Pagina's

dinsdag 30 augustus 2011

Cross-stitch wedding

Ik ben al een aantal jaren getrouwd. Maar zouden we nu trouwen dan zou ik het misschien gebruiken. Als mijn partner zich daarin zou kunnen vinden uiteraard. En waarschijnlijk zou hij het niet willen.


Ik vond namelijk hier ontzettend leuke uitnodigingen en andere dingen met kruissteek patronen. En al ben ik getrouwd, ik heb ze toch gedownload. Ze zijn ongetwijfeld ook bij andere gelegenheden te gebruiken.
.

zondag 28 augustus 2011

Kaasmuffins

Vandaag een superlekker en hartig recept. En ook heel gemakkelijk te maken. Je hebt nodig: 200 gram ricotta, 60 gram blauwe schimmelkaas, bieslook en bladerdeeg. En eigenlijk ook 2 eetlepels creme fraiche, maar ik heb dat niet gebruikte. Ik was het vergeten mee te nemen uit de supermarkt. Om je alvast lekker te maken zie je hier het resultaat.


Vet een muffinblik (of aparte vormpjes) in met boter (of olie zoals ik gedaan heb). In iedere vorm doe je een stukje bladerdeeg, zodat het goed bedekt is. Er moet een bakje ontstaan. De vulling maak je door de blauwe schimmelkaas te verkruimelen in een bakje ricotta. Versgeknipte bieslook en de creme fraiche erbij en roer alles goed door elkaar. Maak het eventueel op smaak met wat peper en zout.

Doe dit mengsel in de bladerdeegmuffingbakjes (scrabblewoord). En zet het geheel in een voorverwarmde over. Laat dit ca. 15 minuten op 180 graden bakken. En dan jummie, smullen maar. Heel erg lekker warm. Wij hebben niet de kans gekregen om te kijken of het ook koud smaakte. Laat maar horen als het jullie wel gelukt is.

Ik heb ook een supergrote muffin gemaakt. Dit smaakt ook goed, maar de kleintjes zijn uiteraard lekkerder en vooral handzamer.


.

zaterdag 27 augustus 2011

Bramenijs

Onze bramenstruik heeft er zin in. Er hangt volop lekkers aan. Deze keer heb ik er ijs van gemaakt. In het recept stond dat er slagroom in moest (uiteraard). Maar die van mij was boter geworden. Te lang niet gebruikt dus. Ik heb het vervangen door melk en dat ging wonderwel goed. Dit is het resultaat.


Super lekker bramenijs, minder dikmakend doordat er geen slagroom in zit. Het is ontzettend smeuïg, lijkt wel yoghurtijs, al zit er ook geen yoghurt in. DH heeft gezegd dat dit recept in mijn receptenschrift mag. Daar komen alleen recepten in die succesvol zijn gebleken.

Oh ja, jullie willen natuurlijk ook het recept hebben. Oke, je hebt nodig: 200 gram bramen, 70 gram fijne kristalsuiker, 1 el. citroensap (vers of uit zo'n handig flesje), 1 eidooier, 175 cc volle melk (ik gebruikte halfvolle) en 50 cc slagroom.

Bramen wassen en samen met het citroensap en de melk pureren. Ik heb het daarna ook nog door een fijne zeef gedaan om zo de pitjes er uit te krijgen.
De eidooier met de suiker kloppen. De slagroom (apart !!!) stijf kloppen. Alle drie de mengsels door elkaar scheppen. Goed mengen. Daarna invriezen en regelmatig omscheppen om het luchtig te houden. Of zoals ik: in de ijsmachine. Heerlijk.

Laten jullie weten of het net zo lekker was als ons ijs als je het uitprobeert?
.

vrijdag 26 augustus 2011

Stapelen


Een stapel met draadjes, dat kan alleen de stapel blokjes voor de meebreideken zijn. De stapel is groeiende, vooral de laatste tijd. Regelmatig wordt ie verhoogd, maar hij zal nog flink mogen groeien.


