Pagina's

zaterdag 31 augustus 2013

Chateau Hexagon

Een tijdje geleden liet ik op facebook een doosje met hexies zien. Mensen die zelf niet met stofjes werkten, vroegen meteen wat ik aan het doen was. Stofjes-mensen wisten dat natuurlijk. Hexjes maken.

Die ieniemienie hexjes heb ik voor dit nodig.Omdat ik gisteren ziek was, mocht ik van mezelf aan een nieuw project beginnen. Je moet jezelf toch verwennen als je alleen ziek thuis bent op je vrije dag.


Detail, let eens op al die Franse knoopjes in de boom.


En ondanks dat ik ziek was, heb ik deel 1 afgekregen. Eerlijkheidshalve moet ik wél vertellen dat ik daar stiekem al een beetje eerder aan gewerkt had. Als je niets kunt doen, kun je altijd nog handwerken.  En krijg je toch wat gedaan.


Detail: de applicatie is echt dikker, geeft een mooi effect.


Normaal appliceer ik deze kleine lapjes met een festonsteek. Dat ziet er ook een beetje shabby uit, wat precies bij de stijl van Lynette Anderson past. Deze keer koos ik er voor om ze gewoon te appliceren, met naad dus. Heet dat 'needle turn applice'??? Wat zijn de stukjes dan klein. Ik zie duidelijk wel stukje het eerste aan de beurt was en welke daarna. Oefening baart kunst.

Wat ik er van geleerd heb is dat ik zeker geen nylon garen meer wil. Dat is super glad, glijdt uit het oog van de naald. Hoe vaak ik deze keer niet de draad opnieuw in de naald moest doen.....    Ik ben de tel kwijt geraakt.

Het glijdt wel lekker door het stof heen, maar je kunt de draad ook niet gemakkelijk vasthechten, ze glijdt ook dan weg. Ik had geen ander garen meer in de goede kleur. Dus nam ik borduurgaren. En dat ging ook prima.

Ergens las ik dat je katoenen garen voor katoenen stoffen en nylon garen op nylon stoffen moet gebruiken. Klopt dat? En werkt dat dan wel bij nylon? Of glijdt het ook dan weg?
Wie heeft er ervaring?.

3 opmerkingen:

 1. neem eens een kijkje bij Patch & Stitch. Onder superior threads bobs applique garen...
  Het zijn spoelrolletjes, meerdere in een pakje, heb je meteen verschillende kleuren ;-)
  Weet je wat erg is ? Dat onze Goof ontmoeting al bijna weer een jaar geleden is !
  Waar is dat jaar HEEN ????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hoor, ik heb de andere berichtjes van je Chateau Hexagon gevonden! Mooi, mooi, mooi, maar wat een priegelig werk, niets voor mij, ik word kriegelig van dat priegelig ;-), maar ik vind het een pracht resultaat!
  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.