Pagina's

woensdag 7 september 2011

Moeder deelt uit

Mijn moeder is flink aan het opruimen. Het hele huis is ze onder handen aan het nemen. We maken er al grappen over en vragen haar wanneer ze naar het verzorgingstehuis kan. Voordat ze iets weggooit of weggeeft, vraagt ze eerst mijn schoonzus en mij of we het kunnen gebruiken. En vaak kan dat. Zo heb ik al ettelijke tassen en dozen met spul mee gekregen. Ik zal jullie voor en na mee laten genieten (of gewoon de ogen uitsteken...)


Vandaag de tasjes. Ik wist dat ze een prachtige antieke beugel had voor een tasje. Ik had er al vaker naar gevraagd, maar kreeg hem (nog) niet. Maar nu mocht ie mee.De beugel is van zilver. Alleen de voering zit er nog aan. Oorspronkelijk was het een zwart fluwelen tasje. Tante Betje, waar het van is geweest, moet er piekfijn uitgezien hebben als ze op stap ging. Tante Betje was de tante van mijn vader, die modiste was. Ze maakte prachtige hoeden, maar daarover later meer.
Zien jullie ook het piepkleine tasje liggen. Dat is het tasje van de Sarah-pop voor mam toen ze 50 was. Een van mijn tantes had zo'n pop gemaakt. Mijn moeder was de jongste thuis en had voor elk van haar broers en zussen en aanhang een Abraham of Sarah gemaakt. Zij riep al jaren dat ze niet genoeg Sarah's kon krijgen als zij 50 zou worden. Dat heeft ze geweten...


 
En dan nog een detail van de beugel. Rozen, rozen, rozen. Helemaal opengewerkt, een knap staaltje werk. Dit weekend maar eens zilverpoets kopen om hem mooi schoon te krijgen.
.

6 opmerkingen:

 1. Wat een schitterend tasje, nu gelijk heb je dat je gaat kijken wat ze allemaal heeft, want het zou toch jammer zijn als dit allemaal weg zou raken.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi tasje Birgitte en het verhaal erachter is leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet teveel poetsen hoor, dan gaat het "oude" er af.
  http://ineke-rens.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou ook niet teveel poetsen. Ga je er ook nog een tasje over de voering maken. Prachtige beugel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige beugel. Ik zou hem niet glimmend poetsen. Hij is juist nu zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.