Er werd me gevraagd hoeveel blokken ik al af had. Nou die ziet er zo uit. Zelf vind ik het nog niet zo'n grote stapel, maar wat goed is komt langzaam (= uitspraak van DH). Hij is groeiende dus, dat komt wel goed. Dat breien is zo'n leuk werk voor de TV als mijn ogen wat vermoeider raken.

Eigenlijk kan ik al beginnen met het in elkaar zetten van de deken, ik heb zo'n blok of 10 al gemaakt. Maar ik vind die stapel zo leuk om te zien. En in ben bang dat ik niet meer zo goed opschiet als ik al begin aan het in elkaar zetten. Dat is me eerder overkomen.

Uiteindelijk wil ik er een deken van maken, dus ik kan nog even vooruit. Deze winter zullen we er nog geen gebruik van kunnen maken, maar ooit komt ie af. Misschien voor de winter van 2012-2013...
.

donderdag 25 augustus 2011

buttons

Als jullie weer eens niet de perfecte knoop kunnen vinden, kijk dan eens hier bij incomparable buttons. Ze maken handgemaakte knopen, en schattig!!!!!!! Van alleen het kijken er naar, ga je zwijmelen.

Hier vind je deb log waar je regelmatig kunt meedingen naar hun knopen.
En dit is de site waar je ze kunt bestellen. En dan willen jullie natuurlijk voorbeelden zien. Hier komen er een paar die ik zelf erg schattig vind.

Wat te denken van deze schatjes?



Of speciaal voor de kattenliefhebbers?
Ze lijken een beetje op de Mad Hatter Cat van Alice in Wonderland niet?



Och en deze passen toch geweldig in een lente quiltje?



Ze verkopen ook knopen op kaarten, klaar voor te versturen. Als het kerstmis is, mogen jullie me best zo´n kaart sturen hoor.



Maar als je liever een verjaardagskaart stuurt, dan is deze ook prima geschikt voor mijn verjaardag.......

En kwijlen jullie ook al een beetje mee...
.

Ambigram

Zelf ben ik erg gefascineerd door vormen en letters, en vooral door combinaties daarmee. Achteraf gezien had ik misschien beter een grafische opleiding moeten doen, maar het is anders gelopen. Zo vind ik ambigrammen ook erg interessant. Ik zou graag mijn naam in een ambigram zien, maar dat is me zelf tot op heden nog niet gelukt.

Een ambigram is een geschrift dat op meer manieren gelezen kan worden. Dat kan ondersteboven, van rechts naar links, gedraaid of gespiegeld zijn. Het woord of woorden blijven dan hetzelfde. Het boek 'Het Bernini mysterie' van Dan Brown maakte ambigrammen bij het grote publiek bekend. Het is een belangrijk thema in die boek. De illuminatie (zie ambigram hieronder), gebruikten dit veelvuldig voor hun boodschappen.

illuminati

De volgende twee ambigrammen zijn uit het Berninimysterie.

water

Fire

En de volgenden vond ik op internet. Er is een heus tijdschrift, die ook een wedstrijd uitschreven. De winnaar daarvond is super mooi geworden. Uiteraard staat die helemaal onderaan dit (lange) bericht met veel afbeeldingen.


ambigram

Carpe Diem

Smile

Trinity, zie je ook dat de drie-eenheid doorgevoerd is in de drie zijden?

Soms moet je heel goed kijken wat het woord is zoals bij dit Jugendstil

Leuk, je voornaam als ambigram, zoals deze voor Chris.
Wie van jullie kan deze gebruiken?

Of deze, speciaal voor Annie.


Leuk, als logo voor je cafe.


Uiteraard krijgt Da Vinci zijn eigen ambigram

Deze heb ik opgeslagen, misschien wordt ie ooit gebruikt op een dankjewel-kaartje

Speciaal voor Mozart eentje uitgevoerd met muzieknootjes
En die staan ook precies tegengesteld hoor, kijk maar na

Ik heb er zelfs een gevonden van wikipedia


En dan kan youtube niet ontbreken.
Google had ik ook ooit gezien, maar die kon ik niet terugvinden.

