Pagina's

donderdag 17 mei 2012

Een beetje van . . .

Anni en van Elly, en een beetje van mezelf.

Ik ben bezig om een compleet handwerksetje voor mezelf te maken. Als uitgangspunt heb ik het boek "Some kind of wonderful" van Anni Downs (Hatched and Patched) genomen. Maar Bietje zou Bietje niet zijn als ze er geen eigen draai aan zou geven. Ik ben begonnen met het speldenkussentje. Een nine-patch was het uitgangspunt.

Maar nou zag ik bij Elly (Ellie's Quiltplace) zo'n handig idee staan. Een klepje er op voor de naalden. Die verdwijnen anders gewoon in het kussentje. Je vindt ze pas terug als je je vinger er aan geprikt hebt. Dus maakte ik een combinatie van Anni's patroontje, Elly's kussentje en gaf daar ook nog Bietjes draai aan. En dit is het geworden.


Kijk daar waren de geborduurde monogrammetjes voor. Ik heb ze gebruikt om het ook echt MIJN speldenkussentje te maken.


Afbeelding van de andere kant en de zijkant. De zijkanten zijn mijn interpretatie van het ontwerp van Anni Downs. Aan de andere kant heb ik ook het jaartal er in verwerkt. Mijn naam deze keer niet, want de B staat er al bovenop. Je kunt ook zien dat er een klepje bovenop zit. Dat is het gedeelte van Elly's idee. Zij sloot het met een lintje, ook heel mooi om te zien. Maar ik vond het praktischer om het met een knoopje te doen. In het dekseltje heb ik een stukje hoedenelastiek meegenaaid, dat om het knoopje past.


En dit is de binnenkant. Het witte deel is een stukje wit vilt, daarin kan ik de naaldjes prikken. En de andere kant is het eigenlijke speldenkussentje. Zoals je ziet is het al in gebruik en het werkt prima. Er is nog ruimte zat voor meer speldjes en als het klepje dicht is, kunnen ze er zeker niet uitvallen als het mee op reis neem. Ik ben er heel blij mee.

Een van de dingetjes die ik anders zou doen als ik het nog eens maak, is dat ik het klepje iets groter zou maken. Op een of andere manier is het nu net iets kleiner dan het eigenlijke kussentje. Daardoor trekt het een beetje en past het niet helemaal over het kussentje. Kijk maar op foto 1.
.

12 opmerkingen:

 1. Wat een schitterend spelden kussen enig
  Fijne dag groetjes Joke

  PS kijk vandaag even

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gedaan Birgitte en handig die naalden zo opgeborgen. groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een super handig, maar zeker ook prachtig exemplaar! Het zal mij niets verbazen als heel veel mensen zo'n zelfde speldekussentje gaan maken; ik zet het in ieder geval op mijn eigen Pinterest, ik vind het een heel slim idee zo, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou die heb je leuk gemaakt, Brigitte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er leuk uit en bovendien ook nog een superhandig met dat klepje. Die "B" is natuurlijk ook heel mooi ;)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Birgitte,

  Oh wat een schoon'tje en zo een dikkertje, zo schattig gemaakt !!

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super goed idee!

  groetjes Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk geworden. Beetje van Ellen en een beetje van jezelf hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een skeetje!! Het patroon ligt hier klaar, nu nog even wat tijd....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hij is erg erg leuk geworden..........

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.