Pagina's

zondag 21 augustus 2011

Kikkertje

Met zoveel zon en ook regen schiet het onkruid de tuin uit. Dus regelmatig gaan DH en ik in onze vakantie toch maar onkruid wieden. Allerlei beestjes vinden dat eigenlijk helemaal niet leuk, want zij hebben er een mooie schuilplaats. Zo ook dit kikkertje (of is het een klein padje?).


Het diertje was niet groter dan een centimeter of 3-4. Hij hupste vrolijk voor ons uit. Waarschijnlijk doodsbang voor die grote enge wezens (wij dus). Ik vond hem wel schattig en zette hem op de foto.


Toen ik naar binnen ging voor een bordje water (het was erg warm en ik was bang dat ie uitdroogde), ging hij er tussen uit. Althans DH had er niet meer op gelet en was hem kwijt. Jammer, dan maar geen water.

Aanvulling:
Het is nu 9.11 uur. En waar is de afgesproken 30 graden (oke, 29 graden dan) ??? Het regent nu !!!!!!!

Update 09.24 uur: het onweerde, bliksemde en donderde. En de regen kwam met bakken uit de lucht. Maar nu is het al weer over. Zag net de buurman rennen om de parasol nog snel dicht te doen.
.

9 opmerkingen:

 1. Leuk hè, die kleine padjes! Maar ze weten zelf prima water te vinden hoor, hij redt het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is zeker goed weer voor de padjes. In onze tuin vind je overal die hele kleintjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb goed moeten zoeken op de foto naar het padje. Enne....komt het weer deze kant op? Het is hier ook bewolkt met af en toe een druppel.
  Jammer, want in de straat bij mij achter hebben ze vandaag buurtfeest.
  groetjes en nog een fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het padje of kikkertje zal nu wel water genoeg hebben, lief dat je hem water wilde geven, respect voor de natuur hebben vind ik zo belangrijk, Ook het allerkleinste. Ik had van de week de ramen gezeemd en er viel een spin naar beneden tussen de verwarming, normaal gesproken zou ik hem naar buiten gooien, andere dag had hij weer een heel spinneweb gemaakt. en ik vond het zo zielig om het weer kapot te maken. Hij hangt er nog.. jammer genoeg vangt hij geen vliegen dat zou dan wel weer handig zijn.

  grtjs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hadden gister-avond ook nog even een was gedraaid om hem vandaag lekker in de zon te hangen..... Nu lijkt het erop dat hij toch zijn best gaat doen maar de was buiten hangen zal ik maar niet doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, werd vanmorgen wakker van onweer, dat eigenlijk voorspeld was voor vanavond. Dus lekker opgeruimd weertje!! Geen regen en alleen maar zon...Záááálig. knufz...peebee (heb gezocht maar kan de kikker niet vinden)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zijn ze hé. hier huppelen ze ook in de rondte, Simba word helemaal tureluur van ze (lol)
  Fijne avond groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. bij een kikker moet ik altijd aan herman brood denken:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk als je die hele kleintjes tegen komt in de tuin. Vaak zijn het bruine kikkers die je op het droge ziet. Ze leven het liefst buiten de vijver, mitst de grond maar drassig of nat is. Padden zijn niet zo snel als kikkers. Die zijn veel trager en het verschil is dat een pad echt slijmeerig is als je hem oppakt en een bruine kikker eigenlijk alleen maar kil aanvoelt.
  Wat kan helpen is ergens een (nat) stuk plastig ik een frommel neer te leggen. Daar kruipen ze vaak in of onder en het plastic blijft heel lang vochtig.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.