Pagina's

donderdag 16 augustus 2012

Uil (Eule) (owl)

Velen van jullie vinden uilen bijzonder leuk. En ik heb er een gekregen van Kerstin, maar daar later meer over. Ik wil eerst een paar spreekwoorden over uilen laten zien. Voor mijn buitenlandse lezers heb ik er de Engelse uitleg achter gezet tussen haakjes. De vertaling van het spreekwoord zal erg vreemde dingen opleveren.

FOR MY FOREIGN READERS
Below you wil read some Dutch sayings about owls. When you use the translator on this blog, it will give some very strange translations. Therefor I put the meaning of them between brackets behind it.

Hij is een uil ( he is a fool)
Wat baten kaars en bril als een uil niet ziet en wil (it's useless to teach someone if he doesn't want to learn)
Een uiltje knappen (taking a nap)
Uilen naar Athene dragen (to do useless work)

En dan de uil die ik deze week kreeg. Hij kwam helemaal uit Duitsland aanvliegen. Heerlijk kleurrijk en supermooi.


Kerstin had een superleuke verloting op haar blog. Een uilentasje voor je telefoon. Hij zag er echt leuk uit, dus besloot ik een gokje te wagen. Maar deze uil was helemaal niet van plan om naar Nederland te gaan. Hij vond het in Duitsland veel te goed. Dus Kerstin moest een nieuwe 'vangen'. En dat is deze hierboven geworden. Is die leuk of is die leuk? Heerlijke zomerse, vrolijke kleuren. Geweldig. In het zonnetje zie je het nog beter, kijk maar mee.


Ik ben er helemaal blij mee, maar heb een (luxe) probleem. Het is bedoeld voor de telefoon, maar mijn telefoon is veel te klein, die past er wel twee keer in.
 

Het fototoestel past er ook niet in, dat is weer te groot. Maar mijn moeder had onlangs een nieuwe superhip, klein fototoestel gekocht. Dat zou er weer wel in passen. DH eens lief aankijken. Het duur nog even, maar mijn verjaardag komt er ooit weer aan....

Liebe Kerstin herzlichen Dank für den wunderschönen Tasche. Ich liebe es. Die Farben sind richtig herlich. Herzlichen dank Die Eule wird bei uns ein gutes Heim haben.

Kerstin maakt hele leuke dingen. Dus bezoek haar blog maar eens, klik hier, en zeg even gedag en dat je haar via mijn blog bezoekt. Dat stelt ze zeker op prijs.
.

6 opmerkingen:

 1. Wat een schattig etui is het. Ik begrijp dat je er blij mee bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Enig tasje en de steken van haar machine zo goed gebruikt! Misschien binnenkort ook een modern mobieltje? Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldig tasje en een heel mooi uiltje....staat vast heel goed bij je nieuwe fototoestel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Birgitte,

  Wat een mooi uil-hoesje voor ...:-) Tijd brengt raad zeggen ze hé :-)

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De naamgeving "Uil (Eule) (owl)" is zeker goed geselecteerd met betrekking tot het kader kleurplaat
  roodkapje. Het moet gezegd worden dat ik jouw stukje voorts ook prettig
  heb gelezen
  My page vliegtuig kleurplaat

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.