Dan nog een speciaal voor Joke en Miriam.


God Jul

En de winnaar is .....



Esher
Let ook op de stijl, lijkt op Esher stijl.


.

woensdag 24 augustus 2011

Tomaten

Jullie weten wel dat ik wat experimenteer met een postzegel-moestuintje. En ook links en rechts wat in potten gepoot en gezaaid heb. Wij zijn echte tomaten-eters en nou dacht ik dat het dus reuze-leuk zou zijn om tomaten uit eigen tuin te eten. En budgetvriendelijk natuurlijk. Dus zaaide ik wat tomatenplantjes. En die kwamen ook uit, maar bleven redelijk klein. Wat wil je ook, want ik 'vergat' iedere keer om ze te verpoten in een grotere bak of in de volle grond.


Vorige week heb ik ze dan toch in een groter pot gezet. Gezellig bij elkaar (of de plantjes daar wat om geven). En dit weekend zag ik zo waar tomaatjes tussen het groen. Je moet goed kijken, want het zijn ieniemienie bolletjes en hebben nog de perfecte schutkleur tussen al die groene bladeren. Maar ze hangen er.

Sorry het fototoestel stelde zelf scherp op de pot en de aarde erin.
Ze zag mijn tomaatjes blijkbaar niet door de schutkleur....

Misschien dat het toch nog wat wordt met mijn droom om eigen kweek tomaten te eten.
.

dinsdag 23 augustus 2011

The day after...

vannacht zou alles overgezet en veranderd zijn. Kijken of het ook goed gegaan is. Daarom zet ik dit riedeltje al vast klaar.

En of het nou logger, logspot of welog is. Geen idee. Het zou heel goed kunnen dat ik ooit een proeflog aangemaakt he. Alles he ik in ieder geval in zekerheid geracht. En ik kijk vandaag (23/08 dus) wel of het veranderd is. Eerlijk gezegd he ik ook geen zin om daar over na te denken. De laatste dagen van mijn vakantie zijn aangeroken en ik wil nog het een en ander doen voor ik weer moet werken.

Groetjes en tot ....
.

maandag 22 augustus 2011

D-day

Vanacht is D-Day. Mijn blog wordt omgezet door blogspot blogger.

Ik moest alles uit de zijbalken in een word-document opslaan Zij zouden voor de rest zorgen. Dus alle berichten en foto's en links en zo zouden mee moeten gaan. Ik zet meestal een serie berichten tegelijk klaar. Dus voor meerdere dagen. En ik heb er al een serie voor de komende week klaar staan. Hopenlijk gaan die ook allemaal mee, want die heb ik niet opgeslagen.

Spannend, want ik hoor allerlei verhalen dat het niet goed gaat. En natuurlijk weinig verhalen dat het wél goed gaat. Zo zijn wij dan ook weer wel. Dus afwachten wat het vanacht gaat doen.

Morgen sta ik extra vroeg op om te checken of alles goed gegaan is.
.

zondag 21 augustus 2011

Kikkertje

Met zoveel zon en ook regen schiet het onkruid de tuin uit. Dus regelmatig gaan DH en ik in onze vakantie toch maar onkruid wieden. Allerlei beestjes vinden dat eigenlijk helemaal niet leuk, want zij hebben er een mooie schuilplaats. Zo ook dit kikkertje (of is het een klein padje?).


Het diertje was niet groter dan een centimeter of 3-4. Hij hupste vrolijk voor ons uit. Waarschijnlijk doodsbang voor die grote enge wezens (wij dus). Ik vond hem wel schattig en zette hem op de foto.


Toen ik naar binnen ging voor een bordje water (het was erg warm en ik was bang dat ie uitdroogde), ging hij er tussen uit. Althans DH had er niet meer op gelet en was hem kwijt. Jammer, dan maar geen water.

Aanvulling:
Het is nu 9.11 uur. En waar is de afgesproken 30 graden (oke, 29 graden dan) ??? Het regent nu !!!!!!!

