Vet een muffinblik (of aparte vormpjes) in met boter (of olie zoals ik gedaan heb). In iedere vorm doe je een stukje bladerdeeg, zodat het goed bedekt is. Er moet een bakje ontstaan. De vulling maak je door de blauwe schimmelkaas te verkruimelen in een bakje ricotta. Versgeknipte bieslook en de creme fraiche erbij en roer alles goed door elkaar. Maak het eventueel op smaak met wat peper en zout.
Doe dit mengsel in de bladerdeegmuffingbakjes (scrabblewoord). En zet het geheel in een voorverwarmde over. Laat dit ca. 15 minuten op 180 graden bakken. En dan jummie, smullen maar. Heel erg lekker warm. Wij hebben niet de kans gekregen om te kijken of het ook koud smaakte. Laat maar horen als het jullie wel gelukt is.
Ik heb ook een supergrote muffin gemaakt. Dit smaakt ook goed, maar de kleintjes zijn uiteraard lekkerder en vooral handzamer.
.
Je bent goede bezig met al die recepten, maar ik probeer nog 10kg af te vallen, dus ik doe even niet mee (lol) groetjes Tilly
BeantwoordenVerwijderenik wil net wat aan mijn onderkinnen gaan doen, maar heel verleiderlijk:)
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit. Krijg meteen trek.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Joke
Ps heb een nieuwe site