Pagina's

maandag 7 mei 2012

Veldhoven

Afgelopen zaterdag was ik in Veldhoven. Jammer dat ik dat niet eerder geroepen heb, want blijkbaar was ik niet de enige. Ik heb op diverse blogs al gelezen dat er meer die dag uitgekozen hadden. Samen koffie drinken, zou erg leuk zijn geweest. Volgend jaar toch wat eerder roepen.

Overigens werd ik op het toilet wel 'herkend'. Althans de dame meende mij te herkennen, maar ik haar niet. Zij kwam uit Dronten en ik vertelde dat ik uit Limburg kwam. Misschien leest ze mijn blog, want we zijn vergeten namen uit te wisselen. Als jij/u dit bent, laat dan even een berichtje achter. Ik had een blauw/groen/wit gestreept vestje aan.

Overigens leek de voertaal zaterdag wel Frans. Ik hoorde zoveel dames in deze taal praten. Gelukkig ook wat Limburgs en wat plat Duits. En Nederlands natuurlijk. Maar Frans voerde de boventoon. Internationaal dus.

Vorig jaar was mijn eerste keer Veldhoven, en toen vond ik alles leuk en mooi en schitterend. Dit jaar vielen de quilts wat tegen. Tuurlijk, geweldig mooi gemaakt, maar niet mijn smaak.
Tot ik in de grote expositieruimte kwam. Daar stonden de juweeltjes, althans die ik geweldig vond. Ik zal je een aantal foto's laten zien van quilts die ik super vond. Neem een kop koffie of thee met wat lekkers, want het is een lang bericht met veel foto's.

 Prachtig gemaakt met 'gefrummeld' stof. Jammer dat mijn close-up mislukt is, anders had je kunnen zien hoe dat gedaan was.

 Heel herkenbaar van de hand van Ans Vermeiren-Scheepers.
Ook nu weer heb ik haar prachtige werk weer uitgebreid bekeken en bewonderd. Volgens mij stond ze in de buurt van de quilt, maar daar was het zo druk dat ik er niet bij ben gaan staan.

Nog een detail. Veel hexjes op blader achtergrond. Ik kon niet goed zien of het gras onderaan de quilt ook bedrukte stof was, of ze er zelf wat mee gedaan had. Prachtig

Dit tweeluik hing er ook te pronken. Ook hier zijn de detailfoto's niet duidelijk. Daar zal ik toch eens op moeten oefenen.

Iedere bloem van deze had een hele serie meeldraden geborduurd, zo prachtig en levensecht.

Deze quilt viel al vanaf de andere kant van de zaal op. Sidney in volle pracht.
De kleuren geweldig, en het operahouse, hoe goed.

De lampjes op de tv-toren waren geborduurd met gouddraad. Op die manier leek het net alsof de lichtjes echt schenen.

Voor de paardenliefhebbers hingen er twee van dit soort quilts.
Van veraf een gewone foto van een paard.

Dichterbij zag je dat er allemaal zwarte streepjes doorheen liepen. En echte ministreepjes, ik schat een kwart inch breed. Wat een priegelwerk. Maar het effect was geweldig.

Deze quilt was opgebouwd uit kleine vierkante blokjes van verschillend stof. Op die manier kun je natuurlijk ieder borduurpatroon als quilt verwerken. Ideetje om te onthouden.

De bloemenpracht springt je tegenmoet. Het spat gewoon van het doek af.

Dichterbij zie je dat het allemaal kleine stukje stof zijn die (ogenschijnlijk) lukraak op de ondergrond zijn genaaid. Maar dat 'ogenschijnlijk' zal toch wel niet zo zijn.

Deze vrolijkerd sprong er qua kleuren ook helemaal uit. Geweldig die gele kleuren, daar vrolijk je toch helemaal van op!

En dichterbij zag je ook dat het kunstig gemaakt was. De stampers waren wat dikker en bezet met kraaltjes.

En bij deze bloem (weet de naam helaas niet) lijkt het door de vele kraaltjes net echt.
Deze zou zo mee naar huis mogen, maar helaas mocht dat niet (geintje)

Bij deze laatste hoef ik natuurlijk niet veel te zeggen, hij is overbekend. Maar nu kon ik ook de details eens goed bekijken. Heerlijk knus aandoende quilt met zoveel om te bekijken.

Nou na aankopen gedaan te hebben, kon ik dus weer voldaan en boordevol ideeën naar huis. Aangezien ik door medicijnen geen auto mag rijden, had DH me gebracht. Hij was Eindhoven in gegaan en ik kon hem bellen als ik klaar was.
Toen ik naar de uitgang liep zag ik dat het stortregende, en mijn jas lag in de auto!! Gelukkig hadden ze de hekken weggehaald. Nou maar hopen dat DH ook in de gaten had dat hij met de auto tot bij de ingang kon komen. En jawel, daar was mijn schat, helemaal tot bij de deur. Dus kon ik redelijk droog de auto in. Moe van de indrukken, maar wel voldaan.

.

6 opmerkingen:

 1. We zijn duidelijk met heel veel inspiratie voor nieuwe quilts teruggekomen. Leuk om nog van na te genieten. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat zijn mensen toch met prachtige dingen bezig,heel mooi,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kreeg van Shirley allemaal foto´s opgestuurd en wat heb ik veel moois gemist, kan me voorstellen dat je hebt genoten
  Groetjes Joke en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig zeg! Mijn absolute favoriet zijn de stokrozen. Zoiets zou ik ook wel willen maken, maar ik heb ze in het echt in de tuin, das ook wat waard....
  Die bloemen waar je de naam niet van weer heten Echinacea (zonnehoed) en hebben medicinale eigenschappen. Vooral 's winters helpen ze je weerstand te verhogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geweldige foto's! Dank je voor je rondleiding, op elk blog staan weer andere quilts van Veldhoven!
  Deze waren heel erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's heb je gemaakt, ik heb ook genoten van de mooie tentoonstelling en beurs. Jammer dat ik er zaterdag niet was, anders had ik je vast gezien (ik was er vrijdag en zondag)

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.