Update 09.24 uur: het onweerde, bliksemde en donderde. En de regen kwam met bakken uit de lucht. Maar nu is het al weer over. Zag net de buurman rennen om de parasol nog snel dicht te doen.
.

zaterdag 20 augustus 2011

Furoshiki

Furoshiki is inpakkunst, maar dan met stof. Zoiets als origami met stof. Ofwel hoe verpak je een cadeau. Een paar voorbeelden.

Men neme een grote lap stof (al dan niet omzoomd), en vouwen maar. Stof genoeg zou ik denken. Of je pakt zo'n boerenzakdoek. Onze voorouders namen hun lunchpakket zo mee naar het veld:


Of voor een extra leuk idee pak je een grote lap rood met witte stippeld (90 x 90 cm). En zet daar groene hoekstukken in. Zoiets. 


Als je die dan Furoshikiaans vouwt, krijg je een schattig aardbeidentasje. Zie je me al lopen?


Een super groen idee is om in plaats van die plastic tasjes altijd een lap stof bij je te hebben. En als je vaak zo'n tasje nodig hebt, dan maak je toch gewoon handvaten in de hoeken. Zoals dit:

In het filmpje op deze link zie je voorbeelden met stof. Ideaal voor een quiltcadeau.

Succes met vouwen.
.

vrijdag 19 augustus 2011

Het hangertje

Daar hangt weer een breiblokje aan. Deze keer het koffieboontjesmotiefje. Het ziet iedere keer schattig uit. Ik geniet er zelf ook van.


Close-upje om te zien hoe het patroontje er uit ziet. Verschillende foto's van de close-up mislukten. Het toestel stelt juist scherp op de dingen die ik niet scherp wil. Zoals het hangertje of de knijper of de achtergrond. Maar het is toch gelukt. Kijk maar.


Het patroontje had ik gezien bij Peetje, maar het is al een erg oud patroon. Dus je zult het op meerdere sties tegenkomen. Google maar eens wat in de rondte.

donderdag 18 augustus 2011

Onweer

Vandaag was het weer heerlijk zomer weer. Maar rond 6 uur vandaag werd het toch ineens donker!!! Dat zag er niet goed uit. Omdat het de hele dag zo'n mooi weer was, waren we veel buiten (zonder radio).

Vorig jaar en een paar maanden geleden hadden we zo'n verschrikkelijk onweer met windstoten dat de plantenpotten en zo letterlijk door de lucht vlogen. En ook nu ging het flink waaien. Dus ik ging snel in de weer om een aantal minder zware zaken naar de gevel van het huis te brengen. Toen DH uit de douche kwam, hielp hij me nog even mee.

De wind ging al snel flink te keer. En kijk eens hoe de lucht er uit zag!!!


Hier gebeurde gelukkig niets ernstigs. Maar pukkelpop, hier hemelsbreed echt niet zo ver vandaan zijn twee drie vijf doden en 71 gewonden gevallen door een tent die instortte. En terwijl ik het nu schrijf (kwart voor negen 's avonds) bliksemt het nog altijd. En rommelt het ook nog altijd. Het onweer is nog niet weg. Maar het gevaar is gelukkig geweken. Ik was nooit bang voor onweer, maar na vorig jaar zit de schrik er goed in.

PS: volgens mij zijn jullie allemaal ijsliefhebbers, want ik kreeg me toch een reacties op het verhaal van vanmorgen.
.

IJS !!!

Misschien weten jullie het al, maar ik ben gek van ijs. Om te eten dan wel. Het is een van de heel weinige dingen waar je me 's nachts voor wakker mag maken. Nou was mijn schoonmoeder deze week jarig. Op zich heeft dat niets met ijs te maken, maar ze wil meestal een dagje uit voor haar verjaardag. En nou had ze net gezien dat IJssalon Florence uit Nederweert IJssalon van het jaar 2011 geworden was. En daar wilde ze een ijsje gaan eten. Ik was natuurlijk meteen voor dat plan te vinden. DH ook trouwens.


