Pagina's

vrijdag 1 maart 2013

Hoe is het toch met . . .

de gupjes? Goed, ze groeien best. Kijk maar.


De grote guppen zijn allemaal uit het zicht, dus durven de kleintjes aan de voorkant te komen. Ze zwemmen in het midden zo net onder de kin van het beeld. Ik heb ze zodanig getraind dat ze naar boven komen zwemmen als de lamp in de bak aan gaat. Ze denken dan dat ze te eten krijgen.
Maar rustig voor de foto poseren lukt nog niet zo. Mijn schoonzus zegt dan ook dat guppen een geheugen van drie seconden hebben. Alles wat eerder gebeurde, zijn ze al vergeten. 

Je ziet ook meteen dat ik hun leefomgeving wat opgeleukt heb. Al weet ik niet of zij daar oog voor hebben. Een paar bruine planten eruit, en frisgroene er in. Zuurstofplanten erin, kunnen de kleintjes goed in schuilen voor de grote. Die laatste willen hun jongen nog wel eens opeten als ze de bak te vol vinden....
En voor ons een kitschie-kitsch beeld van een Griekse godin. Het geheel krijgt zo het aanzien van het verdronken land van Atlantis. Geinig he?


.

4 opmerkingen:

 1. Je aquarium ziet er leuk uit. Daar kan je lang naar kijken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Vroeger kon ik uren zitten staren naar het aquarium van mijn vader.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er gezellig uit;)
  fijn weekend, Annelie

  en bedankt voor je reactie op mijn blog

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd heerlijk om naar te kijken zo een prachtig acquarium!

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.