Pagina's

zaterdag 4 augustus 2012

Kookboeken

Ik kook graag, maar ja wat wil je met een kooklerares als moeder. En in mijn keuken staat dan ook een behoorlijke stapel kookboeken. Kijk maar.


En dat is nog niet alles, want op de plank er boven staat nog een klein rijtje. En een kastje puilt uit van de boekjes, folder, tijdschriften met recepten. Ja, ik moet ze nog een keer sorteren, scheuren en in een map doen.


Oh, ik zie nu dat het basiskookboek dat ik van mijn moeder kreeg (het Haags kookboek) er niet bij staat. Het is al een oud boek, maar de basistechnieken staat er goed in uitgelegd.
Overigens is het allerleukste kookboek het boek dat we bij ons huwelijk kregen. Mijn schoonzus en moeder had iedereen die kwam een briefje gestuurd met het verzoek om hun lekkerste recept in te sturen. En een persoonlijk briefje er bij. Wat kwamen er een lieve briefjes en leuke recepten. Iedereen had goed zijn/haar best gedaan. Moeder en schoonzus bundelden alles in plastic mapjes in een klapper. Dit is het begin van de klapper.


En een paar recepten wil ik laten zien. Kijk deze is van een vriend van DH. Vroeger hadden ze beiden een landrover en gingen samen naar veel evenementen. Vandaar het landrovertje op de wafels.


En dit recept is het dierbaarste. Van mijn petekindje en haar broertje. Ook die moesten natuurlijk een recept inleveren. En een lekker recept....


Ik heb het nog niet uitgeprobeerd. Wel om te maken, maar nog niet om te eten.

.

4 opmerkingen:

 1. Dat hebben we dan gemeen. Ik heb ook zo'n stapel kookboeken en er kan er altijd nog wel een bij. Wat een leuk huwelijksgeschenk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik heb een grote stapel kookboeken. Heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een erg leuk idee al die recepten op je trouwdag verwerkt in een boek.
  Ik heb ook nogal wat kookboeken, maar het probleem met zoveel boeken is dat ik telkens vergeten ben waar een bepaald recept nou ook weer in stond.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat bijzondere kookboek, vooral de zandtaartjes! Hier ook twee planken vol prachtige kookboeken, maar helaas niet voor mij maar voor DP, die kan echt goed koken, ik ben meer van de Hollandse pot! Geniet maar van al dat lekkers, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.