Pagina's

dinsdag 5 maart 2013

Bloemetje


Dit bloemetje kreeg ik een tijdje terug met mijn verjaardag. En het staat er nog steeds goed bij. De lelies zijn nog niet open. Gelukkig maar, want die geven zo'n vieze, nare vlekken in stof. Ik heb nog geen vlekken in mijn kleding of stoel er van gekregen. Maar hebben jullie een goede tip hoe je dat stuifmeel er uit krijgt? Voor het geval dat het nog gebeurd?


.6 opmerkingen:

 1. hoi,
  Zodra het stuifmeel ergens aan zit, niet wrijven, maar met een stukje plakband of pleister eraf "plakken". Het plakband er op plakken en voorzichtig los trekken. Soms moet je het twee keer doen, als je er maar snel genoeg bij bent. In het ziekenhuis deden we dat ook altijd. op je witte uniform is zo'n plek ook heel smerig.
  Groetjes
  José

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als de lelies open gaan knip ik er de stuifmeeldraadjes uit. Minder mooi, maar wel veiliger. Het is een mooie bos.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een mooie vers boeket geweest dat je er nog van kan genieten. Bij ons staan de lelie's vaak wat hoger of naar achteren geschoven zodat we ze niet echt aanraken met langs lopen. Ik kan me herinneren dat we vroeger ook de meeldraden eruit knipte zodra ze "open" gingen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. meeldraden er meteen uitknippen....... Mijn oma was rigoreuzer, die gooide de bloemen meteen weg..........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou van lely's. Wat een mooi boeket, het lijkt wel een vlam, prachtig!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zoals de eerste reactie al zei de stuifmeel er af schuieren en dan in de zon hangen , Gegarandeerd dat alle vlekken eruit gaan. Deze tip heb ik ooit gekregen van een bollenteler.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.