Pagina's

zondag 12 januari 2014

CAL 2014

Jawel, ik ben ook bezweken voor de uitdaging om mee te doen met de CAL 2014. Wel op z'n Bietjes. Ik maak geen deken, maar een kussen van de patronen. En waarschijnlijk worden dan meer kussens, want als ik alles aan elkaar zou haken zou het meer een sjaal worden. En dat ik nou ook niet de bedoeling.

Dus kleurtjes gehaald, niet helemaal de kleurtjes die ik wilde, maar wel prachtige kleuren. En kijk de eerst 5 toeren zijn gehaakt.


Op de foto zie je dus mijn hele werk. Ik heb 3 x het basispatroon van 24 lossen genomen en dat was net genoeg voor een kussen. Ik haak vrij los, dus voor dit garen, waar naald 3 - 3,5 voor staat, haak ik met naald nummer 3.

Heb je ook die handige tip gezien om je werk veilig in de tas op te bergen? Haal een clip door de lus!! Zo'n clip waar je zakken mee dicht kunt maken, zodat de inhoud vers blijft. Bij het grote blauw-gele warenhuis hebben ze die in grote en kleine maten. Dit is de kleine versie. Geniaal. Op deze manier kan ik veilig mijn werk in de tas gooien bij het garen, zonder bang te zijn dat het per ongelukt uitgehaald wordt, of zonder een loei-grote lus te maken, die weer met het garen in de knoop raakt. -> echt gebeurd en niet leuk.


En dit zijn dan ook meteen alle kleuren. Ik heb er 3 gekozen. Ik ga ze niet op volgorde gebruiken, maar ga kijken hoe het patroon uitkomt en ze dan inzetten. Kijk maar naar het grannystreepje. De eerste en de tweede dezelfde kleur en daartussen een contrastrerende. Op die manier komt het patroon goed tot zijn recht. Ik ben nog aan het twijfelen om er een vierde kleur bij te halen. Ik zit te denken aan donker (of wat lichter) grijs. Wat vinden jullie?


.

8 opmerkingen:

 1. Mijn mysterie quilt van Bonnie Hunter is gemaakt in turquoise, paars, wit, grijs en zwart. Twijfel je over die combi? Niet doen! Het is mooi.... kijk maar op mijn berichtje van 6 januari op mijn blog...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik drukte op verkeerde knop, bericht was nog niet klaar.... Ik wilde ook nog zeggen dat je sonnensegel erg mooi geworden is. Sterker nog...jouwe is veel langer en ik ga het ook nog langer maken. Ik had ook nog garen over maar was gestopt omdat ie af moest om de kerst! Ik ga de steken weer opnemen en weer verder. En ik ben ook weer aan het haken! Geen deken, want die quilt ik liever, maar granny's! Had al 30 jaar geen haaknaald meer aangeraakt..... maar is weer zó leuk!

  Groet,
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hé zo'n virus waar je je niet ziek door voelt. Leuk idee trouwens om er kussens van te gaan maken. Ik zou voor (licht)grijs kiezen als je er een kleur bij wilt, maar ik vind deze drie ook al mooi combineren.
  Groetjes weer
  marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het nu al een mooie kleurencombinatie. Ik houd wel van deze virussen. Ben zelf ook besmet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een donkere zandkleur zou ik wel mooi vinden.
  De kussens worden vast heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind hem heel mooi, maar het lijkt wel of de onderste 2 rijen groter zijn. Bedankt voor je tip van het rood, ik houdt het in de gaten, ik had een kleuren schema laten maken en daar zit veel rood in, nu komt er ook nog zwart bij, en onze bank kan het rood wel hebben die is effen zwart.
  Ik zal jouw blog even onder mijn favorieten zetten bij mij, dan zie ik je vorderingen.
  Groetjes jacoline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou er nog een lichtgrijze bij doen om het contrast van het witte iets minder scherp te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo,

  Mooi begin al en een kussen van maken, dan ben je lekker uniek daar in toch :-)

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.