Pagina's

dinsdag 7 september 2010

IJsselmeerrit, deel 4

Met mijn verhaal was ik op de Afsluitdijk gebleven. In Den Oever gingen we weer snel van de autosnelweg af. Via de dijk langs het IJsselmeer reden we naar Medemblik. We waren de allerlaatste, maar dat weerhield ons er niet van om bij Station Medemblik te stoppen. Naast auto's is DH ook helemaal gek van treintjes en oude stationnetjes. Medemblik heeft een oud stationnetje uit 1886.
We hadden erg veel geluk, want op dat moment kwam de stoomtrein uit Hoorn aann. Altijd leuk voor de foto's.
Ik moest nog snel zijn voor de stoomtrein, want die werd afgekoppeld en weer aan de andere kant van de trein er voor gezet. En al die passagiers liepen mij behoorlijk in de weg. Maar dat zullen ze ook wel van mij gedacht hebben.

Rechts op de foto zie je nog net een dijk. Achter deze dijk is het IJsselmeer. Dus wij gingen ook nog even de dijk op, kijk naar het meer. Je rijdt de IJsselmeerroute of niet he?

Terug bij het station bleek dat er meer oldtimer-ritten waren. Ik ben vergeten welk type Volkswagen dit is. Moet ik DH nog even navragen.
We waren intussen al flink achterop geraakt. We besloten om de koffiepauze in het stoommachinemuseum in Medemblik over te slaan. Bij het museum zagen we juist een groep W123's verder rijden en we sloten en achter aan. De route voerde verder naar Enkhuizen. Ergens tussen Medemblik en Enkhuizen (bij de vuurtoren van Oosterdijk) parkeerden we de auto en gingen we de dijk op. Lekker uitwaaien.

De volgende stopplaats was Enkhuizen. Ook een stadje waar wij nog nooit geweest waren. Het leuke van zo'n route is dat je allerlei dorpen en stadjes ziet die erg leuk zijn. En je doet allerlei ideeën op voor een weekendje weg in eigen land.
In Enkhuizen gingen we lunchen in de Port van Cleve. En toen we weer terug naar de auto's liepen, viel mij een grappig verkeersbord op. Ik had het nog nooit gezien. Jullie wel?
Valt het op? Of moet ik een close-up laten zien?
Nou vooruit dan maar een close-upje.
In Enkhuizen gingen we de Markerwaarddijk op naar Lelystad. Op de dijk regende het weer flink. En het waaide zo mogelijk nog harder. DH had al zijn aandacht bij het stuur nodig. Hier was geen dijk om ons te beschermen tegen de wind zoals op de Afsluitdijk.
Links het IJsselmeer, rechts de Markerwaard

Kijk de golven eens op de basaltblokken slaan.
En let ook op de regendruppels op de raam.

Prachtige luchten

Heelhuids kwamen we in Lelystad aan. Van daar nog een korte route door de polder naar Kampen. In een kroegje in de buurt van de Nieuwe Markt dronken we nog wat en namen we weer afscheid van iederen. De IJsselmeerrit zat er weer op.

.

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk avontuur, en mooie foto's
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Brigitte! Wat een mooi verhaal! Wij zijn ook kapot van stoomtreinen en in de vakantie gaan we met de stoomtrein van Fort William naar Malhaig, dit is de stoomtrein van de Harry Potter films. De toer per auto hebben we ale eens gemaakt en is echt fantastisch, dus nu op naar de real thing.
  Groetjes en tot...Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Birgitte,
  Mooi hé Enkhuizen en het stoomtreintje! De dijk enkhuizen-Lelystad vind ik heel eng je kunt eigenlijk geen kant uit en voor je gevoel kun je zo het water inrijden, als het even kan omzeil ik die dijk.
  groetjes en een fijne werkdag!
  Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk al die auto's achter elkaar. Wat zullen jullie genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

I love messages, thank you very much for your reply. I am very sorry that I had to put the Word-verification on. I got too much spam-reactions. If you despite this extra thing respond, I will be extra grateful.

I houd van jullie reacties. Helaas heb ik de woord-verificatie aan moeten zetten. Er kwamen te veel spam-berichten binnen. Dus als je ondanks dat tóch reageert, ben ik je extra dankbaar.