Pagina's

zaterdag 2 maart 2013

Bom d'Alsace

Blok 5 is al weer opgestuurd. Ik ben er nog druk doende mee, want er zitten een paar lastige Y-naden in. Ik vind ze in elk geval lastig. Het is dus nog niet klaar. Maar in dit berichtje wil ik jullie laten zien hoe ik mijn mobiele werkplekje inricht. Alle spullen voor deze BOM heb ik in een plastic doos van X**** opgeslagen. Per project gebruik ik zo'n doos, een platte. En die kan ik goed stapelen. Ik wil er nog een soort label op maken met wat er in zit. Of gewoon een hoesje er tegen aan plakken, waar ik een papiertje met de naam in kan schuiven. Ik heb er ook een stukje bakpapier in liggen. Handig om vlies tegen het stof te strijken voor de stitcherie. En het lintje schuif ik er steeds om en af. De doos is iets groter dan A4, dus de patronen passen er uitgevouwen in.


Dus in de doos zit alles, maar als ik aan het werk ga, dan gebruik ik de doos ook als mobiele werkplek. Ik patch meestal voor de TV. Gezellig met DH naast me op de bank. En dan moet het ook snel weg te nemen zijn. Op het deksel leg ik alle stukjes al bij elkaar klaar. Kijk zo. Door de ribbels, rolt het spul niet weg.


Het deksel leg ik gewoon op tafel neer. En dan heb ik alles bij de hand. Hier ben ik nog de stukjes aan het tekenen op het stof. En ja daar gebruik ik graag een geo bij. Want ik kan namelijk niet zo goed recht knippen. Nooit goed geleerd op de kleuterschool. Dus de malletjes zijn niet altijd kaarsrecht.


En als de ruimte op tafel nodig is, bv. voor wat lekkers, of omdat ik gewoon wil opruimen en naar bed wil, dan is alles snel op het deksel gelegd. En het deksel zo op de doos, al dan niet vastgeklemd. En als ik zorg dat mijn schuurpapier bovenop ligt, kan er ook niets afwaaien of verschuiven. Superhandig vind ik zelf. 

Hoe hebben jullie je werkplekje op de bank of zo ingericht?

.

6 opmerkingen:

 1. Ziet er handig uit! Ik schuif elke keer met iets anders, wat ik op dat moment handig vind, heen en weer. Tussen tafel, bank, hoekje, maakt niet uit.
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal een schitterend quilt worden succes met dit blok
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel georganiseerd uit. Ik heb mijn projecten in zo'n kartonnen koffertje. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gedaan en handige dozen! Ik werk meestal aan de tafel of in mijn hobbykamer, bijna niet met de hand en zeker niet zo georganiseerd.
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goed geregeld met zo'n bak...........ik werk altijd aan verschillende dingen dus ik heb verschillende bakjes ne mandjes. Een met haakwerkje, breiwerk, sokken, quiltblok, viltpop enz enz

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.