Het weer was redelijk vriendelijk zodat we buiten konden zitten. De kaart beloofde heel veel goeds. We hadden moeite met kiezen. Schoonma liet een ijsje samenstellen van fruit en fruitijs. DH nam ook een supercoupe met allerlei vruchtenijs. En ik bedacht om voor de winnende coupe te gaan. De Macaron de Florence. Een superkeuze bleek. Kijk maar, dit was hem.


Er zat pistache-ijs in, zo zacht van smaak. En abrikozenijs. Ik houd niet van abrikozen, maar nu wel van abrikozenijs. En choco-vijgenijs (geloof ik), oh, zo hemels. Verder was de coupe gevuld met abrikozengelei onderin. Vijgengelei tussen het ijs en pistachemacarons met choco-bolletje bovenop. En de drie uitstekende witte dingen is witte chocolade.

Het glas was ook apart. Het leek een groot drinkglas, maar er zat een dubbele wand in. Het binnenstuk was kleiner en liep in een steeltje. Dus het was een soort wijnglas in een groot cola-glas. Op de foto is het niet goed te zien, maar hopenlijk begrijp je wat ik bedoel.

Kom je in de buurt dan is het beslist het omrijden waard. Als het aan mij ligt, zullen wij er ook zeker nog terug komen. Ondanks dat we een meervoudige winnaar van eerder jaren veel dichter in de buurt hebben.
.

woensdag 17 augustus 2011

Christmas Fun, deel 5

Mensen bedankt voor het meeduimen en de kaarsjes. Blok 5 én blok 4 van de Christmas Fun zijn inmiddels in Huize Bietje aangekomen. Blok 4 met de engeltjes is zo'n schatje. Daarvoor had ik een flink breed stuk achtergrondstof voor nodig. Uit het stoffenpakket van The Log Cabin had ik wel ecru stoffen gekregen, maar daar was al in geknipt (door mij) en er was geen stuk meer zo groot. Dus besloot ik met blok 5 te beginnen.

Oh, oh, wat zitter er een kreukels in, ik had het echt moeten strijken voor de foto.
Maar ja, strijken is echt niet mijn hobby. Dat doe ik zo min mogelijk, ook met lapjes.


Blok 5 is een heel snel blok. Het is alleen borduren/stitchen en een klein beetje appliceren. Dus trok ik mijn lichtbakje weer te voorschijn en begon met dit blok. Uiteraard zou Bietje Bietje niet zijn als ze niets veranderde. De sterren op dit blok zouden in wit of creme gestitcht moeten worden, maar dat zou helemaal niet te zien zijn als het klaar was. Dat vond ik ook weer zonde. Ben dus na gaan denken en zoeken in mijn borduurgarenkist. En uiteindelijk (na raadpleging van DH) heb ik gekozen voor zilver. Prachtig toch, kijk maar op de detailfoto's hieronder.


De kerstsok. Hier kun je goed 'zien' dat wit op deze ecru achtergrond niet echt goed te zien is. Misschien moet ik daar nog wat aan doen. Een randje met één rood draadje (in plaats van de gebruikelijke twee???)


Het engeltje in de top van de wankelige boom. Ze is met zilverdraad vastgezet. En dat draadje is aan de voorkant gestrikt, maar dat is niet zo goed te zien. De bedoeling was dat er zo'n schattig zilver strikje te zien was. Maar dat is zo'n raar knoopje aan de voorkant van het engeltje geworden. Misschien wil ik dat ook nog veranderen, ik zie nog wel.


En een close-up van de sneeuwster in zilver. In het daglicht fonkelt hij niet echt, maar 's avonds in het kunstlicht schitteren de sneeuwvlokken echt. Ziet er dan heel goed uit.


Ik ben nu wel aan het kijken om ook zilveren accenten in de andere blokken te maken, om zo meer eenheid in de blokken te krijgen. Denken jullie met mij mee hoe ik dat kan?


