Het was namelijk een wortel-ananassoep. Ik had bij mijn favoriete goedkope winkel een receptenboekje gekocht met allerlei aparte recepten. De maakster, Veronique Chapacou, heeft een klein boekje geschreven met de titel: "Zoete varianten van hartige recepten en vice versa". Vooral de ondertitel "Culinaire kunstwerkjes voor wie van tegenstellingen houdt" fascineerde mij.
Veronique houdt van tegenstellingen in haar eten. Koud met warm tegelijk, zoet en zuur. Wat dacht je van een pasteitje met kersen, gazpacho van frambozen, sacristiekoekjes, gevulde pastarolletjes in aardbeiensaus en dus wortel-ananas-soep.
Dit is de soep vlak voor het eten, met wat koriander er op.
Sorry, maar ik heb geen foto waar de soep als soep herkenbaar is,
je zult me op mijn woord moeten geloven. Het gelei-achtige dat je ziet/zag is dus de ananas en de wortels die gestaafmixed is.
De wortel-ananas-soep heb ik dus uitgeprobeerd. Ze is inderdaad erg zoet (DH vond hem te zoet en heeft er wat sambal in gedaan, ook lekker). De soep gaf een explosie van smaken, heel apart, een smaaksensatie in je mond. Je verwacht een gewone soep, maar je proeft iets anders. Ik vond de soep wel lekker.
Wil je hem ook maken. Hier volgt het recept.
Voor vier personen heb je nodig:
- 230 gram wortels (ofwel twee flinke winterpenen)
- 2 sjalotjes (ik nam 1 grote ui)
- 320 gram ananas (ik nam verse, maar blik kan ook)
- 1 bouquet garni
- 1 tl. komijnzaad
- zout
- 1 el. koriander
- 3 el. ahornsiroop (had ik niet dus er uit gelaten)
- peper
Wortels schrappen en in stukken snijden, ananas in stukken snijden, sjalotjes (of ui) in stukken snijden. Dit hoeven geen nette stukjes te zijn, mag best grof. Alle stukken in een grote pan doen met 800 ml. water. Komijn en zout toevoegen en het bouquet garni. Dit laatste is een bundeltje kruiden dat je voor de smaak in de soep hangt en voor het eten verwijderd. Ik heb wat peterselie, wat selderij, 1 takje tijm en 2 blaadjes laurier genomen. Je kunt het met een touwtje bijeen binden, maar ook in een thee-ei mee laten trekken.
Soep in wording 15 minuten laten trekken. Daarna het bouquet garni verwijderen en de rest pureren met de staafmixer tot een gladde substantie. Op het laatst nog peper en koriander toevoegen.
Eet smakelijk. En laat je me weten wat jij er van vond?
.
yammy!!!! dat lijkt me echt superlekker:)
BeantwoordenVerwijderenat zou ik dus nooit geraden heben. Het is dan ook wel een heel aparte soep.
BeantwoordenVerwijderenIk had het niet geraden (ik dacht aan een glas bier) Soep is echt niet in mij opgekomen. Lijkt me een lekker soeppie
BeantwoordenVerwijderenoriginele soep, ga ik nog eens uitproberen. bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenLijkt me lekker, als ik het ga maken weet ik het hier te vinden!
BeantwoordenVerwijderengroetjes