Pagina's

vrijdag 23 september 2011

Spinnenweb
Op deze foto hieroven lijkt het net alsog er allemaal spinnen over elkaar heen kruipen. Het leek me wel toepasselijk zo aan het begin van de herfst. Maar eigenlijk is het bedrog. Want als ik de oorspronkelijke foto (in kleur) laat zien, zie je dat het eigenlijk dit is.


En dit is weer een close-up van deze foto. Die is genomen in onze achtertuin. In een grote pot staat dit boompje.


Het is er een van twee, de andere is verdroogd, maar deze heeft het gered. Al zitten er nog wat bruine plekken in. De naalden staan erg dicht tegen elkaar aan, en vormt een ondoordringbaar oerwoud. Maar in de herfst was dit vorig jaar een waar El Dorado voor allerlei kleinere spinnetjes. Zij vonden hier blijkbaar een goede schuilplaats voordat ze volgroeid zouden zijn.

De cirkel is weer rond. Dus eigenlijk was dit toch een spinnenweb.
.

2 opmerkingen:

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.