Pagina's

zondag 24 januari 2010

BOM Under the Sea, update 2

Het is weer tijd voor een update van deze BOM. Ik vind hem steeds leuker worden. Cheryl, de maakster van deze BOM, heeft een speciale button gemaakt. Deze mag ik in mijn blog zetten, dan kan iedereen snel naar haar BOM toe om hem zelf ook te maken. Ze heeft ook beloofd om regelmatig te komen kijken naar mijn vorderingen.

De laatste keer was ik erg aan het worstelen met de Franse knoopjes. Ze bleven niet goed genoeg zitten. Op de foto is dat bij de knoopjes in de roze strik goed te zien. Dit waren mijn eerste knoopjes. En waarschijnlijk ga ik ze nog uithalen ook. Voorlopig blijven ze zitten om me te herinneren aan mijn stoeiwerk.
De blauwe knoopjes zijn al een stuk beter. Op een blog kwam ik een filmpje tegen met een duidelijke instructie. Helaas weet ik niet meer welke blog, als je het weet, mag je een reactie hier achterlaten, dan zal ik deze tekst aanpassen. De grote truc is dat de draad die uit het werkje steekt heel strak gehouden moet worden en dat de omslagen rond de naald heel kort bij het punt waar de draad uit het werkje komt, gemaakt moeten worden. Het is lastig in woorden te vertellen, het filmpje is zoveel duidelijker.

Ik ben met name trots op het onderste bubbeltje rechts van Josephine, die is perfect rond. De overige zijn minder goed gelukt. Maar ja, ik ben een beginnende stitcher, dit is mijn eerste stitchery. De oplettende kijker zal ook meteen zien dat ik een andere ring gebruik. Ik ben gestart met een houten ring. Maar deze is een stukje kleiner en handiger te gebruiken. En aangezien mijn handen redelijk klein zijn, is deze beter.

24-01-2010:
Klaske liet weten dat op deze link een filmpje staat met uitleg. Het is niet het bedoelde filmpje, dat was in het Nederlands, maar wél een duidelijke uitleg. Dank je wel, Klaske.

It's time for an update on this BOM. I like it better and better all the time. Cheryl, who created it, made a special button. I put it in my blog. If you press this, you will be directed to her blog, so you can make it yourself. She also promised to come regularly and take a look on my progress.


Last time I struggled with the French Knots. They didn't stay the way I wanted them. It's clearly in the pink ones in the bow of Josephine. These were my first knots ever and I think I will do them again. But for now they stay and remember me of my struggling.
The blue ones are better already. In a blog I saw a very clear instruction on video. But I forgot which blog. If you know this blog, please leave a comment (reactie) and I will mention it here. The big tric is to hold the thread tight. And to wrap around the neadle close to the fabric. It's hard to explain in words, the video is much better.


I am specially pleased with the botton bubble right of Josephine, it's perfect round. The other ones are less perfect. But hey, I am a beginner in stitchery, this is my very first stitchery. Those who read my blog will notice that I switched hoops. I started with a wooden one. But this one is better. My hands are small, so this one I can handle better.

5 opmerkingen:

 1. Volgens mij is dit de link. http://www.youtube.com/watch?v=ul8XT72oA68 ik weet niet of hij zo werkt, maar hij staat bij Gerda van the quiltlodge bij de reacties. Bij het logje: French knots. Maar ehhhh, heb je knap uit gelegd hor, maar het filmpje is ook erg duidelijk. Nog een fijne zondag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.youtube.com/watch?v=ul8XT72oA68

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou dat word even knippen en plakken want ik krijg het niet voor elkaar, en anders maar even bij de quiltlodge Gerda langs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He leuk is tie! Ben erg benieuwd naar het geheel. Groetjes uit Virginia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het opgegeven met de franse knoopjes... Het lukt me wel om er hier en daar eentje te maken maar ik heb er bij deze BOM voor gekozen om er streepjes en geborduurde rondjes van te maken. Eigenlijk moet het een wasbare quilt worden, al ben ik er nog niet uit hoe ik dat met het inkleuren moet gaan doen... Het potlood zal niet blijven zitten ben ik bang! Dat wordt elke keer opnieuw inkleuren als hij uit de was komt.. Pfff...
  Ik ga je vorderingen bijhouden hoor! Ik vind 'm zo leuk worden, nu al!

  Warme groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.