Pagina's

woensdag 11 mei 2011

Purper ofwel paars

Paars is al jarenlang een van mijn favoriete kleuren voor kleding. Paars was in de Romeinse tijd een kleur die aangaf dat je belangrijk was. Alleen belangrijke personen mochten paars dragen. In de Katholieke Kerk is de lithurgische kleur paars geruikt ij egrafenissen. Vroeger was het de kleur voor de advent en vastentijd. De tijden die samenhangen met boetedoening.


Waarom ik paars draag? Gewoon omdat ik het een mooie kleur vind. Afgelopen week kleurde ikzelf ook paars. Speciaal voor jullie maakte ik er een foto van.


Ik was de dorre bloemen uit mijn irisjes aan het trekken. En trok en ook wat nog-niet-dorre bloemen uit. Het sap van de bladeren kleurde flink.

De 'schuldigen'

Ik vroeg me af, zou je met dit sap kunnen verven? Het is een vrij intense kleur. En later bij de kraan leek dat het nog best moeilijk was om het er af te krijgen. Ik verwacht dat het ook een nare vlek in kleding zal zijn. Dat zijn alle rode kleuren en paars is een mengsel van rood en blauw, dus.
.
4 opmerkingen:

 1. Wauw echt wel PAARS, ik dacht dat je Annelies had geholpen met haar PAARSE projekt! (lol) Of je er mee kan verven? daar heb ik geen kaas van gegeten! Ik ben benieuwd of je het gaat proberen, wordt vervolgd? fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leg de bloemen tussen 2 lagen stof en sla er met een hamer op, zodat de sappen in de stof geslagen worden. Of je de lappen daarna moet strijken weet ik niet, ik stuur je binnenkort wel een link op. Vandaag is het grote feest van mijn ouders, de quilt gaat vandaag een erfstuk worden.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van paarse verf heb ik geen verstand.
  Maar ik vraag me af waarom alle b's in je berichtje klein zijn. Is dat een of andere geheime boodschap of zo???? LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zou zeggen: maak een proeflapje en probeer het gewoon uit:)

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.