Pagina's

donderdag 16 januari 2014

God Jul

God Jul, in januari??? Dat is erg vroeg nietwaar? Maar je kunt nooit te vroeg zijn voor kerstmis. Toch is het niet mijn bedoeling jullie nu al een goed kerstfeest te wensen. Deze God Jul slaat op de borduurpatronen die Vanaf 1957 zo'n 40 jaar lang ieder jaar door Inger Palmgren werden ontworpen. Prachtige patronen, duidelijk met een Zweedse saus. Heerlijk. Voor en na borduur ik ze. Ze zijn best bewerkelijk, maar zo leuk om te maken. En er is er weer eentje af.


Het jaar 1996 deze keer. De vierde adventszondag. Het meisje steekt juist het vierde kaarsje aan. Haar jongere broertje kijkt geïnteresseerd toe. Hij heeft een popje in zijn hand, wat ik meer op een aapje vind lijken. Het originele patroon heb ik een beetje aangepast. Enerzijds door een foutje, het borduurwerk is op onverklaarbare manier 1 kruisje breder geworden. Ik heb nog niet ontdekt waar ik de fout in ben gegaan, maar heb het patroon gewoon wat aangepast.

Maar de stoel heb ik bewust aangepast. De rechterachterpoot was niet op het patroon weergegeven. En dat vond ik raar, een stoel die op drie poten staat. Kan bewust zijn, dat het gewoon zo'n gammel ding is, waar herinneringen aan kleven, en je dus geen afstand van kan doen. Maar die herinneringen had ik niet, Dus ik 'timmerde' braaf een vierde poot aan de stoel, zodat ie weer stevig staat. Het gevaar is nu natuurlijk wel dat het jongere broertje op de stoel kan klimmen om aan de kaarsen te zitten......
Tja, blijkt maar weer dat je kinderen NOOIT alleen in een kamer met brandende kaarsen moet laten. Veels te gevaarlijk.


.

6 opmerkingen:

 1. Ik ben er zelf nooit aan begonnen, maar heb er wel veel op het blog van Joke uit Zweden zien staan. Echt genieten. Ik vind ze erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi!!! Goed idee om de vierde poot van het stoeltje te borduren, zo ziet het er tenminste 'normaal' uit ;-)
  Groetjes weer
  marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig bordurwerk is het. Tijdloos mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. och wat leuk zeg! Enne..ik zie je aanpassing niet hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend leuk! Ik heb zitten googelen en heel wat "jaargangen" gevonden die ik ook erg mooi vind. Ik kon alleen nergens vinden waar je de patronen kunt kopen/vinden. Heb jij een idee?

  Groet,
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.