Inmiddels heb ik ook een stuk achtergrondstof gevonden in mijn bescheiden voorraad dat groot genoeg is voor de engeltjes. En oh, wat is het leuk om daar aan te werken. Anderhalf engeltje is af, maar dat laat ik een andere keer zien.
.

dinsdag 16 augustus 2011

Oplossing

Grappig, mijn lezers zijn blijkbaar voornamelijk lapjes-mensen. Velen dachten dat het raadseltje van gisteren een lapje was, al dan niet zelf geverfd. De sinaasappeljam van Aart zat er dicht bij, maar was ook niet goed. Jullie hadden het allemaal mis. Het was ook ontzettend moeilijk hoor. Ik had ook niet verwacht dat het geraden werd.

Het was namelijk een wortel-ananassoep. Ik had bij mijn favoriete goedkope winkel een receptenboekje gekocht met allerlei aparte recepten. De maakster, Veronique Chapacou, heeft een klein boekje geschreven met de titel: "Zoete varianten van hartige recepten en vice versa". Vooral de ondertitel "Culinaire kunstwerkjes voor wie van tegenstellingen houdt" fascineerde mij.


Veronique houdt van tegenstellingen in haar eten. Koud met warm tegelijk, zoet en zuur. Wat dacht je van een pasteitje met kersen, gazpacho van frambozen, sacristiekoekjes, gevulde pastarolletjes in aardbeiensaus en dus wortel-ananas-soep.


Dit is de soep vlak voor het eten, met wat koriander er op.
Sorry, maar ik heb geen foto waar de soep als soep herkenbaar is,
je zult me op mijn woord moeten geloven. Het gelei-achtige dat je ziet/zag is dus de ananas en de wortels die gestaafmixed is.




De wortel-ananas-soep heb ik dus uitgeprobeerd. Ze is inderdaad erg zoet (DH vond hem te zoet en heeft er wat sambal in gedaan, ook lekker). De soep gaf een explosie van smaken, heel apart, een smaaksensatie in je mond. Je verwacht een gewone soep, maar je proeft iets anders. Ik vond de soep wel lekker.


Wil je hem ook maken. Hier volgt het recept.
Voor vier personen heb je nodig:
- 230 gram wortels (ofwel twee flinke winterpenen)
- 2 sjalotjes (ik nam 1 grote ui)
- 320 gram ananas (ik nam verse, maar blik kan ook)
- 1 bouquet garni
- 1 tl. komijnzaad
- zout
- 1 el. koriander
- 3 el. ahornsiroop (had ik niet dus er uit gelaten)
- peper


Wortels schrappen en in stukken snijden, ananas in stukken snijden, sjalotjes (of ui) in stukken snijden. Dit hoeven geen nette stukjes te zijn, mag best grof. Alle stukken in een grote pan doen met 800 ml. water. Komijn en zout toevoegen en het bouquet garni. Dit laatste is een bundeltje kruiden dat je voor de smaak in de soep hangt en voor het eten verwijderd. Ik heb wat peterselie, wat selderij, 1 takje tijm en 2 blaadjes laurier genomen. Je kunt het met een touwtje bijeen binden, maar ook in een thee-ei mee laten trekken.
Soep in wording 15 minuten laten trekken. Daarna het bouquet garni verwijderen en de rest pureren met de staafmixer tot een gladde substantie. Op het laatst nog peper en koriander toevoegen.


Eet smakelijk. En laat je me weten wat jij er van vond?
.

maandag 15 augustus 2011

Raadseltje

Weten jullie wat dit is???


Nee geen sinaasappel, ook geen close-up van de zon die nu niet schijnt.
Ik laat jullie nog lekker in spanning en vertel niet wat het is.
Morgen komt de oplossing.
.

zondag 14 augustus 2011

Lapjes

De lapjes van de stoffenclub vielen vorige week weer op de mat. Heerlijk zomers felle kleurtjes. Eigenlij kniet zo mijn kleurtjes. Maar toch weer leuk. Ze passen uiteraard weer prima bij elkaar.

Ik zal toch eens bedenken wat ik hiermee ga doen. Het is genoeg voor een kleiner werkje. Hebben jullie ideetjes of patroontjes???