook en echt niet horizontaal, zodat de vliegen er onderdoor kunnen.
  Overigens las ik onlangs dat vliegen geweerd kunnen worden door een plastic boterhammenzakje met water te vullen, goed dicht te knopen en dan in het midden van de opening te hangen. Schijnt iets te maken te hebben met hoe hun ogen werken. Ik heb het niet geprobeerd, want ik denk dat ikzelf vaker nat ben als dat vliegen tegengehouden worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je berichtje en leuk dat je me gaat volgen!! Het is een beetje laat, maar we zijn (m'n man en ik) 3 dagen in een hotel geweest even bij komen van alle drukte. Ik ga je ook volgen je hebt een leuke blog.
  Sarita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een goed idee, ik heb al jaren een plastic vliegengordijn, ook met van die felle kleurtjes, maar die zijn een beetje verschoten door de zon, en dezelfde is niet meet te koop, dus ga ik denk ik jouw idee opvolgen, maar misschien heb je nog een foto van de bovenkant, hoe je de linten daar hebt vastgezet, groetjes Elly :-)
  jpa.kerwsten@hetnet.nl

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.