Pagina's

donderdag 22 september 2011

Herfst

De herfst laat zich steeds nadrukkelijker zien. Dus is het hoog tijd voor een paar foto´s van onze tuin. Geniet maar even mee.

Deze cherrytomaatjesplant heeft ons de hele zomer van zijn heerlijke vruchtjes voorzien. En nóg!
In tegenstelling tot de aardbeienplanten die rondom deze cherrytomaat staan. Geen enkele aarbei kwam er aan. Alleen de bladeren groeiden als kool.

Gelukkig heb ik nog een pot met aardbeien. En daar komen er nog steeds aan. Leuk cadeautje voor ons als traktatie tussen door. De aarbeien heb ik trouwens naast de achterdeur in een pot gezet. Dan blijven de vruchtjes tenminste lang genoeg aan de plant hangen, zodat we ze zelf kunnen eten, ipv de vele vogels die in onze tuin komen.

Kijk nog zo´n schatje dat goed zijn best doet om zo groot en rood mogelijk te worden voor ons.

Eerder schreef ik vol trots dat er een druiventros aan de struik kwam. Dit is ´m. Maar vele druiven zijn verdroogd. Geen idee hoe dan kan. Ik geloof nl. niet dat de vogels hier aan gezeten heen. Deze struik krijgt wel ieder jaar gekleurde bladeren, in tegenstelling tot de andere, maar die kreeg (nog) geen druiven.

Kijk dit bedoel ik met de gekleurde bladeren. Weet iemand van jullie wat er aan de hand is.

De hortensia verkleurd naar prachtig lila en paars. Dit was oorspronkelijk de diepblauwe hortensia. Wat is de natuur toch prachtig, nietwaar.

.

.

4 opmerkingen:

 1. Ik vind herfst altijd zo'n prachtige tijd. Het ruikt altijd zo lekker buiten. Mooie fotos van je tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de herfst in een blogje is altijd heerlijk om te lezen, de gulle gaven van de harfst zijn onbetaalbaar:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, je merkt het 's ochtends zo goed dat het herfst is. Toch krijgen we warme dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er bestaan meer dan 8000 soorten/druivenrassen. Er zijn er die in de herft prachtige verkleuringen hebben en er zijn er bij die het anders doen. Als je in het voorjaar of zomer verkleuringen tegen komt is het vaak een bemestings tekort (of ziekte) maar nu hoort het over het algemeen erbij

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.